Ducato 2,3 JTD 2007 preskočený rozvod
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ducato 2,3 JTD 2007 preskočený rozvod
zdravim auto ma naj.180000,a rozvod bol menený pri 120000.V piatok večer som odstavil auto celý víkend mrzlo -18stup. a v pondelok rano pri štartovaní už len točilo.skontroloval som rozvod preskočený o dva zuby. kladky ani remen ani VP neboli poškodené. Ale aj tak som všetko vymenil kladky, vahadlá (6ks zlomené), vodna pumpa,remen. auto šlapalo ako predtým. ale cca po 100km to znovu skočilo, zase ked auto stálo tri dni a po velkých mrazoch.
Uvítam každú dobrú radu. Díky

Tohle se mi kdysi stalo u punta v kratším intervalu ale už si nevzpomínám jak to tam bylo ale nějak mi tam šla voda při odstávce zmrzla a po ní řemen skočil při druhém přeskočení jsme tam ten led našli jelikož se to dělalo hned (poprvé ne) no a pak jsme řešili kudy ta voda ale to už si nevzpomínám .
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Někde jsem četl, že do rozvodů nateče voda, která pak zmrzne a je problém. Nemůžu si ale vzpomenout, na kterém fóru to bylo....Kenny.Uno píše:Zajimalo by mě, zda toto někdo vyřešil, teď mě přijelo Ducato 2,3, po týdnu staní nastartoval, auto chytlo a chciplo. Stejný problém. Rozvody děláný před 40 000km, stav odpovídá, napnuté, čisté a je to skočené :-/

S tou vodou to byl stejný problém, protože v rozvodech byla i rez. Je to o dva zuby na vačce, jen mam problém. Vstřiky jsem dostal ven, bylo to teda za 4 hodiny a jsou venku, jenom šrouby praskly všechny, ale až sundám hlavu, tak ji hodim pod frézu a odvrtám je. Nemůžu ale sundat ventylové víko s vačkama, všechny šrouby venku a ani se nehne. Ani hrubá síla nepomáhá.