Točí ale nestartuje
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Točí ale nestartuje
Scenic 1.5 dci 2005. Motor šlape jak hodinky s nízkou spotřebou. Z ničeho nic ale nejde nastartovat. Závada se u mě vyskytla již po druhé s odstupem několika měsíců. Poprvé na přelomu roku v zimě jsem auto musel nechat odstavené 150 km od baráku. Kamarád co mě zařizoval odtah ale přišel a auto čaplo na převalení motoru. Diagnostika kromě pár starých závad neukázala nic. Na doporučení člověka co mě dělal diagnostiku jsem vyměnil žhavící svíčky byly tam ještě původní a závada se projevovala již cca měsíc předtím a to tak že auto dlouho točilo nebo chytlo až na druhý startovací cyklus. Od té doby auto startovalo bez problému i když se mě zdálo že někdy chytá na první otočení a někdy o něco později. Po čtyřech měsících jsem ale tam kde jsem byl a je mě jasné že žhavičky to asi nebudou auto jednou nastartovalo až na podruhé a pak v nejméně vhodnou dobu už ne. Zavolal jsem odtah a auto nechal odtáhnout. Diagnostika bez závad a auto startuje normálně. Rozdíl je v tom že poprvé šlo auto po nepodařeném pokusu zamknout ale teď nejde, prostě nereaguje na DO a pokud ho chci zamknout Musím odpojit baterku. Pak můžu rencka zamknout ale pořád nestartuje. Mám takovej pocit že bude problém v imobilizeru. Měl jsem starýho scénika v benzínu a ten tohle čas od času udělal. Točil a nečapnul a současně nešel ale taky odemknout. Tam stačilo ale odpojit baterku a pak to bylo OK. Prosím vás pokud někdo víte, máte zkušenost nebo tušíte podělte se se mnou. Nejhorší závada je závada která se neprojeví když je to potřeba.