Před několika měsíci do jednoho mojeho auta naboural mladej kluk v Pežotu , moje auto jelo v jednom pruhu a odbočovalo doprava do nějakýho dvora , zazadu přijel Pežot a začal moje auto podjížďět a smaozřejmě se srazili.
On přitom ještě jel po obrubníku. Trefil přední dveře,přední blatník , nárazník a u mýho auta bylo kolo vytočený doprava a to trefil přesně taky a ohnula se těhlice že byli kola zavřený tak o 10 cm
Na místě vyplnili záznam o nehodě , ten kluk uznal vinu , zapsali tam poškozený věci , podepsali a rozjeli se.
Pak přijel první likvidátor který nafotil poškození karoserie a chtěl po mě protokol z geometrie , tak mu řikám že to auto je nepojízdný tak jak ho tam mám dost , ale že poškození je evidentní když je volat otočenej asi o třičtvrtě otáčky a kola jsou zavřený tak o 10 cm , tak uznal že to je blbost a že to nafotí a ok . . Auto jsem mu ještě zvedl , sundal kolo aby to mohl vyfotit taky
Pak že to mám vyměnit a přijede druhý likvidátor který nafotí poškozený věci na nápravě.
Mezitím jsem měl v evidenci jméno Jakub ( jsem Lukáš ) , nevím kde ho vzali , nikdy nikdo v naší rodině takový jméno neměl , tak jsem opakovaně žádal o úpravu. I přesto že v pojišťovně mají kopii velkého TP kde jemoje jméno a mají tam krasopoisně vyplněný protokol o nehodě kde je taktéž moje jméno. I přesto mi slále chodili na mail a poštou věci na jméno Jakub a u adresy jako bonus nesedělo popisný číslo
já jsem vyměnil ohnutou těhlici a vyrazil se s autem projet , ujel jsem asi dva kilometry a auto se zastavilo , praskla poloosa , nevím jestli to mohlo mít vliv na ohnutou těhlici , třeba jen náhoda , ale do tý chvíle auto jezdilo bez problému. Praskla tyč ve vnějším kloubu , tak jestli se to třeba kousek povytáhlo , nevím . . ? ?
Takže přijel druhý likvidátor , nafotil ohnutou těhlici , příhodu s poloosu mu říkám , tak říká že to nafotit můžeme a uvidíme
Pak byl asi měsíc klid a najednou přišla složenka se směšnou částkou , samozřejmě na špatný jméno a se špatnou adresou ( podotýkám po několika upozorněních na tyto fakty , mimo jiné i samotným likvidátorům )
Tak píšu do pojišťovny nesouhlasný dopis , ovšem který byl naprosto bez povšimnutí , dal jsem jim na to i vysněných 30 dní , ale absolutně bez zájmu jakýkoliv opdpovědi.
Tak jim volám a sdělili mi , že dopis tam mají , ale že se tím nikdo dál nezabývá
Mezitím jsem poslal složenku se špatným jménem zpátky na pojišťovnu která cca do měsíce přišla zpátky se stejnou částkou a konečně na správný jméno
Pak proběhli nějaký telefonáty ze strany pojišťovny , že se přišlo na nový skutečnosti který se stali při nehodě a že to prošetří znovu. Tak jsem se zaradoval že se ledy pohnuly. .
No a za pár dní mě zchladil telefonát z pojišťovny se slovy , že nehoda se nestala tak jak jsem popsal , takže jejich rozhodnutí o vyplacení setrvává.
No , nejsem z lidí kteří by někde nadávali , ale byl jsem značně rozhořčen tak jsem trochu přiostřil do telefonu a pán mi v klidu odpoví , že to bohužel není v jeho kompetenci a on o tom nerozhoduje
No a co teda teď ? K čemu všemu je záznam o nehodě , řádně vyplněný , podepsaný oběma stranami ? K čemu je likvidátor a jeho focení ? Když to pak hodnotí někdo v kanceláři a dělá si tam " co chce " ? ?
Jinak aby jsme byli ještě víc v obraze , tak je to stará audi a4 rok 1997 , koupil jsem si jí na zimu a byla v relativně zachovalým stavu s historií a i přesto že je to pekáč , tak mě to mrzí a chtěl jsem to dát do kupy alespoň z dílů z vrakáče a v laku . pojišťonva mi poslala 3700,- , za to si koupim sotva nárazník nějakej pěknej
no , napsal jsem dopis na amortizace.cz a uvidíme co odpoví
nikdy jsem osobně po pojišťovně nic nechtěl , jen stále platím,platím,paltím a platím a oni se pak člověku odvděčí takhle ? ani po nich nechci miliony , myslelím že tam v těch pojistnejch podvodech který probíhají všude v okolí , tak jsem absolutně neviditelná rybka . . ach jo . .