zahada

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Lacikea4
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

zahada

Příspěvek od Lacikea4 »

zdravim.
mam audi a4 a vzadu kotucove brzdy
minule ked som zrobil asi 50 km s tim ze som nevedel ze mi ostala vysiet rucna na jednom kolese tak som na dalsi den spozoroval na kolese niejake stekance vyzeralo to ako brzdova.. takze som si myslel ze mi treba vymenit len gumicky na srmeni... lenze strmen je suchy...
otazka na vas....
moze byt ze od toho tepla jak sa nahrialo koleso sa skvapalnila vazelina a ono mi to vytieklo ???
brzdovy sytem je OK nevyzera byt nic mokre
je nutne pozriet na lozisko a popripade tam dat nove alebo len napchat vazeliny ?
Traker
Přispěvovatel

Příspěvek od Traker »

nerozumíme řeči tvého kmene :)
VW Golf IV 1.9,race 520,12mm hlava,hybrid turbo+chip MV,sání ARL,FMIC,,jednohmota spojka VR6,výfuk 60mm.MAHA 220PS

Seat Leon Cupra 1.9 ARL 4x4,GTB2264VK,Firad 80%.vyfuk 60mm,FMIC,soft MV

VW Golf VI,2.0 TDI GTD-125kw.úprava profituning--209PS
Lacikea4
Přispěvovatel

Příspěvek od Lacikea4 »

:-D :-D :-D jednoducho povedane ze mi ostala visiet rucna a tym padom bolo horuce az koleso a xe ci mohlo od toho tepla sa stat z vazeliny tekutina a vytiect von :-)
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

To jsi nepoznal za 50km ze mas zabrzdeny kolo???
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
sakytu
Přispěvovatel

Příspěvek od sakytu »

Lacikea4 píše::-D :-D :-D jednoducho povedane ze mi ostala visiet rucna a tym padom bolo horuce az koleso a xe ci mohlo od toho tepla sa stat z vazeliny tekutina a vytiect von :-)
mohlo sa to stat.... stiahni prachovky na vodiacich kolikoch a namaz to, mohlo by to ist aj bez demontaze strmenov
VW Golf IV Variant 1,9TDI ALH -> EGR-off + TT puky + ATD+HDS57+VR6+ GGU Dlhy 5Q + 312mm ATE v predu + ATE v zadu + FB Sprint 764 + Chip by TDIFun-> 106kW/145PS/351Nm
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tohle se stávalo u škodovek s kotouči, kde byla červená vazelína. Tady pochybuji, že by to bylo možné.
nepropadat panice...
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

Neni vylucene ze budes muset demontovat vsetko. Tym myslim strmen, adapter a pouzit zverak, pripadne plynovy horak. Pokial sa ti zapiekli respektive mas zadrete vodiace koliky, koli ktorym sa ti teraz zapiekla brzda, prstami to nevyberes. Uz urcite nie na mieste. (nema to cenu skusat a zmintatovat si koli 2 srobom co drzia adapter nervi a hlavne ruky)

Tie prachyvky popukaju, dostane sa tam bordel s cesty a je to tu. Dalsia vec moze byt ze mas zadrhnuty mechanizmus rucnej na strmeni, no ale tam sa toho musi trochu porozoberat viac.

Trpeli tym tusim vsetky golfi 2-3. Potom sa to fabricky ,,vylepsilo,, A tym 50km zhavenim brzdy a nejakeho sajrajtu na kolese rataj stym ze to lozisko moze mat uplne kludne zasebou.
Passat V6 bdh 180hp 4motion Chip by Kitpower.fr 206hp, Chip by Dynatec.fr 218hp
Lacikea4
Přispěvovatel

Příspěvek od Lacikea4 »

nechcem aby ste si o mne mysleli ze som idiot ked za 50 km to nespozorujem :D ale ta rucna bola pridreta len cca na 1-2 zubky.. takze z kolesom sa dalo normlane tocit len troska tachsie ale kedze to stale isto nasilu tak sa to tam vsetko pekne nahrialo
inac loziska som menil cca pred 2000 km... a vsetko bolo roozobrate a púrecistene ale uz aj minuly rok sa mi zasekol ten mechanizmus na rucnu co je na strmeny lenze som ho rozhybal precistil a namazal a uz isiel ako novy :) ale tak dufam ze lozisko bude este dobre :)
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Asi si mal premôcť lenivosť a prstom skúsiť čo vlastne zašpinilo koleso . Ak je to vazelína , tak je z ložiska . Ak brzdovka , potom zistiť kadiaľ tiekla .
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

senioring1 píše:Asi si mal premôcť lenivosť a prstom skúsiť čo vlastne zašpinilo koleso . Ak je to vazelína , tak je z ložiska . Ak brzdovka , potom zistiť kadiaľ tiekla .
No mohla ist iba s flasky do nadrzky, s nadrzky do trubiciek, s tribiciek do flexihadicky, a potom do piestu. Pokial netecie okolo piestu co ale podmienuje usilie odmontovat brzdic, tak potom flexica. Ak nie, zameral by som na hladinu brzdovky. pokial uz inak vidis mokry disk, myslim ze ta hladina by klesla natolko, aby sa ti rozsietila kontrolka.

Cize premna je to lozisko. To ze bolo mene vpodstate teraz len pridava. Este fajna cerstva vazilinka...lahko potecie..
Passat V6 bdh 180hp 4motion Chip by Kitpower.fr 206hp, Chip by Dynatec.fr 218hp
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“