1.6 HDI kolísání výkonu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
1.6 HDI kolísání výkonu
Nevíte někdo čím to je, že když jedu plynulou jízdou cca 2000-2500ot. (na stále stejný plyn), tak mi auto někdy přidá a někdy zas ubere? Vstřiky mám asi 5000km po kontrole a jeden dokonce vyměněn. Když je auto v tahu a zrychluje, tak se to neprojevuje.
Re: 1.6 HDI kolísání výkonu
tipuju EGR nebo skrtici klapkazdraza píše:Nevíte někdo čím to je, že když jedu plynulou jízdou cca 2000-2500ot. (na stále stejný plyn), tak mi auto někdy přidá a někdy zas ubere? Vstřiky mám asi 5000km po kontrole a jeden dokonce vyměněn. Když je auto v tahu a zrychluje, tak se to neprojevuje.
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
Re: 1.6 HDI kolísání výkonu
egr mám zaslepený.. může to být kvůli tomu? nebo to je klapka?jaykay píše:tipuju EGR nebo skrtici klapkazdraza píše:Nevíte někdo čím to je, že když jedu plynulou jízdou cca 2000-2500ot. (na stále stejný plyn), tak mi auto někdy přidá a někdy zas ubere? Vstřiky mám asi 5000km po kontrole a jeden dokonce vyměněn. Když je auto v tahu a zrychluje, tak se to neprojevuje.
a to to nehazi chybu?zdraza píše:jj mám ho zaslepenej, ale s SW se nic nedělalo.. S odpojenou klapkou? to pojede?jaykay píše:ty mas zaslepenej EGR?
a upravenej SW v ECU?
muzes si zkusit pojezdit s odpojenou klapkou
s odpojenou klapkou to pojede, po nejakem case vyskoci chyba
VW Touran 2.0TDI BKD Highline chip by dragpower.cz
chybu to nehází, zkusím tedy odpojit klapku a uvidí se..jaykay píše:a to to nehazi chybu?zdraza píše:jj mám ho zaslepenej, ale s SW se nic nedělalo.. S odpojenou klapkou? to pojede?jaykay píše:ty mas zaslepenej EGR?
a upravenej SW v ECU?
Takže změna, včera jsem to měl napíchnutý a hlásí to:jaykay píše:a to to nehazi chybu?zdraza píše:jj mám ho zaslepenej, ale s SW se nic nedělalo.. S odpojenou klapkou? to pojede?jaykay píše:ty mas zaslepenej EGR?
a upravenej SW v ECU?
P0401 - recirkulace výfukových plynů "A" detekovaný nedostatečný průtok... Což bude kvůli tomu zaslepení..
P0238 - obvod snímače plnícího tlaku turba "A" vysoká úroveně - že by chyba na straně regulace podtlaku??
záslepku egr asi nechám zas vyndat, snad se to pak zas dostane do normálu, ale co s tím plnícím tlakem? Četl jsme, že jsou problémy s podtlakem, ale nedočetl kde, hadičky vypadají ok