Sklápění zrcátek Passat?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Strmda
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Sklápění zrcátek Passat?

Příspěvek od Strmda »

Zdravím všechny,
mám sklápěcí zrcátka, ale funguje jenom to u řidiče. Zrcátkem to není, vyzkoušel jsem ho připojit k řidičovým dveřím a tam funguje. Může to dělat jednotka dveří spolujezdce? Jednotka není původní, ale ročníkově(model 2002) a číselně sedí a vše ostatní u ní funguje, včetně paměti nastavení zrcátka atd...,
Díky za názory
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

to mi taky nefachá :roll:
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
http://www.vyhodnesplatky.cz
Strmda
Sběrač informací

Příspěvek od Strmda »

nevíte jestli tato jednotka 3B4 837 752 LB umí sklápění, já ju v ETCE vůbec nenašel :(
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

Strmda píše:nevíte jestli tato jednotka 3B4 837 752 LB umí sklápění, já ju v ETCE vůbec nenašel :(
čeho to je jednotka ?
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
Strmda
Sběrač informací

Příspěvek od Strmda »

je to jednotka/motorek levých předních dveří u Passatu
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

Strmda píše:je to jednotka/motorek levých předních dveří u Passatu
čéče já pořád nevím o jakou jednotku jde. Motorek dveří ? :roll:
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Podle mě sklápění zrcátek 6ádnou ŘJ nemají.Je tam servomotor a dva koncáky,tak co by se tam řídilo?Bejvá tam problém s oxidací kontaktů,někdy jsou uplně užraný, jak v přívodu tak uvnitř zrcátká.Chce to vše prostříkat a pak je většinou vše OK. :)
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

sharik4x4 píše:Podle mě sklápění zrcátek 6ádnou ŘJ nemají.Je tam servomotor a dva koncáky,tak co by se tam řídilo?Bejvá tam problém s oxidací kontaktů,někdy jsou uplně užraný, jak v přívodu tak uvnitř zrcátká.Chce to vše prostříkat a pak je většinou vše OK. :)
taky myslím. A ten servomotor musí bejt uvnitř v zrcátkách, ne ve dveřích...podle mě :roll:
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Mě to nešlo taky u spolujezdce a rozebral jsem to.Samozřejmě že je ten servopohon v zrcátku.Pak jsou tam dva koncové mikrospínače,které jsou dost citlivé na korozy a nastavení.Pokud zustane koncák seplý tak se servo nerozebjehne.Ten hliník tam docela pěkně oxiduje a pak vše okolo zasere.Chvilku jsem si stím hrál,vše vyčistil, a pak to šlo zase OK. :)
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
Strmda
Sběrač informací

Příspěvek od Strmda »

Signál ke sklápění zrcátek jde přes kontrolní jednotku dveří. Zrcátko jsem vyzkoušel na dveřích od řidiče a tam funguje (sklápí se). Jinak motorek na sklápění je samozřejmě v zrcátku.
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Signál jde z ovládání zrcátek při poloze sklápění.Přivede to tam plus+/- do zrcátek.Mění se tam jenom polarita a tím i smysl otáčení-sklopení/odklopení. Je to triviální zapojení.S dveřmi to nemá nic společného.Pokud ti to funguje u řidiče,změř voltmetrem jestli jde to samé i v konektoru vpravo.Na 100% tam bude rozdíl.Měř pouze ovládání skláp.zrcátka ne výhřev nebo seřízení.
Na sklápění jsou ty silnější kabely,myslím červený a hnědý. :)
bobo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo »

chlapi, já tam vyměnil zrcátka,který jsou v plný palbě,paměť,výhřev,sklápění atd..jen za s výhřevem. Potom vyměnil ve dveřích to heblátko,který tam má znak na sklápění a zatím mi nefachá ani jedno zrcátko. Známý mi tam natáhl snad i nějaký drátek a furt nic, tak na to ještě musíme mrknout.. dík za rady
TDi fanoušek
turbo 130 PD - Andre
Strmda
Sběrač informací

Příspěvek od Strmda »

Na samotným sklápění není fakt nic těžkýho, pouze + a -. Do konektoru bohužel nejde nic, proto hledám proč. V etce jsem, ale našel, že jednotka dveří/motorek stahování existuje ve variantách se sklápěním a bez. Překvapilo mě to, ale je to tak.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“