OII Klimakompresor
Moderátoři: šulda, Moderátoři
to muzu potvrdit ze se to kousne. Loni mi dojela na dilnu O2 taky se zadreny kompresorem a remen nastrouhanej uplne vsude. Dal jsem novej kompresor a pan volal minulej tyden ze mu to letos obcas chladilo a obcas ne, ted ze uz klima nejde vubec. Ze by taky ten ventyl v kompresoru? Naplne je dost a v merenej hodnotach se to tvari taky ok.
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
Tel.774 225538
Asi bych jim takovy prachy nedal, koupím kratší řemen a natáhnu ho tam bez kompresoru. Sice neklimuju, ale můžu dojet domů.pavelexc píše:mužu potvrdidt švagr má O2 najeto 100000km auto ma po otci, ted minuly týden mu ten kopresor se sekl na dovolené v italii , nemněl jinou možnost než to tam nechat zpravit cca 900eurochipmann píše:Přesně tak pro to ty kompresory nic nevydrží běží neustále jen se přepíná přes elektromagneticky ventil na velky okruh chlazeni ....
OI 81kW AHF kombi 2000 - 510 000km - jen jednou vyměněná spojka - oil od výměny do výměny mezi ryskama
no jo každy není mechanik,taky bych se snažil s tim nejak vybehnoutMad_Boxs píše:Asi bych jim takovy prachy nedal, koupím kratší řemen a natáhnu ho tam bez kompresoru. Sice neklimuju, ale můžu dojet domů.pavelexc píše:mužu potvrdidt švagr má O2 najeto 100000km auto ma po otci, ted minuly týden mu ten kopresor se sekl na dovolené v italii , nemněl jinou možnost než to tam nechat zpravit cca 900eurochipmann píše:Přesně tak pro to ty kompresory nic nevydrží běží neustále jen se přepíná přes elektromagneticky ventil na velky okruh chlazeni ....
no jo švagr si necháva vše zpravovat v servise tak takova improvizace by neprošla, do opravy aut vubec nevidí hold za to musel zaplatit za ten kompresor ma na učtě 600euro tady to je kolem 6000kčjericho-3 píše:Přesně jak píše Mad Boxs, kratší řemen a je to. Oni to ví moc dobře i v servisu, stačilo o to požádat..Ale dnes lidé nepřežijí jízdu bez klimy, skončili by v nemocnici..

Tak jsme to měřili s člověkem co mi to plnil a říkal, že to chladí dlouho potom co vypnu klimu proto, protože je tam prej velikej výparník a tak to chladí chvíli (15 min) potom co vypnu kompresor.
A je možný, že proto že byl fungl novej, tak šel točit trochu vic z těžka než ten starej, tak že mi stoupla spotřeba...?
Fakt nevím co si otom mám myslet... Teď nebyli nějaký vedra, ale stejně si pořád myslím, že to chladí prostě furt...
Má ještě někdo nějakej nápad??
Předem děkuji.
A je možný, že proto že byl fungl novej, tak šel točit trochu vic z těžka než ten starej, tak že mi stoupla spotřeba...?
Fakt nevím co si otom mám myslet... Teď nebyli nějaký vedra, ale stejně si pořád myslím, že to chladí prostě furt...
Má ještě někdo nějakej nápad??
Předem děkuji.
škoda octavia ASZ + chip - Prodáno
VW Passat BMR => BMN + DPF OFF + chip = Asi 200 Poníků..
- Chvála bohu prodáno... Nejhorší auto co jsem kdy měl...
Chevrolet Silverado 2500HD 6.0 V8 421PS
OII BKC DSG
OII BKC DSG
Asi jo... Mysllíte, že by pomohlo odsát médium a že by se ten ventil vrátil sám??dav55 píše:to jsi odbehl z chliva do garaze aby vypotil takovou kravovinu?
OII BKC DSG
OII BKC DSG
dvě vlastně tři věci co by se měli dělat při opravě klimy. Když kompresor, tak nový, když výměna tak i proplach a když tohle obojí tak i novou patronu vysoušeče, v případě starýho typu chladiče nový chladič kde už je vyměnitelná.. Pokud se tohle neudělá, tak to za čas přestane jít opět..
Ventil kompresoru se dá sehnat nový na CC autodílech za 800Kč, ale po zkušenostech s origo pumpou od nich bych to asi nekoupil..
Ventil kompresoru se dá sehnat nový na CC autodílech za 800Kč, ale po zkušenostech s origo pumpou od nich bych to asi nekoupil..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Kompresor byl uplně nový zazátkovaný a vysokotlaký čidlo, co je na vedení bylo taky uplně nový...Biimbo píše:dvě vlastně tři věci co by se měli dělat při opravě klimy. Když kompresor, tak nový, když výměna tak i proplach a když tohle obojí tak i novou patronu vysoušeče, v případě starýho typu chladiče nový chladič kde už je vyměnitelná.. Pokud se tohle neudělá, tak to za čas přestane jít opět..
Vyměnil jsme kompresor, nechal naplnit, vyměnil čidlo a pak to chladilo a šlo to i vypnout. Od druhého dne do teď mi to chladí pořád... Bude to ten ventil v tom kompresoru? Nemůže se vrátit sám, když se odsaje to médium?
OII BKC DSG
OII BKC DSG
Zajed kdekoliv kde delaji klimu, at ti udelaji tlakovy test. Hned ti reknou podle tlaku, jestli jim spadnou nebo jestli kompresor jede nebo nejede nebo jestli je to jen subjektivni pocit. Radeji bych objetoval 200 Kc za diag nez abych neco rozebiral a objednaval bez jistoty.
Dokud neumíš létat,musíš se v tom naučit chodit.
Mercedes Star + Vag KKL + origo Hex-can + Lexia
Mercedes Star + Vag KKL + origo Hex-can + Lexia