Na STK bez KATU?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Taky se hlásím v květnu na STK bez katu tolerance něčeho 0.9 naměřeno 0.6 na STK nic akorát ho zajímalo na co mám termoizolační pásku na downpipe
Prý to je kvůli hlučnosti a já jooo přesně tak
a pak mě vypotil na svítící kontrolce diagnostiky motoru

Leon ASZ, fmic, GTB 1756, 209PS 457Nm mírný kouř, Brembo 323mm a 280mm
-
- Přispěvovatel
Zdravím mám dotaz
Mám O1 vykuchaný kat , prasknul vlnovec a za katalizatorem prasklý ve sváru na rovnou trubku
Sehnal sem nový vlnovec i s katem fungl nový za 2800kč
Zajímá mě názor jestli mám nový vykuchat nebo ho nechat ,jestli to neubere malinko výkon
Emise atdd je mi ukradené jen mě zajímá názor
Díky všem
Mám O1 vykuchaný kat , prasknul vlnovec a za katalizatorem prasklý ve sváru na rovnou trubku
Sehnal sem nový vlnovec i s katem fungl nový za 2800kč
Zajímá mě názor jestli mám nový vykuchat nebo ho nechat ,jestli to neubere malinko výkon
Emise atdd je mi ukradené jen mě zajímá názor
Díky všem
-
- Přispěvovatel
Kat rozhodně nechat. Přeci nechceš mít auto co smrdí jak stará Avie. Na výkonu nepoznáš nic. Kor v serii. Origo výfuk i s katem dá celkem vpohodě 200ps aniž by byl nějak výrazně limitující.
Ale čistě z pohledu STK emisí, KAT a EGR off z principu funkce a řízení vznětového motoru eur3-4 nemůžou mít vliv na naměřené hodnoty emísí, kde jde čistě o saze. Jediná úprava která může zhoršit měřené emise je zmršený smokelimiter, či špatná MAFoff mapa.
Ale čistě z pohledu STK emisí, KAT a EGR off z principu funkce a řízení vznětového motoru eur3-4 nemůžou mít vliv na naměřené hodnoty emísí, kde jde čistě o saze. Jediná úprava která může zhoršit měřené emise je zmršený smokelimiter, či špatná MAFoff mapa.
-
- Aktivista
-
- Přispěvovatel
S tím smradem je to pofiderní, tuhle jsem kecal se známým za svým natočeným ABL , který nemá nikdy vidět kouř, a to dost dlouho a ani jeden z nás si to neuvědomil, protože nic není cítit. Ale natočím Volvo /a jiné/ pár let staré 5válec diesel s katem a mohl bych vykašlat plíce..O benzinu nemluvím, má to kat a smrdí to jako prase, a starý benzin bez katu je na počuch lepší..Je to ale i v benzinu, dřív benzinový čoud "voněl" a teď ty novodobé chcanky s mnoha octany smrdí....Ale samozřejmě kouřo -mašina má vždy pravdu... 

nepropadat panice...
-
- Přispěvovatel