Ahoj můžeš mi prosím poradit s alternativním palivem?
Chtěl bych to zkusit koupil jsem felicii pick up 1.9d rv 2001 pro tento účel mám možnost koupit levný trafo olej (čistý) chtěl bych to míchat cca 1:1 nevím zda mohu i teď před zimou? a trochu mám strach aby mě to někde nenechalo? jinak auto má natočeno 350.000km tak tomu snad už neublížím
budu rád za každou radu
Trafo olej
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Bohužel začnu tim že jsis vybral jedno z nejhorších aut na alternativní paliva.. (Kromě mero) Felicia má čerpadlo Lucas a to při pokusech brzy odchází.. Na 1:1 ti to snad chvilku vydrží, ale přidávej adetiva a teď už je chladněji, tak třeba 5% benzinu aby to bylo více tekuté. Důležité je taky si to pořádně namíchat v kanystru a pak teprve lít do nádrže. Lucasovi asi nejvíc vadí husté palivo, nebo ucpaný filtr že tahá naprázdno a zadře se.. Když to budeš mít čisté, dobře promíchané, správnou hustotu a adetivované, mělo by to nějaký čas jít. Když vykucháš termostat na palivovém filtru aby se filtr trošku více ohříval a tím i vlastně částečně šlusneš vracečku, uděláš tomu čerpadlu velkou službu.. Ať ti to jezdí..

nemám žádnou kárku na naftu...