Trafo olej

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
Zkurka
Nováček
Odpovědi: 0

Trafo olej

Příspěvek od Zkurka »

Ahoj můžeš mi prosím poradit s alternativním palivem?
Chtěl bych to zkusit koupil jsem felicii pick up 1.9d rv 2001 pro tento účel mám možnost koupit levný trafo olej (čistý) chtěl bych to míchat cca 1:1 nevím zda mohu i teď před zimou? a trochu mám strach aby mě to někde nenechalo? jinak auto má natočeno 350.000km tak tomu snad už neublížím

budu rád za každou radu
k.amerika
Přispěvovatel

Příspěvek od k.amerika »

Bohužel začnu tim že jsis vybral jedno z nejhorších aut na alternativní paliva.. (Kromě mero) Felicia má čerpadlo Lucas a to při pokusech brzy odchází.. Na 1:1 ti to snad chvilku vydrží, ale přidávej adetiva a teď už je chladněji, tak třeba 5% benzinu aby to bylo více tekuté. Důležité je taky si to pořádně namíchat v kanystru a pak teprve lít do nádrže. Lucasovi asi nejvíc vadí husté palivo, nebo ucpaný filtr že tahá naprázdno a zadře se.. Když to budeš mít čisté, dobře promíchané, správnou hustotu a adetivované, mělo by to nějaký čas jít. Když vykucháš termostat na palivovém filtru aby se filtr trošku více ohříval a tím i vlastně částečně šlusneš vracečku, uděláš tomu čerpadlu velkou službu.. Ať ti to jezdí..
Mitabajs
Přispěvovatel

Příspěvek od Mitabajs »

felda ma i bosch ne jen lucas. musis se kouknout
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

;) i s lukasem vydrží felda dost. Musíš ale opravdu pozorně poslouchat co čerpadlo říká. Jak ale mrzne, tak je lepší tam opravdu jít jen naftu. Ono to ani nejede jak je to moc husté. Míchal jsem Lando (s Agip naftou) poměr podle podle teploty. V létě až 1:1. Bez úprav. Ale je dost možné že jsme měli celé roky v prdeli palivovou pumpu, protože ráda padala nafta na nešlo to zprovoznit jinak než manuálně dolít filtr právě tím ventilkem až po okraj. Jinak v 350000 bych to ani moc neřešil, mi jsme pikápka v 300000 hodili pro přílišnou korozi do šmelce. Ale motor šel pořád jak hodiny i jinak technicky vše OK a to měl jen 10 let. Jezdilo to 7 dní v týdnu.
nemám žádnou kárku na naftu...
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Hovnocuc Bosch ma i Felda pote, co dotycne umrel Lukas (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“