Obojí udělá svým způsobem podobnou službu během spalování. U Enviroxu jsem ale naměřil asi jednoutakové šetření na spotřebě. Mě to na Fábině 1.9 tdi udělal s Envroxem spotřebu menší -8% až -11%. U Vifu jsem se pohyboval tak -3 až -4%.
jo a ještě jsem zapomněl, že když jsem používal VIF, tak jsem musel brát jeden pro léto a druhej na zimu. Envirox je celoroční, tak si to nemusísš tak hlídat
Trucku, díky za info. Jáho ho mám jen pár dní. Zatím mi přijde, že auto jede opravdu líp. Ohledně spotřebu budu vědět časem. Pak sem napíšu. Kolik ty šetříš?
Petka píše:ještě mito nedalo, hldal jsem ještě další hodnocení řidičů a narazil jsem na tuto diskuzi, kde Envirox řidiči hodně chválí a píšou i své spotřeby http://www.oleje.cz/forum/ekolube-envirox-t4473.html
Ke spotřebě pořád nemůžu nic říct, ale pocitově jede auto fakt líp
Ten odkaz mi hází chybu
slyšel jsem že někdo dává brzdovku jako aditiva
ale nevím jestli to dělají už z nudy nebo je to sranda?
Petka píše:ještě mito nedalo, hldal jsem ještě další hodnocení řidičů a narazil jsem na tuto diskuzi, kde Envirox řidiči hodně chválí a píšou i své spotřeby http://www.oleje.cz/forum/ekolube-envirox-t4473.html
Ke spotřebě pořád nemůžu nic říct, ale pocitově jede auto fakt líp
Ten odkaz mi hází chybu
slyšel jsem že někdo dává brzdovku jako aditiva
ale nevím jestli to dělají už z nudy nebo je to sranda?
tady na foru že jsem se už dočetl hodně pikantností ale tahle je fakt bomba
Brzdovka jako aditivum to si děláš fakt prdel.
že by to bylo tím, že Triethylen glykol monobutylether (EGMBE) co je v brzdovce bude mít podobné vlastnosti jako Ethyl-tert-butylether (ETBE) ? tj vysoké oktanové číslo? Za mých mladých let to všichni lili do motorek. Proč nikdo nevěděl... No a taky má dobrou čistící schopnost a stabilizuje a zefektivňuje rozptýlení emulze. Co dělá dietylen glycol (2,2'-oxydiethanol) co je taky v brzdovce nevím (nejspíš rozptýlí vodu z kondenzátu co je v palivu), krom toho je docela jedovatý.
Klíčem bude, do čeho se to leje. Některé vstřiky jsou extrémně citlivé na čistotu a kvalitu nafty a některé míň. Třeba přímý vstřik od Forda (TDCi) - tam bych experimentům s brzdovkou spíš nepřál sluchu. PD od koncernu - tam to asi schroupne.