Corolla 2.0D 1994 nestartuje,nedrží volnoběh

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
roman1648
Aktivista
Odpovědi: 0

Corolla 2.0D 1994 nestartuje,nedrží volnoběh

Příspěvek od roman1648 »

přijelo sem toto super autíčko
majitel má od nova. s autem nikdy nic nebylo, je to místní sedlák, auto si opravdu zažilo galeje

nedávno ucpaná nádrž(nasávání), vyčištěno, ca. měsíc bez problémů
začalo to špatně startovat - chytne jen s plným plynem a po ca. 10sekundách točení, nedrží volnoběh

zmova kontrola nasávání v nádrži, toto i filtr O.K: ( nový )
po zmáčknutí pumpičky na filtru nafta u čerpadla valí proudem

co mohlo zakukat? vstřiky? čerpadlo
je mi jasný že asni starej diesel nevydrží všechno...podle mě to auto zchroustalo za ty leta všechno možný od nafty přes olej po brzdovou kapalinu...

díky
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Zkusil bych to na flašku bez filtru./z flašky 2 hadice-obě ponořené, jedna přívod , druhá na přepad/ Zapnout klíček a přepadem z čerpadla /a pumpou třeba ze š 120/ natáhnout naftu až půjde čistá ven a pak nastartovat. Pokud to nepůjde , je zalepené čerpadlo, pokud to poběží třeba na 3 válce, zkontrolovat vstřiky..popř. rozvody.Motor kompresi má?
nepropadat panice...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

všechno vyzkoušeno hned včera, balónek z Francouze, čerstvá nafta z flašky = beze změny
rozvody dělány před ca. 7tis.km od nás, sedí
ve vyšších to už jede normálně, nehulí to, netřepe se
jen ty starty a volnoběh
taky mě to připadne jakoby nějakej vstřik byl přicpanej, možná i dva nebo tři že při nižších tlacích nedávají naftu..
slovacek.milos
Aktivista

Re: Corolla 2.0D 1994 nestartuje,nedrží volnoběh

Příspěvek od slovacek.milos »

[quote="roman1648"]

romane nevím kdo ti dělá čerpadla ale řešil bych to s čerpadlářem je tam denso VE

až uslyšíš ty pálky dojdeš k názoru že doklad o ekologické likvidaci je nejrozumější řešení,

pokud na to majitel není připraven naser mu do nádrže všechny ty acipyríny co všechno vyčistí a vylepší a ujistiho že časem bude líp, ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Sice píšeš, že to jede normálně, ale pro jistotu, tohle čerpadlo je kopie Bosche a japonci do těchto čerpadel přidali specialitu- sítko uvnitř čerpadla pod přívodním holendrem..Koukni dovnitř , vem šroubovák a vyndej ho a zahoď..Jestli jsi to už neudělal... :)
nepropadat panice...
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

to už asi udělal někdo přede mnou, to byla taky jedna z prvních věcí co mě napadla - přicpanej přívod, ale už tam nic nebylo..

jo Miloši, je tam Denso, a jak říkáš, cena opravy by patrně přesáhla cenu auta...a několikrát :)
no uvidíme, vyndal jsem vstřiky, vyzkouším je a uvidí se
v druhém kole čerpadlo, pak už jen ta likvidace

trochu mě to sere ale, do auta se během dvou let nacpalo - vyvaření prahy,lemy,nový brzdy,tlumiče,pružiny,výfuk...a pak to klekne
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

To je jako u lidí, v Tv říkal expert na srdce, že bude operovat čiperného staříka, kterému je 91 let. Špatně se mu chodí do schodů...A pak mu může zemřít přirozenou smrtí.... :)
Co by za to jiný člověk dal /já ne/, aby ještě v 91 vyšel schody..Asi to nebyl žádný automechanik..
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Toyota/Lexus“