Zdravím, dnes som nastavoval predvstrik a na TDI grafe mi stále vypisovalo- motor není zahrátý. Na budíkoch presný stred 90, v meraných hodnotách 80 stupňov. Auto bolo po 1 hodinovej záťaži. v tabuľke pri základnom nastavení bolo číslo pre zohratie motora 94, pričom bežne je určite cca 110, 120. Čím by to mohlo byť? 1,9 ASV
Budík to je plus-minus autobus.
Já ho treba měnil ve 165tis. protože my Vagína neukazala víc jak
81 stupnu,po vymene 89.
Diag. bere vše pod 85 za studenej
Edy píše:Auto má 180 tkm. Na budíkoch to je v poriadku. Hlási to len pri zákl. nastavení- počiatok vstreku, pričom je motor zohriaty.
Budik je v ramci VW group len orientacne meradlo, aby to pred ocami nelietalo, tak mu potlacili citlivost okolo 90 stupnov. Takze od cca. 75 - 110 to ukazuje furt 90. Takze v principe nepouzitelne, mierne podchladeny motor nezistis a prehriatie to signalizuje doslova o 1minutu 12.
Ale prdlajs termostat...... Některý VAG to píše úplně normálně (třeba můj). Mám na motoru přes 80°C a VAG mi u grafu píše Motor studený. Ser na to, nastav to a jezdi.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008) Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012) Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Zdravim osadenstvo
Mam na vas jednu prosbu, nikde nemozem najst co hladam, dufam, ze ma nezabijete hned, ze sa strkam sem a otravujem...
Otazka znie, tyka sa to motora 1.4TDI 55kW AMF fabia 8/2005, kolko stupnov treba nastavit vstreky? 225 alebo 180? a kolko stupnov ma byt predvstrek? teiz co najblizsie k nule ako prve pumpy s jednotkou EDC15? alebo na ake stupne to treba nastavit? dakujem za pomoc