Ztráta výkonu, škubání, pazvuky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Cotton.eye.joe
Nováček
Odpovědi: 0

Ztráta výkonu, škubání, pazvuky

Příspěvek od Cotton.eye.joe »

Zdravím,

mám velký problém se Supem 2.0 TDI PD DPF r.v. 2006, třeba by mi někdo z vás mohl poradit. Dnes během jízdy po dálnici při akceleraci sebou auto v rychlosti asi 150 km/h škublo a okamžitě ztratilo téměř všechen výkon. Začalo prudce zpomalovat a musel jsem podřadit z 6-ky na 4-ku, aby bylo vůbec možno pokračovat v jízdě. Doplížil jsem se tedy rychlostí okolo 90-100 km/h (víc to s plynem na podlaze nedalo) domů. Po vypnutí motoru, opětovném nastartování a snaze odjet auto neskutečně škubalo, zejména v otáčkách do 2500 ot./min na první 3 rychlostní stupně, výkon stále ten tam a navíc se během škubání ozývalo jakoby skřípání od motoru a šílené pazvuky, které ustaly jakmile se auto rozjelo na vyšší rychlost. Už delší dobu mi bliká kontrolka žhavení, (VAG hlásí podávací čerpadlo, ale auto jezdilo úplně normálně a na doporučení mechanika jsem toto neřešil) v autě je namontován také sportovní vzduchový filtr s olejem, problémy s DPF auto nehlásilo... Má někdo představu, o co by mohlo jít ?!!? Napadlo mě taky jestli neodešlo turbo, ale to by se zřejmě neprojevilo tak náhle a auto by neškubalo ani nevydávalo pazvuky...

Díky za všechny rady a tipy
Superb I 2.0 TDI
UchoTD
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UchoTD »

no začal by som podávačkou,kedže môže byt nedostatok nafty-špinavé sitko v nadrži
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

A není tam náhodou zapsaný čerpadlo chlazení?
Cotton.eye.joe
Nováček

Nevím zda by se ucpané sítko, či čerpadlo mohlo projevit takto náhle... Škubání i ztrátu výkonu by to vysvětlit mohlo, ale pazvuky... Bojím se že to bude něco závažnějšího...
Superb I 2.0 TDI
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

mrkni víčkem zda ti to maže.
Cotton.eye.joe
Nováček

Myslíš že by protočený šestihran ? To bych asi daleko nedojel ne ?
Superb I 2.0 TDI
geo
Aktivista

Příspěvek od geo »

ale dojel akorád zlikviduješ ještě ostatní věci jako turbo vačku zdvihátka.ono se to někdy ještě trochu unáší tak to maličko maže.
Cotton.eye.joe
Nováček

Na můj popis to sedí, každopadně byla by to katastrofa, taky mě to napadlo, jenže jsem si myslel, že se rozsvítí kontrolka... Pokud se nějaký olej ještě unáší a je utlumená, tak by to tak mohlo být i mechanik mě před tím varoval, jenže jsem nějak doufal, že mě to nepotká...
Superb I 2.0 TDI
Cotton.eye.joe
Nováček

V každym připadě diky za rady
Superb I 2.0 TDI
Cotton.eye.joe
Nováček

Tak nakonec se utrhla vzduchová hadice vespod auta, motor měl málo vzduchu, více kouřil a ucpal DPF... Toť problém... Kdyby se někomu dělo něco podobného, může být toto jedna z příčin a je dobře s tím teda počítat, čerpadlo naštěstí funguje. Akorát mě zaráží, že nesvítila kontrolka filtru, když byl totálně zanesený.
Superb I 2.0 TDI
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

kolik máš najeto
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
Cotton.eye.joe
Nováček

Na tachu teď necelych 90 tis., auto mame 4 roky, při koupi mělo 57 tis., ale je to pravděpodobně stočenka...
Superb I 2.0 TDI
Cotton.eye.joe
Nováček

Kamen urazu byl v tom, auto prodělalo lehčí havárii na předku. Vespod je tyč, která to tam drží a je trochu domrvená. Nová stojí 10k. Proto takové techtle s tim... Kdyby auto nehavarovalo pravděpodobně by se to nestalo, ale jeden nikdy neví, šroubek který ty trubky držel pohromadě je o ničem a vyrval se z plastu.
Superb I 2.0 TDI
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“