OII závada na ABS - na třech autech stejná..

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Fulltank
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Fulltank »

karter píše:
Ladas píše:ko ložiska stačí aby to jen dlouho stálo a je po žížalkách
No chlapy a ja mám nějaky podobný problem ale jde o fabie když nalisuji předni ložisko do kola tak se mi začne jebat abs tim že se při dobržděni spoušti.Včera sem dělal fabii obě ložiska nalisuji levy je to OK nalisuji pravy a začne se spouště tak už nevim co dělám špatně.Asi sem jediny kokot na zeměkouli co neumi nalisovat ložisko nebo už nevim :)
kokot nejsi, setkal jsem se s tim, ze byla spatna loziska tusim FAG a delalo to presne tohle. Nejspis se jim to v vyrobe nepovedlo, reklamace uznana i prace zaplacena :)
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Tak jsou vykvašený ložiska.. U tý 0II jdou z toho čepu sundat celý nebo tam zůstane vnitřní kroužek jako u OI?
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

No pokud vnitřní kroužek nepřirezne tak jde stáhnout rukou, to znáš, je to suvně na čepu, ale dělal jsem kdysi OII co měla 350tkm a tam jsem musel použít stahovák a kroužek tam zůstal, bylo dost přirezlé.

Spíš jestli máš 12ti hran rozměr 18, standartní řada končí rozměrem 16.
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

mám velkou sadu a pak navíc ještě na setrvák, ale kouknu a kdyžtak přiobjednám, to není problém. Už jsem tu měl další auto (v pořadí už čtvrtý za měsíc) kde se jsou zase ložiska KO,takže v úterý to budu na všech měnit..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Luky.Sipak
Nováček

Příspěvek od Luky.Sipak »

Ahoj, mám problém u Golf V 2.0 TDi 2005, rozsvítilo se mi abs + esp, tak jsem zajel k autoelektrikáři na opravu, diagnostika - pravé zadní kolo mechanická závada. Bylo vyměněno ložisko s magnetickým kroužkem + čidlo (vše originál). Auto předáno zpět, veselé si jezdím a cca po měsíci znova, šup abs + esp svítí, jedu znova k mechanikovi, stejná závada, pravé zadní kolo, mechanická závada. Auto znova na opravu, mechanik dal reklamovat čidlo a já dostal nové. Ok jezdím si dál zas cca měsíc cca 700km nájezd a pic, zase se rozsvítilo abs + esp. Jedu po 3. k mechanikovi, stejná závada, pravé zadní kolo. Byla by náhoda aby 2x bylo čidlo vadné, tak mi vyměnil to nové pravé ložisko s levým, zda to nedělá ten magnetický kroužek. Jezdím si 6 dní a včera zas svítí abs + esp, ani mechanik neví co stím, pořád stejná závada na pravém zadním kole. Nepíše to chybu elektrickou nebo chybu jednotky ABS, pouze pravé zadní kolo-mechanická závada. Poradí někdo co stím?? Divné také je, že se mi asi 3x stalo že se za jízdy rozsvítila chyba a po pár km sama zhasla, to by nemělo bez otočení klíčku zhasnout ne?? Už nevím co stím, děkuji za radu.
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Nech si zobrazit přijízdě do 20 km/hod rychlosti všech kol a porovnej, zda tam není odchylka, nebo rychlost nekolísá.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Luky.Sipak
Nováček

Nic nekolísá vše jede jak má, všechny kola ukazují stejně :-/, když to schrnu po výměně za nové čidlo to bez chyby vydrželo měsíc (cca 700km) a při přehození těch ložisek týden. Po vymazání chyby to vydrží různě, buď den, nebo po már km to tam zas je. Nejde mi do hlavy jak se sama za jízdy může chyba smazat. Už nevím co dál
Luky.Sipak
Nováček

Nikdo nic??? Už propadám zoufalstvím, dnes jsem dokonce přešel všechna kola a dofoukal........Pořád hlásí chybu, sporadicky, někdy hned po vyjetí, někdy hned po nastartování, někdy až při jízdě, někdy pak při jízdě zhasne, někdy ne....???
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

jednotka ABS si s tebou hraje, bude tam studeňák, podobnou zábavadu jsem řešil na leon tdi, sice rok 2002, a vzměněno 2x čidlo, abely kontrola snad až do kufru, nakonec jsem dal jiný ABS a byl klid
Luky.Sipak
Nováček

Ikdyž vag nehlásí chybu jednotky ale vyloženě mechanickou závadu pravé zadní kolo??
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

Už si nepamatuji, co přesně to hlásilo za chybu, ale to čidlo to nevidělo, ale tak mě napadlo jak by jsi to přesně vyzkoušel, kde je problém, jestli to dělá jen na PZ kole. Udělej si dlouhé propojovací kabely, a prohoď ty čidla mazi sebou,(z LZ na konektor u PZ a obráceně , jestli mi rozumíš) schválně co to bude hlásit.
Luky.Sipak
Nováček

to uz mi taky nekdo radil prohodit ty cidla, melo by to jit ale primo na ty jednotce prehodit stekry pry ne?? To budu muset taky vyzkouset, ale co je divne, kdyz se cidlo dalo nove, vzdy to vydrzelo cca mesic, kdyz sme prohodili loziska tak tyden, a kdyz se jen vymaze chyba tak je to tam po chvili zas, divne zas kdyz mi to hlasilo uplne poprve chybu (origo stare cidlo) tak to pak uz nezhaslo vubec, svitilo furt, ted to nekdy sviti nekdy ne, a co je divne ze se sama chyba smaze za jizdy....? Zitra du volat zas mechanikovi, chtel 2dny aby mohl resit problem a hledat informace
pafka
Aktivista

Příspěvek od pafka »

jo na jednotce to půjde taky
Luky.Sipak
Nováček

zitra mu budu volat tak uvidime jak dal budem postupovat, jinak pokud má někdo podobné zkušenosti nebo nápady, sem snimi
Richi
Přispěvovatel

Příspěvek od Richi »

Luky.Sipak píše:Ahoj, mám problém u Golf V 2.0 TDi 2005, rozsvítilo se mi abs + esp
Tohle jsem řešil na autě skoro rok. U mě pravé přední. 2 x čidlo, 1x kabel a vždycky za týden nebo dva týdny znova a nakonec jsem jezdil pár měsíců bez funkčního ABS a když to na mě náhodou nesvítilo, tak mi chroupalo EDS při rozjezdu dokonce i na neutrál bez plynu.
S jednotkou se přitom šlo spojit a test pumpy bez problémů, žádná závada.
Vyměnili mi jednotku a od té doby to funguje jak má.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“