Dvouhmota, nebo něco na rozvodech??
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Můžeš se víc rozepsat jak jsi to vyzkoušel?l3030 píše:tak nic kolem altíku to není, volnoběžka funguje jak za mlada a ta napínací věc je taky ok.
každopádně mizí to s otáčkama, stačí kolem 900 a je to pryč.. uplně studený to nedělá, až po kiláčku asi... navíc se mě zdá, že pokud dojíždím a brzdím, tak se to rozezní až pustim brzda pedál a skoro stojim, nebo aj mi přišlo že při stání po mirnym kopečku čumákem z kopca to bylo míň slyšet.
nevim co přesně myslíš, ale tak, že jsem shodil ten řemen a nastartoval. hluk přetrvává. volnoběžku normálně točením, zabírá jenom v jednom směru, když ji zastavím altík se dál protočí. do protisměru se normálně protáčí, stejně funguje i funkční volnoběžka na autě co mám zaparkované vedle.
napínák od rozvodů ukazuje tou "šipkou" do tý mezírky, tzn povolený nebo přetažený by být neměl...
startuje, jede všechno ok, motor jak hodinky, vstřiky na vagu +-0,2 při zátěži rozdíl max +-0,9.
otáčky volnoběhu 756-777
napínák od rozvodů ukazuje tou "šipkou" do tý mezírky, tzn povolený nebo přetažený by být neměl...
startuje, jede všechno ok, motor jak hodinky, vstřiky na vagu +-0,2 při zátěži rozdíl max +-0,9.
otáčky volnoběhu 756-777
VW Passat Variant BLUEMOTION TDI, 2007 /100kW,320Nm/
Seat Cordoba 1.9SDi /ASY/ r.v. 2003 + chip /53kW 150Nm/
!!! na prodej !!! - Seat Arosa 99, 1.0MPI /ANV/
nazdar otazka pre BIIMBA z coho mi bude pasovat napinak bez tlmica na moje AHF diky a sory ze Ti to tu zasieram 

s 120gls T603 favorit opel astra g
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
octavia 1 tdi 81kw AHF rv 2000 470 xxx tis predana MB B trieda 180D automat ma moja lepsia polovicka
golf 4 1.6 benzin mercedes w 211 220 cdi 2008 origo diag mercedes bmw univerzalna diag launch x 431
to zkus ladase ten tam kvůli chladičovce z ARL něco bez tlumiče nacpal.
Mě by spíš zajímalo, jestli když se ten pístek sundá, tak co to potom vydrží..
pro zakladatele tématu, rozvody jsou nový nebo už mají něco najeto?
Jednu dobu byly v oběhu padělaný origo pumpy pro 1.9 TDI PD v docela statečným množství, tak jestli jsi jako já na nějakou zrovna nenarazil..
a co se týká značky SKF, je to nejvíc padělaná značka autodílů, takže bacha na to kde kupujete. Na ostravsku toho byly tenkrát hrozný kvanta,hlavně ložiska. Známej co dělá generálky podvozků na Tatry si tam s tím užil.. 100 tis za materiál do převodovky,po 14 dnech se rozvalilo ložisko a bylo po 100 tisících. A ne jednou.
Mě by spíš zajímalo, jestli když se ten pístek sundá, tak co to potom vydrží..
pro zakladatele tématu, rozvody jsou nový nebo už mají něco najeto?
Jednu dobu byly v oběhu padělaný origo pumpy pro 1.9 TDI PD v docela statečným množství, tak jestli jsi jako já na nějakou zrovna nenarazil..
a co se týká značky SKF, je to nejvíc padělaná značka autodílů, takže bacha na to kde kupujete. Na ostravsku toho byly tenkrát hrozný kvanta,hlavně ložiska. Známej co dělá generálky podvozků na Tatry si tam s tím užil.. 100 tis za materiál do převodovky,po 14 dnech se rozvalilo ložisko a bylo po 100 tisících. A ne jednou.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
)Biimbo píše:
jj,konkrétně v Paskově-mám to kousek,prý ložisek za 20miliónů kč-a pouze jedno-slovy "jedno" ložisko bylo originál,ostatní padělky ..

OCT II,2.0 TDi,103KW-BMM
167k/395nm -na pohodu,TDi Fun
167k/395nm -na pohodu,TDi Fun
vzdyt to pisuDOLPH píše:)Biimbo píše:
jj,konkrétně v Paskově-mám to kousek,prý ložisek za 20miliónů kč-a pouze jedno-slovy "jedno" ložisko bylo originál,ostatní padělky ..

O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
no jo, jenže ten můj krám je Bluemotion a ten má kvůli spotřebě nižší volnoběžné otáčky. Nehledě na to že takový jsou co auto mám a nikdy nic, VAG mám tak se čumim na kde co dost často.pafka píše:l3030 píše: každopádně mizí to s otáčkama, stačí kolem 900 a je to pryč.. uplně studený to nedělá, až po kiláčku asi... navíc se mě zdá, že pokud dojíždím a .
tady jsi si odpověděl, máš malé volnoběžné otáčky na BLS jsou 900 +-100
jinak rozvody jsou od kohosi od Ostravy, normálně eshop, krabica conti, řemen conti, vic nepamatuju, podívam se.
pumpa nedělá se náhodou "ob" rozvody, tzn 300tis? (na rozvody mám interval 150)
teď po výměně najeto cca 20tis.
Minulý týden jsem řešil zadní ložisko na Mondeo MkIII.DOLPH píše:)Biimbo píše:
SKF vyjde maloobchodně na 6742kč, majitel, že někde na netu SKF za 1 850kč, tak jsem mu popřál hodně štěstí...
To je právě dnes ten největší problém..Jak určit kvalitu nového dílu a tím i kvalitu provedené práce. A v době, kdy si z internetových obchodů lidé nechávají posílat i vložky s křidělky, je běžné, že přijede majitel a s šibalským ůsměvem/který značí leccos/ vyndá z kufru požadovaný díl, v lepším připadě ten správný, ale od firmy, o které člověk nikdy neslyšel, nebo dokonce s originálem, ale jak se tady píše, nejvíce pajcované světoznámé firmy...Automechanik to dnes nemá vůbec spadné a to nejen kvůli tomuhle... 

nepropadat panice...
ještě přemýšlím nad jednou věcí, možná blbě, nevim...
nemůže mi někde foukat něco kolem Egru? mám po čipu omezené tak, že funguje jenom na volnoběh, jakmile sáhnu na plyn byť ani nepoznám zvýšení otáček, ten zvuk mizí, egr je potom dost omezen, nemůže dělat ten brum co slyším v kabině?.. V kabině vlastně o 100% víc než venku.
to že strkám ucho k rozvodovýmu deklu a tam to slyším neznamená že je to na rozvodech...
jo a rozvoďák má bejt naplej tak, že když na něj sáhnu tak je to jak beton?
nemůže mi někde foukat něco kolem Egru? mám po čipu omezené tak, že funguje jenom na volnoběh, jakmile sáhnu na plyn byť ani nepoznám zvýšení otáček, ten zvuk mizí, egr je potom dost omezen, nemůže dělat ten brum co slyším v kabině?.. V kabině vlastně o 100% víc než venku.
to že strkám ucho k rozvodovýmu deklu a tam to slyším neznamená že je to na rozvodech...
jo a rozvoďák má bejt naplej tak, že když na něj sáhnu tak je to jak beton?
další poznatek... začíná to rachtat (drnčet, brumlat) až když auto zastaví. když dojíždím na volnoběh a brzdím tak nic, jakmile auto zastaví tak to slyšim... takže nakonec spojka? setrvák?