Dobrý deň.
Zháňam RJ pre motor BRT 2.0 tdi tento motor sa montoval do alhambry a sharana. Kamarát ma tento typ motora a má tam RJ 03G 906 016 JN.
Vie niekto poradiť či je možné použiť RJ napríklad z octavie II 2.0tdi alebo 1.9 tdi.
Ďakujem za odpoved.
Pomoc aká RJ do 2.0TDI PD BRT
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ďakujem za odpovede.
Kamarát kúpil loď v ktorej je namontovaný ten motor no nikdy nefungoval ako má. Pôvodne tam bola EDC 15 keď som hodil do netu kód motora tak sme zistili že k tomu motoru je treba EDC 16. EDC 15 používa na snímanie otáčok indukční snímač a EDC 16 hal snímač. Nechápem ako EDC 15 fungovala z hal snímačom.
Takže teraz zháňam EDC 16 a chcem to zapojiť ako to má byť a uvidíme či to bude fungovať.
Kamarát kúpil loď v ktorej je namontovaný ten motor no nikdy nefungoval ako má. Pôvodne tam bola EDC 15 keď som hodil do netu kód motora tak sme zistili že k tomu motoru je treba EDC 16. EDC 15 používa na snímanie otáčok indukční snímač a EDC 16 hal snímač. Nechápem ako EDC 15 fungovala z hal snímačom.
Takže teraz zháňam EDC 16 a chcem to zapojiť ako to má byť a uvidíme či to bude fungovať.
- TDIfun
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
omyl. I T5 stare rocniky meli edc16 a indukcni snimac. Motor na ed 15 nebezi nebo jakej je problem?vgavla píše:Ďakujem za odpovede.
340HP 1.9TDI ASZ
238HP 1.9TDI ASZ
255HP 1.9TDI AVF
250HP 1.9TDI AGR
251HP 1.9TDI AGR
M = ( Pnorm[kW] * 9.549 ) / n[min-1]
http://www.youtube.com/watch?v=N9hi4nNhAvg
238HP 1.9TDI ASZ
255HP 1.9TDI AVF
250HP 1.9TDI AGR
251HP 1.9TDI AGR
M = ( Pnorm[kW] * 9.549 ) / n[min-1]
http://www.youtube.com/watch?v=N9hi4nNhAvg
Motor ma hal snímač a EDC15. Pri kúpe člna motor išiel na voľnobeh a maximálne otáčky nemal plynulú reguláciu. Neskôr voľnobeh a 3000 otáčok.
Motor obehal zopár servisakov ale nikto mu nepomohol každý riešil výmenu softvéru v RJ no momentálne už ani nenaštartoval. Tak som zobral motor k sebe a s kamarátom sme prešli kabeláž podľa schémy k RJ a zistili sme že snímač otáčok nie je zapojený podľa schémy a nevykazuje odpor aký ma mať funkčný snímač tak som ho vymontoval a bol tam hal snímač.
Podľa kódu motora som zistil že motor je zo sharana alebo alhambry a k nemu má byť EDC16.
Motor obehal zopár servisakov ale nikto mu nepomohol každý riešil výmenu softvéru v RJ no momentálne už ani nenaštartoval. Tak som zobral motor k sebe a s kamarátom sme prešli kabeláž podľa schémy k RJ a zistili sme že snímač otáčok nie je zapojený podľa schémy a nevykazuje odpor aký ma mať funkčný snímač tak som ho vymontoval a bol tam hal snímač.
Podľa kódu motora som zistil že motor je zo sharana alebo alhambry a k nemu má byť EDC16.