snímač zdvihu jehly

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
campil
Sběrač informací
Odpovědi: 0

snímač zdvihu jehly

Příspěvek od campil »

Už 3x se mi stalo (z toho 2x při hodně zahřátém motoru), že mi motor (Audi 80 1.9TDi 1Z) začal běžet silně nepravidelně - jako by nešel 1 nebo více válců. Trysky i vstřiky jsou o.k., ale mám podezření na snímač zdvihu jehly. Zkoušel jsem ho odpojit a kontrolka žhavení se rozblikala - to bylo ale když bylo vše o.k.. Když se mi ale zase stal ten problém tak jsem zastavil, vypnul motor a odpojil kabel. Pak jsem nastartoval, motor běžel normálně, ale kontrolka žhavení vůbec nesignalizovala, že je snímač odpojený. Od té doby nesignalizuje odpojený snímač ani tehdy, pokud je vše v pořádku. Tak prosím radu - jak zjistím, že je snímač zdvihu jehly v pořádku? Jedině přes VAG nebo to jde změřit i jinak? Dík.
Venca
uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venca »

Na odpojene zastrcce ridiciho vstriku zmer odpor snimace zdvihu jehly.
Musi byt 80 - 120 ohmu, jinak je vadny. :)
campil
Sběrač informací

Příspěvek od campil »

super, dík
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Závada snímače zdvihu jehly by rozhodně nezpůsobovala nepravidelný chod (výpadky válců).
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
campil
Sběrač informací

Příspěvek od campil »

když jsem ho odpojil a znovu nastartoval tak to přestalo. co by to ještě mohlo být?
dělá to jen u zahřátého motoru a ne vždy, kdyby to dělalo pořád tak bych šel rovnou na VAG, v takovém stavu jako to je teď si myslím, že ta závada v paměti nebude. pokud ten snímač bude podle odporu o.k. tak mi stejně nic jiného nezbyde...
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Pokud se jedná o závadu diagnostikovatelného akčního členu systému, závada v paměti bude, i když se to objevuje jen občas. Bude zapsaná jako sporadická.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
campil
Sběrač informací

Příspěvek od campil »

a proč by to nemohl být ten snímač - pokud by odešel úplně tak bych to bez kontrolky žhavení nepoznal, ale pokud je vadný tak, že někdy funguje špatně tak může nesmylslně měnit předstih...si myslím
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Zní to sice logicky, ale ŘJ by poznala nesmslný signál, kdyby snímač zdvihu jehly hlásil nějaký haluze a pak by ti rozsvítila tu kontrolku.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
campil
Sběrač informací

Příspěvek od campil »

Matrix píše:Zní to sice logicky, ale ŘJ by poznala nesmslný signál, kdyby snímač zdvihu jehly hlásil nějaký haluze a pak by ti rozsvítila tu kontrolku.
Jenže mi ta kontrolka žhavení nebliká ani když ten snímač odpojím. Odpojil jsem to zkusmo asi 20x a po nastartování začala blikat jen jednou - taky něco špatně...
Jinak odpor toho snímače jsem naměřil 107 ohmů.
campil
Sběrač informací

Příspěvek od campil »

...nemá někdo v okolí Ostravy diagnostiku (Audi 80 B4 1.9TDi, r.v.93)?
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

campil píše: Jenže mi ta kontrolka žhavení nebliká ani když ten snímač odpojím.
Mno právě, proto bych závadu hledal někde jinde než ve vadném snímači zdvihu jehly. Protože když ten snímač odpojíš, tak i když ho pak zpětně zapojíš, tak ti ta kontrolka bude pořád blikat, dokud tu závadu neodstraníš z paměti. Alespoň taková je moje zkušenost.
frantacech
Aktivista

Příspěvek od frantacech »

campil píše:...nemá někdo v okolí Ostravy diagnostiku (Audi 80 B4 1.9TDi, r.v.93)?
Myslim ze Matrix ma pravdu. \kdysi jsem zkousel co udela kdyz to odpojim nebo prepoluju a skoro nebyl poznat rozdil.

Timhle to nebude.

Zkus zajet na Sladkovou, autoservis Rychtar, ale chtej mluvit a resit jen s Mirkem Rychtarem.
ObrázekRUN With The BULLS And HUNT With The BEARS....
campil
Sběrač informací

Příspěvek od campil »

frantacech píše:
campil píše:...nemá někdo v okolí Ostravy diagnostiku (Audi 80 B4 1.9TDi, r.v.93)?
Myslim ze Matrix ma pravdu. \kdysi jsem zkousel co udela kdyz to odpojim nebo prepoluju a skoro nebyl poznat rozdil.

Timhle to nebude.

Zkus zajet na Sladkovou, autoservis Rychtar, ale chtej mluvit a resit jen s Mirkem Rychtarem.
o.k., zajedu
dík
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Pak dej vědět co to bylo, docela by mě to zajímalo.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“