mám menší problém - hučí mi ve Fabii
Při rozjezdu na jedničku nebo zpátečku se ozve zahučení...toto hučení je silnější při rozjezdu do kopce nebo couvání do kopce.
Auto má najeto 111000 km...může se jednat o spálenou lamelu spojky?
Mne sa to takto prejavuje tiež, ale len krátku chvíľu v určitej polohe spojkového pedála. Spojka však zaberá dobre, aj keď až pri dosť vysokej polohe pedála, ale neprešmykuje. Upodozrievam opotrebované ložisko. Moja spojka však už má 320 tis. km.
Prevodovka. Tieto trojvalce posobia destruktivne na prevodovku (loziska a jejich ulozenie). Mozno by to z casti riesila dvojhmota, otazkou je vsak jej zivotnost. Mozno dobra otazocka na niekoho z audinou, co ma v nej tento trojvalec.
robí mi to asi pol roka, ale len niekedy. Prejavuje sa to ako krátky škripot podobný ako keď niekomu prešmykuje klinový remeň, ale hlbší zvuk. Dá sa to regulovať pohybom spojkového pedála. Keď zahučí, maličkým povolením spojky ihneď prestane. Nejak to neriešim, počkám či sa to bude zhoršovať a potom asi výmena lamely spojky aj ložiska. Predsa už má cez 300 tis. km
viděl bych to ve spojce, na octě AGR mi to taky dělá. hlavně v kopci. proč si myslím že je to spjka? protože když tam byla dvouhmota tak to nedělalo. dal sem origo jednohmotu, dvakrát lehce přípálil spojku, pač sem táhl přetížený vozík. no a zvuky byly na světě. jako když tlačíš pračku po kachličkách. jinak spojka zabírá jak má. já bych to neřešil
jj, tyto zvuky vydává hodně spojka na jednohmotě, a jelikož ty 1,4ky maj taky jednohmotu tak to vypadá na spojku, ale pokud to dělá jen občas nebo pokud to třeba na čas zmizí, když se jí dá trochu víc po kulkách, tak je otázka jestli to řešit, když jinak funguje dobře