Motor BXE KO! Zlomená ojnice!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
a nemůže to mít něco společnýho s vypadanýma záslepkama nahoře? Když se na to jede dlouhodobě, pak se třeba vršek udělá a ale spodek už je chycenej?
Já na jedný 2006ce dělal vršek, ale ten spodek se mi teď nějak nezdá. Má to cca 260, tak že bych to pak s olejem,pokud to vydrží udělal? Je to jen hlučnější v zátěži, ale ne nějak extra..
Já na jedný 2006ce dělal vršek, ale ten spodek se mi teď nějak nezdá. Má to cca 260, tak že bych to pak s olejem,pokud to vydrží udělal? Je to jen hlučnější v zátěži, ale ne nějak extra..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volné ojniční čepy klepají při deceleraci, zaklepají a klid, ale u diesela je to prostě problém, motor je utlumen, takže tohle asi není opravdu slyšet. A co se týče mazací díry, ta bývá přicpána protočeným ložiskem, ale když se to chytne tak jak je na obrázku, šála není přetočená a kousnutá, pouze vyhlodaná, tak to není třeba. Tady je i problém v tom, že od mazání není rovnou drát na kontrolku, takže doby, kdy člověk např. viděl, že se na volnoběh rozsvítí mazání a něco se děje, je dávno pryč. ŘJ má jiný názor, co je řidiči vlastně do toho... 
nepropadat panice...
Včera jsem opsal čísla šál z hvízdnutýho BLS 2008(177tkm). Horní ojniční maj čísla stejný jako fotil Fulltank, 045 701 H, dolní ojniční jsou 045 701 J. Ty v hajzlu nebyly, ale výrobce je stejnej KolbenSchmidt.
Z dost jetýho BXE 2004 s nevysypanejma šálama jsem opsal čísla horních oj. šál 045 701 A, z dolních oj. šál 045 701. Byl na nich vytesanej znak GLYCO a první a čtvrtá horní oj. šála měla olítanou kompozici až na měď.
Klikový šály měly stejný čísla na obou motorech. Všechny šály na obou motorech jsou dost jetý a všechny čepy na obou klikách jsou ubraný cca o desetinu.
Já furt vidim problém v těch H šálách a v longlajfu...
Z dost jetýho BXE 2004 s nevysypanejma šálama jsem opsal čísla horních oj. šál 045 701 A, z dolních oj. šál 045 701. Byl na nich vytesanej znak GLYCO a první a čtvrtá horní oj. šála měla olítanou kompozici až na měď.
Klikový šály měly stejný čísla na obou motorech. Všechny šály na obou motorech jsou dost jetý a všechny čepy na obou klikách jsou ubraný cca o desetinu.
Já furt vidim problém v těch H šálách a v longlajfu...
Naposledy upravil(a) Pája 19 dne 14 bře 2014, 12:34, celkem upraveno 2 x.
Oct asv 2000, DieselPower
-
FillkoGolf
- Nováček
Ahojte chalani, akurat od vcerajska som sa dozvedel o tomto probleme s prasknutymi ojnicami na BXE motoroch.. a samozrejme som znepokojeny, preto chcem hned urobit kroky potrebne k odstraneniu co najvacsieho percenta pravdepodobnosti tohto vyskytu. Presiel som si v noci toto vlakno a este nejake ine a docital som sa, ze problem sa s najvacsou pravdepodobnostou tyka ojnicnych srobov a salov. Preto sa chcem opytat ci tento poznatok je spravny. Rad by som preto hned vymenil tieto diely. Mohli by ste mi poradit odkial a ake je najlepsie zohnat? Priamo vo VW? Myslim tak aby mi nedali tie iste poruchove saly..
A este sa chcem opytat ak je potrebne porobit fotky, tak co presne potrebujete odfotit?
Dakujem pekne za kazdu radu.
A este sa chcem opytat ak je potrebne porobit fotky, tak co presne potrebujete odfotit?
Dakujem pekne za kazdu radu.
-
burton.b22
pořád hydraulika ale už v xantii fungovala docela dobře a od C5 je vychytaná skoro uplně. Myslím že i spolehlivější než vzduch u koncernu 
Kdybych chtěl levný auto,tak starou face C5 se starým 2.0hdi. To je nesmrtelný motor..
Kdybych chtěl levný auto,tak starou face C5 se starým 2.0hdi. To je nesmrtelný motor..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw