hlavně to nezaměň vole..znova tam nejedu..Fulltank píše:tak vyreseno, na hornich salach je napis sputter to znaci horni salu
nasel jsem to na oficialnich strankach vyrobce

Moderátoři: šulda, Moderátoři
Fulltank píše:Tak jsem to nahodil. Nevim co jsem mam psat za navod, neni na tom nic slozityho. Pokud si nekdo zvladne udelat servis na aute, tak tohle taky![]()
Demontoval jsem hzavicky aby nebyl takovy odpor pri toceni motorem a zatlacovani pistu. Pak sla dolu vana 20 sroubu + 3 velky od prevodovky. Spolecne s olej. cerpadlem jsem sundal ten kryci plast, olej cerpadlo drzi 3 srouby, jen je potreba pretlacit napinak, ale to se udela krasne rukou.
Samotna vymena sal je brnkacka, povolej se dva srouby, vydloubne spodni pulka ojnice, vyhodi stara sala nahodi nova. Vrchni pulka ojnice spolecne s pistem se zatlaci nahoru, vyhodi z kliky a stahne zase dolu aby byl dobry pristup.. vyhodi stara nahodi nova..trosku to pomrdat olejem, kouknou jestli jsou saly uprostred a uz mam v ruce momentak a utahuju.
JInak utahuje se to 30Nm a 90stupnu. Prace na cca 2h a s toho jsem pul hodiny hledal momentak![]()
Motor ma +-250tis a saly jsou jak novy. Ta sada co jssem koupil byla naprosto stejna jako na aute. Olej menim jak to vyjde, jinak jezdim LL.
ty spodni saly byly v horsim stavu nez ty horni![]()
to bych nečekal,ale bude to tím, že ty horní jsou z jinýho materiálu. Ono třeba AGR/ALH má horní a dolní šály stejný, ale AHF/ASV má horní s jiným indexem než spodní a ty jsou stejný jako u AGR/ALH. Pár kobyl navíc a už tam cpali jinej matroš asiFulltank píše:]
ty spodni saly byly v horsim stavu nez ty horni![]()