lze vyradit volnobezku?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
lze vyradit volnobezku?
Zdravim
mozna hloupy dotaz, lze u alternatoru s volnobezkou, tuhle volnobezku odstranit/vyradit ?
Nebo ma klicovou ulohu (doslo by k prebijeni, moc zatezovani altiku.....?)
Co ma alternator bez volnobezky navic?
dikys
mozna hloupy dotaz, lze u alternatoru s volnobezkou, tuhle volnobezku odstranit/vyradit ?
Nebo ma klicovou ulohu (doslo by k prebijeni, moc zatezovani altiku.....?)
Co ma alternator bez volnobezky navic?
dikys
Golf TDi PD 74kW, 03.
- Bugs.Bunny
- Aktivista
- Bugs.Bunny
- Aktivista
Určitě ji vyměň. Objevilo by se to někde jinde a bylo by to dražší.jack91 píše:ze by razy, max odporu 1,4 kW tak vadily motoru o vykonu 66kw a vice
me se prave ta volnobezka obcas vyradi, ale tim zpusobem ze altik nedobiji, proste bezi naprazdno. tak jsem si myslel ji zaaretovat at krmi altik porad, ale asi radeji koupim novou a vymenim ji
- origoš
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
U Felicie 1,9D to lze, mám vyzkoušeno u několika aut po dobu několika let. Vyrobil jsem novou řemenici přesně podle rozměrů volnoběžné na výslovné přání zákazníka, který nechtěl investovat do nové. Lze i použít část pro řemen a nalisovat vysoustružený náboj se závitem. Svařit původní součástky nedoporučuji, musí být zachována souosost. U TDI bych tento postup nedoporučoval.
No nejak tak.Me se vyradila sama a nez jsem prisel na to co to porat pripiskava pri zaberu motoru,tak jsem skoro zesedivel.Vymenil jsem snad vsechno okolo altiku (Napinaci pruzinu,celej hlinik co drzi altik,tycku ktera napina napinaci kladku,pouzdra ve kterych to beha,i napinaci kladku..tu 2x )a porad to piskalo jako kr...a.A porad to slo od te napinaci kladky.Az tady mi nekdo rekl at kouknu na volnobezku...coz me pred tim vubec nenapadlo,a to jsem mel altik dole snad 100x.....a ejhle volnobezka nam NEVOLNOBEZELABugs.Bunny píše:Ona se umí vyřadit sama po několikaměsíčním vydávání pazvuků.cosby píše:u TDi motoru ji nevyřadíš,resp.nesmíš.je to kvůlí rázům![]()

Vymenil jsem ji a ticho jak v kostele (no u nafty

Jinak na seklou volnobezku jsem najezdil dobrejch 15000km a odsral to napinak remene alternatoru,napinaci kladka,pruzina co to napina,pouzdra i ta tyc co drzi kladku

Tak zaver....pokud tam mas volnobezku,tak ji tam radeji dej,predejdes tim zbytecnym problemum.....Sory za slohovou praci

Jsem takovej malej FOLCWAGN
)
1,9TDi 81 kW AFN

1,9TDi 81 kW AFN
- David.GIII.tdi
- Sběrač informací
Já si toho původně nevšimnul, ale osa kladky se začala deformovat, kladka se začala naklánet až se začal trochu třepit řemen. Chtěl jsem ho vyměnit a při tom jsem na to přišel. Napínák už nešel zachránit, osa té kladky je v ocelových pouzdrech a ty už jsou tak křivý, že by to musel dělat nějakej zručnej soustružník, a to samý je s tou osou, je křivá. Tak jsem dal jinej napínák a dobrý. Jo motor se ztišil, takže to nějaký zvuky vydávalo. Teď už mi jenom trochu rachtá klimakompresor, ale to nevím co s tím