(lozisko???) vymnenene spojky susti

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

xshreck
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

(lozisko???) vymnenene spojky susti

Příspěvek od xshreck »

po vymene spojky 2hm za 1hm stale susti vypinaci lozisko. davalo se nove. je ko, nebo muze byt jen neco jineho? 1 octavia agr

predtim se nasadil setrvak z dvojkove ktery byl vetsi. potom spravna spojka (predtim se kousl). mohlo to lozisko popravit? (motor se netocil). nebo smejd.. dik za kazdou radu

PS: možná to teda ložisko ení, ale je to chrastivej zvuk, jako když něco o něco točícího drhne. Mohu pak udělat video. Stejně mi nezbývá nic jinýho než jezdit s tím, pokud to není nějaká kravina.
Naposledy upravil(a) xshreck dne 28 bře 2014, 22:49, celkem upraveno 1 x.
aughostino
Přispěvovatel

Příspěvek od aughostino »

ked tam mas jednohmotu, tak ti susti hlavne lozisko v prevodovke, je to normalne pri jednohmote
Škoda Octavia Combi ASV 81kW 2002 Elegance čierna metalíza - V ZABEHU

ex: Škoda octavia I 1.9TDi SLX 81kw r.v. '98 AHF
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

Ano, dal se jednohmotnostnní setrvačník se spojkou, při projetí 7km nic nebylo slyšet. Pak jsem zdechl, nastartoval a jakoby něco někde po něčem klouzalo kovově nebo ložisko.... blě se to popisuje, bude lepší to nahrát možná.

Někdy to přestalo, někdy ne. Slyšet to bylo i třeba při popojíždění. V autě slyšet není nic. Jen zvenku to kazí dojem.
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

Neohnul jsi pri montazi ten plech co je mezi motorem a prevodovkou? Muze pak skrtat o spojku.

Obcas se stava, ze po montazi jednohmoty je vic slyset prevodovka, ale normalni to neni.
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Pokud je to převodovkou, tak je už namrdaná a na jednohmotě se tohle projeví. Normální to není, jsou auta co mají z výroby jednohmotu v sérii a nic slyšet není.

Osobní zkušenost, Octavia 1 agr, měl jsem ko dvouhmotu a s tou se jezdilo poměrně dlouho, dal jsem jednohmotu a převodovka se začala ozývat, bylo to slyšet hned po výměně, pak jsem sehnal pěknou, vyměnit a je pokoj.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Jenže auta s jednohmotou mají jiné převodovky, které jsou na to stavěné - proto nic slyšet není.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
RENAULT Kadjar 1,33TCe 117kW automat (*2019)
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

ja doufam ze tohle prevodovka neni, snad by kluci rekli... nezni to jako klepani ci neco, za co by mihly vibrace. ale je to otacivy zvuk, jako kdyz neco po necem jede... chvili vic, parkrat prestalo... mozna si neco sedne, nebo kdyz zjistim jaky plech tak ten. DOUFAM
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

pokud jsi tam dal sadu z OII, která je o něco dál osově od bloku k převodovce, tak jsi nový ložisko popravit mohl. protože na něj mohl tlačit přítlačák i když jsi jí vyšlápnutou neměl..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Převodovka to není na 100%..šustí opravdu ložisko,ale nechápu proč,,jednohmota je LUK a není z oct II..

To ložisko po montáži bylo ticho,po projetí pár km začlo šustit,po cca 15km zase přestalo a pak zase začalo...ložisko je sachs..vše namontované tak jak má být..
Octavia II RS
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

tak když tam nahoře píše že se dávala spojka z OII a pak z OI. Příště ať to napíše pořádně, napsal to jak tatar teda a vyznat se z toho nedá
Audi A8 3.0 TDI 171kw

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

nasadila se spojka z O2, jednohmotová. špatně koupená. Seskládaly se veškeré díly, zapadla převodovka do motoru (i když s malým zádrhelem, ale šla). Start - nic. Jen cvakl startér. Párkrát se máčklo na spojku, která šla ztuha MOTOR SE NETOČIL - kousl se širší setrvačník. Mysleli jsme že je špatně pootočený, takže se s autem na jedničku a čtyřku zalomcovalo, aby se motor trošku pootočil. Nepomohl, startérem se párkrát cvaklo. přítel na telefonu řekl nezkoušet a potvrdil špatnou spojku.Takže ihned rozborka.

Druhý den se sehnala druhá spojka, co už pasuje na starý model octavie. Seskládalo se vše jak má být, s ložiskem, které bylo použito pouze na nasunutou spojku z O2. Koupené bylo samozřejmě nové, od fy Sachs.

Spojkový pedál jsem párkrát napunmpoval, padal k zemi a nevracel se. Pak se nastartovalo - bez zvuků a spojka zabírala normálně (vypínala, zabírala), auto nebylo ještě doskládané. Doskládal se zbytek auta (kola, kryty...). Udělal jsem jízdu s otevřeným okýnkem a neslyšel jsem nic podezřelého (do zahřátí auta, cca 6-7km). Zajel jsem do garáže, vypl motor a kluci už zaslechli při dojíždění nějaký divný zvuk při dojetí motoru. Dolil se zbytek oleje do motoru, chvíli pokec. No pak dám klíče kolegovi, nastartuje a divnej zvuk. Je slyšet pěkně od cca 15s (auto stálo přes noc) https://www.youtube.com/watch?v=gPQQXJn ... e=youtu.be

V tuhle chvíli je to docela dobrý, ale občas zvuk zesílil o dost. S mačkáním spojkz se ton trošku jen změnil (myslím že děda mačkal spojku v některé části videa). V tomto stavu je najeto zatím jen 50km, třeba si to sedne...

a sorry, že jsem to napsal jak tatar. Jsem z toho trochu rozhozenej
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

video je soukromé...???
Naposledy upravil(a) Pája 19 dne 29 bře 2014, 19:31, celkem upraveno 1 x.
Oct asv 2000, DieselPower
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

Mám poslední dobou na všechno štěstí ... při vkládání jsem dával veřejné. Už by mělo jít.

http://youtu.be/gPQQXJn0trg

zvuk se asi motorem nese, zní mi to jakoby zvuk šel zepředu, jak je startér. Když dám hlavu dozadu, kde jsou upevněné poloosy, tak tam to tolik slyšet nebylo.
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

mě přijde že ste naohyzdili plech mezi motorem a převodovkou a jak to teplem nabyde, tak to zlehka šoupe..
Audi A8 3.0 TDI 171kw

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Plech ohnutý není,,hlavně to občas přestane..ani nevím jak by se nám povedlo plech ohnout při nasazení převodovky.. ;)
Octavia II RS
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“