(lozisko???) vymnenene spojky susti
Moderátoři: šulda, Moderátoři
(lozisko???) vymnenene spojky susti
po vymene spojky 2hm za 1hm stale susti vypinaci lozisko. davalo se nove. je ko, nebo muze byt jen neco jineho? 1 octavia agr
predtim se nasadil setrvak z dvojkove ktery byl vetsi. potom spravna spojka (predtim se kousl). mohlo to lozisko popravit? (motor se netocil). nebo smejd.. dik za kazdou radu
PS: možná to teda ložisko ení, ale je to chrastivej zvuk, jako když něco o něco točícího drhne. Mohu pak udělat video. Stejně mi nezbývá nic jinýho než jezdit s tím, pokud to není nějaká kravina.
predtim se nasadil setrvak z dvojkove ktery byl vetsi. potom spravna spojka (predtim se kousl). mohlo to lozisko popravit? (motor se netocil). nebo smejd.. dik za kazdou radu
PS: možná to teda ložisko ení, ale je to chrastivej zvuk, jako když něco o něco točícího drhne. Mohu pak udělat video. Stejně mi nezbývá nic jinýho než jezdit s tím, pokud to není nějaká kravina.
Naposledy upravil(a) xshreck dne 28 bře 2014, 22:49, celkem upraveno 1 x.
-
aughostino
- Přispěvovatel
Ano, dal se jednohmotnostnní setrvačník se spojkou, při projetí 7km nic nebylo slyšet. Pak jsem zdechl, nastartoval a jakoby něco někde po něčem klouzalo kovově nebo ložisko.... blě se to popisuje, bude lepší to nahrát možná.
Někdy to přestalo, někdy ne. Slyšet to bylo i třeba při popojíždění. V autě slyšet není nic. Jen zvenku to kazí dojem.
Někdy to přestalo, někdy ne. Slyšet to bylo i třeba při popojíždění. V autě slyšet není nic. Jen zvenku to kazí dojem.
Pokud je to převodovkou, tak je už namrdaná a na jednohmotě se tohle projeví. Normální to není, jsou auta co mají z výroby jednohmotu v sérii a nic slyšet není.
Osobní zkušenost, Octavia 1 agr, měl jsem ko dvouhmotu a s tou se jezdilo poměrně dlouho, dal jsem jednohmotu a převodovka se začala ozývat, bylo to slyšet hned po výměně, pak jsem sehnal pěknou, vyměnit a je pokoj.
Osobní zkušenost, Octavia 1 agr, měl jsem ko dvouhmotu a s tou se jezdilo poměrně dlouho, dal jsem jednohmotu a převodovka se začala ozývat, bylo to slyšet hned po výměně, pak jsem sehnal pěknou, vyměnit a je pokoj.
pokud jsi tam dal sadu z OII, která je o něco dál osově od bloku k převodovce, tak jsi nový ložisko popravit mohl. protože na něj mohl tlačit přítlačák i když jsi jí vyšlápnutou neměl..
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
tak když tam nahoře píše že se dávala spojka z OII a pak z OI. Příště ať to napíše pořádně, napsal to jak tatar teda a vyznat se z toho nedá
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
nasadila se spojka z O2, jednohmotová. špatně koupená. Seskládaly se veškeré díly, zapadla převodovka do motoru (i když s malým zádrhelem, ale šla). Start - nic. Jen cvakl startér. Párkrát se máčklo na spojku, která šla ztuha MOTOR SE NETOČIL - kousl se širší setrvačník. Mysleli jsme že je špatně pootočený, takže se s autem na jedničku a čtyřku zalomcovalo, aby se motor trošku pootočil. Nepomohl, startérem se párkrát cvaklo. přítel na telefonu řekl nezkoušet a potvrdil špatnou spojku.Takže ihned rozborka.
Druhý den se sehnala druhá spojka, co už pasuje na starý model octavie. Seskládalo se vše jak má být, s ložiskem, které bylo použito pouze na nasunutou spojku z O2. Koupené bylo samozřejmě nové, od fy Sachs.
Spojkový pedál jsem párkrát napunmpoval, padal k zemi a nevracel se. Pak se nastartovalo - bez zvuků a spojka zabírala normálně (vypínala, zabírala), auto nebylo ještě doskládané. Doskládal se zbytek auta (kola, kryty...). Udělal jsem jízdu s otevřeným okýnkem a neslyšel jsem nic podezřelého (do zahřátí auta, cca 6-7km). Zajel jsem do garáže, vypl motor a kluci už zaslechli při dojíždění nějaký divný zvuk při dojetí motoru. Dolil se zbytek oleje do motoru, chvíli pokec. No pak dám klíče kolegovi, nastartuje a divnej zvuk. Je slyšet pěkně od cca 15s (auto stálo přes noc) https://www.youtube.com/watch?v=gPQQXJn ... e=youtu.be
V tuhle chvíli je to docela dobrý, ale občas zvuk zesílil o dost. S mačkáním spojkz se ton trošku jen změnil (myslím že děda mačkal spojku v některé části videa). V tomto stavu je najeto zatím jen 50km, třeba si to sedne...
a sorry, že jsem to napsal jak tatar. Jsem z toho trochu rozhozenej
Druhý den se sehnala druhá spojka, co už pasuje na starý model octavie. Seskládalo se vše jak má být, s ložiskem, které bylo použito pouze na nasunutou spojku z O2. Koupené bylo samozřejmě nové, od fy Sachs.
Spojkový pedál jsem párkrát napunmpoval, padal k zemi a nevracel se. Pak se nastartovalo - bez zvuků a spojka zabírala normálně (vypínala, zabírala), auto nebylo ještě doskládané. Doskládal se zbytek auta (kola, kryty...). Udělal jsem jízdu s otevřeným okýnkem a neslyšel jsem nic podezřelého (do zahřátí auta, cca 6-7km). Zajel jsem do garáže, vypl motor a kluci už zaslechli při dojíždění nějaký divný zvuk při dojetí motoru. Dolil se zbytek oleje do motoru, chvíli pokec. No pak dám klíče kolegovi, nastartuje a divnej zvuk. Je slyšet pěkně od cca 15s (auto stálo přes noc) https://www.youtube.com/watch?v=gPQQXJn ... e=youtu.be
V tuhle chvíli je to docela dobrý, ale občas zvuk zesílil o dost. S mačkáním spojkz se ton trošku jen změnil (myslím že děda mačkal spojku v některé části videa). V tomto stavu je najeto zatím jen 50km, třeba si to sedne...
a sorry, že jsem to napsal jak tatar. Jsem z toho trochu rozhozenej
Mám poslední dobou na všechno štěstí ... při vkládání jsem dával veřejné. Už by mělo jít.
http://youtu.be/gPQQXJn0trg
zvuk se asi motorem nese, zní mi to jakoby zvuk šel zepředu, jak je startér. Když dám hlavu dozadu, kde jsou upevněné poloosy, tak tam to tolik slyšet nebylo.
http://youtu.be/gPQQXJn0trg
zvuk se asi motorem nese, zní mi to jakoby zvuk šel zepředu, jak je startér. Když dám hlavu dozadu, kde jsou upevněné poloosy, tak tam to tolik slyšet nebylo.