tandem

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
sarincz
Sběrač informací
Odpovědi: 0

tandem

Příspěvek od sarincz »

Zdravim, resim ted problem s tekoucim tandemovym cerpadlem, jak je na tom X verze tandemu , jsou tyto firemni repasy dobre??? Vydrzi neco nebo je lepsi jit zas do noveho originalu? Kdo me sezene za nejlepsi cenu jednu nebo druhou variantu?

Diky
blonn
Aktivista

Příspěvek od blonn »

A proč bys kupoval jinej, stačí přetěsnit (LOL)
GIV 1,9TDI 74kw AXR/var, EGR OFF, MAF OFF 110KW 150PS 330NM, JEDN.+HDS
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

zalezi kde tece, pokud ti pribejva olej tak to si sam nepretesnis a kup klidne starsi. Pokud ti to tece pod vickem z venku, staci rozebrat a pretesnit.
O2 BLS - dpf off, egr pipe KIT by Cin, turbo STG190, PP1043, organika
henri
Přispěvovatel

Příspěvek od henri »

Při demontáži tandemu z důvodu přetěsnění je nutné zachovat nějaké nastavení. Jaké jsou zásady pro takovou operaci.
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

Ne. Povolis ctyri srouby, odpojis dve hadice a jednu trubku a je venku. Kazdopadne pri demontazi vymen tesneni mezi tandemem a hlavou a snaz se dodrzet cistotu at se mrdnik nedostane ke vstrikum.
sarincz
Sběrač informací

tandem

Příspěvek od sarincz »

No olej me nepribyva, takze staci koupit tesneni? a natrit ho necim nebo nasucho? Ma to nejake cislo at neobjednam blbost? Jde o motor BKD.

Dik
favo
blázen

Příspěvek od favo »

henri píše:Při demontáži tandemu z důvodu přetěsnění je nutné zachovat nějaké nastavení. Jaké jsou zásady pro takovou operaci.
Žádné nastavení potřeba dodržet není. Tandem je poháněn vačkovou hřídelí a s tou nijak hýbat nebudeš. Je to jen a pouze mechanické čerpadlo s vývěvou, žádnej zádrhel v tom nehledej. Je to práce na max 20 minut a to jsem to dělal poprvé a doufám že i naposledy.
Jen já jsem použil místo LUKu tandem Bosch a tam je plechové těsnění kdežto u LUKu je gumové.
Kdyby náhodou tak jedno gumové těsnění k tandemu mi leží doma originál škoda ještě zabalené.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

BKD myslím nemá 2varianty jako 8V PD
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
sarincz
Sběrač informací

tandem

Příspěvek od sarincz »

Jeste dotazek, mam koupene tesneni pod tandem, je tam jeste nejake jine tesneni? Chci to vymenit vsechno naraz , nerad by jsem to delal nekolikrat. Jestli tam neni nejake tesneni pod vickem treba, je tam tandem Bosch.

Dik
sarincz
Sběrač informací

tandem

Příspěvek od sarincz »

Zdravim , vidim ze tahle moje posledni otazka upadla v zapomeni, takze jeste jednou se zeptam, je potreba vymenit jeste jine tesneni nez hlavni pod tandem?? Mam koupene jen to velke tvarove tesneni, je tam i nejaky O krouzek?? Pak pripadne jaky rozmer, nebo kde se da koupit, ja jsem se ptal v autorizaku a ti nic nevedeli.

Dik
Fulltank
Aktivista

Příspěvek od Fulltank »

nic jineho nepotrebujes, ale kdyz uz to budes mit dole rovnou sundej to vicko co drzi cca 5 torxu a pod nim je plechove tesneni a to opravdu lehce mazni silikonem. Je to spis takova prevence, rado to tam tece.

Vicko myslim to na tandemu, az to uvidis bude ti to jasne.
sarincz
Sběrač informací

tandem

Příspěvek od sarincz »

Ok, diky, snad o vikendu bude cas a vrhnu se na to.
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

Dnes jsem taky absolvoval výměnu tandemu. Ovšem na podélným motoru je to trochu drbačka. Ale podařilo se.
Jenom doplním - u tandemu bosch je plechové těsnění mezi hlavou a čerpadlem, pak další plechové mezi víčkem a pak je gumové mezi čerpadlem a vývěvou (když tandem rozloupnete napůl). Tam by se mohl ztrácet podtlak popř. taky nafta - vedou tudy skulinky do hlavy.
Audi A6 Avant 3.0 tdi ASB
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“