Snímač diferečních tlaků G450
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Snímač diferečních tlaků G450
Ahoj klubáci,
na mém Sup II, 2.0 TDI CFFB se rozsvítila žlutá kontrolka "vrtulníku" (závada systému výfukových plynů), byl jsem auto zdiagnostikovat a bylo mi sděleno chyba snímače diferenčního tlaku.
Jinak na snímači jsou 2 trubičky, první vede do DPF a druhá je jen pár cm a končí, ale to je asi v pořádku, nebo ne?
Snímač jsem si koupil, přehodil a kontrolka zatím svítí vesele dál.
Má otázka je:
- Musí se provádět kalibrace (přizpůsobení) nové snímače, nebo jen zajet k někomu na diagnostiku a smáznout chybu?
- Hlídá si auto s chybou regeneraci DPF?
Děkuji za případnou odpověď.
na mém Sup II, 2.0 TDI CFFB se rozsvítila žlutá kontrolka "vrtulníku" (závada systému výfukových plynů), byl jsem auto zdiagnostikovat a bylo mi sděleno chyba snímače diferenčního tlaku.
Jinak na snímači jsou 2 trubičky, první vede do DPF a druhá je jen pár cm a končí, ale to je asi v pořádku, nebo ne?
Snímač jsem si koupil, přehodil a kontrolka zatím svítí vesele dál.
Má otázka je:
- Musí se provádět kalibrace (přizpůsobení) nové snímače, nebo jen zajet k někomu na diagnostiku a smáznout chybu?
- Hlídá si auto s chybou regeneraci DPF?
Děkuji za případnou odpověď.
-
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
to isté som menil na T5tke vymazal som chybu o žiadnom prispôsobení som nikde nič nenašiel,previezol som sa chybu zmazal všetko OK. ešte samozrejme poriadne prevetral po dialnici
Mitsubishi Lancer EVO VIII 366kw 670NM
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
Mitsubishi Lancer EVO IV 242kw
Mitsubishi Outlander 2.2DID
Mitsubishi SpaceStar 1.3MPI
VW T5 lift T6 140kw
Škoda Superb 2.0TDI 4x4
-
- Přispěvovatel
Děkuji za názory!
Hadička pouze jedna bude asi v pořádku....
asi to dělají už jinak. Mám to úplně stejně.
viz.: http://www.briskoda.net/forums/topic/28 ... try3341526
nebo http://forum.skodahome.cz/topic/125024-superb-ii-cffb/

Při výměně snímače bylo auto po cca 20 km jízdě. Po vystydnutí motoru (po 8 hodinách) jsem jel stejnou vzdálenost zpět a po nastartování u se nic nerozsvítilo. Na diagnostice jsem zatím nebyl. Snad se už nerozsvítí.
Takže jen VAG a základní nastavení?
Tato světlá fotka je moje v reálu

EDIT:
tak jsem "vygůglil" postup přizpůsobení nového snímače.... prý:
After fitting the g450 sensor adaption is simply as follows:
Select engine (01)
Login or coding 11
Type 30605 in the box and login.
Close controller,exit vcds. Switch ignition off
Hadička pouze jedna bude asi v pořádku....
asi to dělají už jinak. Mám to úplně stejně.
viz.: http://www.briskoda.net/forums/topic/28 ... try3341526
nebo http://forum.skodahome.cz/topic/125024-superb-ii-cffb/

Při výměně snímače bylo auto po cca 20 km jízdě. Po vystydnutí motoru (po 8 hodinách) jsem jel stejnou vzdálenost zpět a po nastartování u se nic nerozsvítilo. Na diagnostice jsem zatím nebyl. Snad se už nerozsvítí.
Takže jen VAG a základní nastavení?
Tato světlá fotka je moje v reálu

EDIT:
tak jsem "vygůglil" postup přizpůsobení nového snímače.... prý:
After fitting the g450 sensor adaption is simply as follows:
Select engine (01)
Login or coding 11
Type 30605 in the box and login.
Close controller,exit vcds. Switch ignition off
-
- Nováček
G450
Cau Geo.
Jak prekontrolujes ofset snimace?
Dik
Jak prekontrolujes ofset snimace?
Dik
-
- Nováček
Nazdar chlapi, ma tato hodnota ofsetu nejaku vypovednu hodnotu? Da sa na zaklade nej nieco sudit?Planujem vratit predajcovi nahradu sniumaca G450, no chcel by som si byt isty, ze je fakt spatny. Neviete niekto poradit ako to zistit?
Kabelaz kde to bolo mozne som skontroloval, premeral som konektor, medzi 1a2 je 5.5V a medzi 2a3 je 4.5V.
Niekto nejaka rada?
Vdaka
Kabelaz kde to bolo mozne som skontroloval, premeral som konektor, medzi 1a2 je 5.5V a medzi 2a3 je 4.5V.
Niekto nejaka rada?
Vdaka

Rozsvitila se mi take kontrolka motoru u SII CFFB 2012 a je to vyse uvedeny snimac.Ani jsem nepostrehl,pri jizde,ze by auto jelo nejak hur.
Chci se zeptat,zda se nic nestane pokud s autem budu do jeho vymeny jezdit.Diagnostiku udelal jen kamarad a ten se o to nijak vice nezajima.Musim pak v tydnu do servisu.
Diky
Chci se zeptat,zda se nic nestane pokud s autem budu do jeho vymeny jezdit.Diagnostiku udelal jen kamarad a ten se o to nijak vice nezajima.Musim pak v tydnu do servisu.
Diky
Při regeneraci žádná kontrolka nesvítí a právě že když ti svítí tak se regenerovat nebude a nebude.
Biimbo myslel že budeš postupně ucpávat DPF až ho jak říkám já "zabetonuješ" a už pak pomůže jen výměna,protože když už bude moc ucpaný tak se nebude dát spustit ani servisní regenerace přes diagnostiku.
Biimbo myslel že budeš postupně ucpávat DPF až ho jak říkám já "zabetonuješ" a už pak pomůže jen výměna,protože když už bude moc ucpaný tak se nebude dát spustit ani servisní regenerace přes diagnostiku.