OctaviaII 1,6TDI 77kw omylem natankován benzín

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

sedli
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

OctaviaII 1,6TDI 77kw omylem natankován benzín

Příspěvek od sedli »

Prosím o radu. tatík do své Octavie 1,6TDI 77kw omylem natankoval beznzín a bohužel na to přišel až po cca 5km když mu to přestalo jet a podíval se pak na účtenku.
Auto jsme přitahli dom a ted přemýšlím co s tím?
Mohlo se něco zničit třeba čerpadlo a jaká je pravděpodobnost že se něco zničilo?
Mam vysát benzín, vyčistit filtr a nalejt naftu a zkusit to nastartovat a nebo tim mohu ještě něco zničit dalšího?
Mohu to odtáhnout do servisu ale mam strach že udělaj to samý a bude to stát majlant.
předem díky za rady
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

vyčerpat dát jiný filtr nalít naftu a jezdí dál
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
sedli
Přispěvovatel

Příspěvek od sedli »

Ladas píše:vyčerpat dát jiný filtr nalít naftu a jezdí dál
Fakt se nemohlo nic zničit?
Kudy to je nejlepší odčerpat?
A ještě mi tak napadá to ten benzín může zničit filtr? Měnil jsem mu ho před půl rokem.
STIB
Přispěvovatel

Příspěvek od STIB »

Jak píše Ladas.Čas ukáže.
OCTAVIA- ALH
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

odpoj přívod u čerpadla v motoru rachlospojka, zapínání a vypínáním klíčku postupně vypustíš směs, pak nalej naftu a zas zapínej a vypínej až poteče nafta připoj a nastartuj

tot vše ;)

nemusíš být nijak vylepený ve státech kde se neprodává zimní motorová nafta se může míchat nafta s benzínem až půl na půl aniž to ublíží palivové sostavě
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

slovacek.milos píše:... se může míchat nafta s benzínem až půl na půl aniž to ublíží palivové sostavě
Miloši, u CR motorů už to nepíšou... 8)
GIV Variant TDi ???kW
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Nad tím filtrem nedumej a vyměň ho.
Člověk se pořád učí.
Holz-tdi
Přispěvovatel

Příspěvek od Holz-tdi »

ahoj, a jestli to nastartuješ a motor bude mít výkon, tak to rychle odvez do bazaru. Čao.
slovacek.milos
Aktivista

Slavkov píše:
slovacek.milos píše:... se může míchat nafta s benzínem až půl na půl aniž to ublíží palivové sostavě
Miloši, u CR motorů už to nepíšou... 8)
určo ne ale ta palivová soustava vyrostla z tradic,

keců o CR motorech znáš

já znám desetitísíce najezděných na sajrahty a mám osobní zkušenost 2,o HDi , dvakrát vyrezlého a zadřeného že si stím ani elektrikář nevěděl rady protože oba regulační ventily se zas za dva dny zadřeli a já je rozchodil,

na delší povídání a ono to jezdí

;)
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

sousedoj se povedlo to samé u opla s motorem isuzu , je to taky CR , přikuckal s tím několik km domů , vyčerpal jsem to vyměnil palivák a jezdí už skoro dva roky bez problému
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

Holz-tdi píše:ahoj, a jestli to nastartuješ a motor bude mít výkon, tak to rychle odvez do bazaru. Čao.
a to jako proc? Da naftu a jezdi dal s autem nic nebude.
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
mecano
Přispěvovatel

Příspěvek od mecano »

slovacek.milos píše:odpoj přívod u čerpadla v motoru rachlospojka, zapínání a vypínáním klíčku postupně vypustíš směs, pak nalej naftu a zas zapínej a vypínej až poteče nafta připoj a nastartuj

tot vše ;)

nemusíš být nijak vylepený ve státech kde se neprodává zimní motorová nafta se může míchat nafta s benzínem až půl na půl aniž to ublíží palivové sostavě
jestli má plnou nádrž,tak to stylem,který popisuješ bude dělat dva dny :D

Není lepší najít relé pal. čerpadla a přemostit ho? Nebo..radši ať to dá někomu,kdo ví co a jak.

Nic tomu na 99% nebude. Vypusti dej naftu,nový filtr..ten protáhni naftou z nádrže a je to.
Mám zákazníka,který natankoval do Volva XC kde bylo čtvrt nádrže nafty,do plna naturál a na dálnici cvakl tempomat na 130km/h a ujel 55km do místa,kam se chtěl dostat...tam to vypl a už nenahodil.
Myslel jsem,když mi volal a popsal mi to,že motor bude KO a ono nic. Po vytankování,výměně pal.filtru to auto už dva roky jezdí bez nejmenších problémů. Asi ještě stará poctivá kvalita :)
po tom v čem jezdím a co mám všechno OFF nebo ON je každému HOV..
slovacek.milos
Aktivista

[quote="mecano"]

jestli má plnou nádrž,tak to stylem,který popisuješ bude dělat dva dny :D

no ani ne

4O litrů máš za chvilku půl hodky,

já to tak mockrát dělával, bydlím pod dvěma benzinkama, ted mám elektrickou odsávačku z kel napíchneš připneš na baterku a valí, i na odvzdušnění je dobrá 6 atm natlačí
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

k čemu odsávačku když je to auto s el. čerpadem v nádrži (noteeth) nebo i v případě CR motoru je použito čerpadlo mimo bandasku ;)
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
michalteplik
Přispěvovatel

Příspěvek od michalteplik »

V diag je položka vypuštění nádrže. Jinak novej filtr. Ja este u aut bez fap davam dvoutaktni olej, ale tady doporučuji hodně adytivovat. A jezdit
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“