FoFo 1.6tdci 80kw sporadicky vypne turbo VYŘEŠENO
Moderátoři: šulda, Moderátoři
FoFo 1.6tdci 80kw sporadicky vypne turbo VYŘEŠENO
Zdravim, řeším momentálně problemek, kdy mi občas náhodně vypne turbo. Poprvé v zatahu kolem 3000 otáček "engine malpfuncion", potom 400 km nic a potom zase na rovince při normální jízdě to samé. Po každém tomto výpadku servis a diagnostika = vždy nízký plnící tlak turba. Po druhém výpadku jsem nechal celý systém prohlédnout a nic se nenašlo. Dělal to člověk co se specializuje na Ford. PP této návštěvě 2000 km nic a potom zase... Napadá někoho něco? Vždycky když vypadne stačí vypnout zapnout motor a jede se normálně dal....
Naposledy upravil(a) ossci dne 13 srp 2014, 10:25, celkem upraveno 1 x.
hadice na IC OK ?
dost to praská
ale jestli se na to někdo díval kdo to dělá, tak by na to asi kápl
jinak jak psáno výše - ovl. ventily
pak samotné turbo, pokud se dodržuje interval na olej 30tis.km může pomalu odcházet..
zavčas rozhodit,vydělat sítka a vyčistit sání a nechat udělat čištění turba, uvidíš jak auto ožije
dost to praská
ale jestli se na to někdo díval kdo to dělá, tak by na to asi kápl
jinak jak psáno výše - ovl. ventily
pak samotné turbo, pokud se dodržuje interval na olej 30tis.km může pomalu odcházet..
zavčas rozhodit,vydělat sítka a vyčistit sání a nechat udělat čištění turba, uvidíš jak auto ožije
Ten borec mi řekl, že pokud to začne dělat pravidelně, tak vyměnit ten ventil nebo vyčistit turbo a vytáhnout sítko. Auto mam necelý rok. Je to rok 2010 a najeto teď 132tkm. Olej vyměněn při koupi (120tkm) a měnit bude nejpozději každých 15tissic.daval. Dávam Ford formula olej. Ale z5 k věci. Myslíte že nejdřív vyčistit turbo nebo vyměnit ventil? Kvůli financím... Obě věci naráz neutahnu. A závady řeším rad tak, aby se to ne zhoršování. Takže já myslím ze nejdřív vyčistit + síto ven. A pokud bude dělat dál, tak až na to budu mít, vyměním ventil. Děkuji za názory. Jsem rad ze jste mi potvrdili přesně domněnky mojého mechanika.
Zdravim pánové, takže jsem se nakonec rozhodl, že nechám vyčistit turbo. A ještě že tak, můj mechanik ho odmontoval a poslal do firmy, která dělá jen turba. Přidiraly se mi lopatky o saze. Potom mi hodili turbo na stolici a vyzkoušeli ložiska a hazi vést. Teď už je ve 100% stavu. Jen mi ho tam hodí zpátky a vyhodí sítko, které se dávalo za turbo. Zbytečně. Doufam ze teď už bude vše v pohodě.... 

Re: FoFo 1.6tdci 80kw sporadicky vypne turbo VYŘEŠENO
Zdravím rád bych se zeptal od jaké značky jste daval regulátor tlaku. Řešim ted podobný problém vše je nové (turbo, regulator, egr, podtlakové hadice) a tlak pořád max 0.6 bar.