FoFo 1.6tdci 80kw sporadicky vypne turbo VYŘEŠENO

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
ossci
Sběrač informací
Odpovědi: 0

FoFo 1.6tdci 80kw sporadicky vypne turbo VYŘEŠENO

Příspěvek od ossci »

Zdravim, řeším momentálně problemek, kdy mi občas náhodně vypne turbo. Poprvé v zatahu kolem 3000 otáček "engine malpfuncion", potom 400 km nic a potom zase na rovince při normální jízdě to samé. Po každém tomto výpadku servis a diagnostika = vždy nízký plnící tlak turba. Po druhém výpadku jsem nechal celý systém prohlédnout a nic se nenašlo. Dělal to člověk co se specializuje na Ford. PP této návštěvě 2000 km nic a potom zase... Napadá někoho něco? Vždycky když vypadne stačí vypnout zapnout motor a jede se normálně dal....
Naposledy upravil(a) ossci dne 13 srp 2014, 10:25, celkem upraveno 1 x.
dodi911
Aktivista

Příspěvek od dodi911 »

Niekde je nieco derave a fuci to, alebo viazne el. podtlakovy ventil na ovl. regulacie turba. Dtc ?
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

hadice na IC OK ?
dost to praská
ale jestli se na to někdo díval kdo to dělá, tak by na to asi kápl
jinak jak psáno výše - ovl. ventily
pak samotné turbo, pokud se dodržuje interval na olej 30tis.km může pomalu odcházet..
zavčas rozhodit,vydělat sítka a vyčistit sání a nechat udělat čištění turba, uvidíš jak auto ožije
ossci
Sběrač informací

Příspěvek od ossci »

Ten borec mi řekl, že pokud to začne dělat pravidelně, tak vyměnit ten ventil nebo vyčistit turbo a vytáhnout sítko. Auto mam necelý rok. Je to rok 2010 a najeto teď 132tkm. Olej vyměněn při koupi (120tkm) a měnit bude nejpozději každých 15tissic.daval. Dávam Ford formula olej. Ale z5 k věci. Myslíte že nejdřív vyčistit turbo nebo vyměnit ventil? Kvůli financím... Obě věci naráz neutahnu. A závady řeším rad tak, aby se to ne zhoršování. Takže já myslím ze nejdřív vyčistit + síto ven. A pokud bude dělat dál, tak až na to budu mít, vyměním ventil. Děkuji za názory. Jsem rad ze jste mi potvrdili přesně domněnky mojého mechanika.
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

kontrola podtlaků a ventilu, popř vyměnit
v druhé fázi turbo
ossci
Sběrač informací

Příspěvek od ossci »

Možná blbá otázka, ale ten ventil jde nějak zkontrolovat? To by ten mechos snad věděl ne? :) :? Každopádně až to vyresim, napíšu sem, snad to někomu pomůže
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

je to jak N75 třeba, neznamená že když v něm cvaká že je to gut..
ossci
Sběrač informací

Příspěvek od ossci »

Zdravim pánové, takže jsem se nakonec rozhodl, že nechám vyčistit turbo. A ještě že tak, můj mechanik ho odmontoval a poslal do firmy, která dělá jen turba. Přidiraly se mi lopatky o saze. Potom mi hodili turbo na stolici a vyzkoušeli ložiska a hazi vést. Teď už je ve 100% stavu. Jen mi ho tam hodí zpátky a vyhodí sítko, které se dávalo za turbo. Zbytečně. Doufam ze teď už bude vše v pohodě.... :-)
ossci
Sběrač informací

Příspěvek od ossci »

Takže přináším poznatky, které snad někomu pomůžou. Po tom co se turbo vrátilo na auto a začalo dávat 100% tlaky, začal ventil vypínat turbo při každém sešlapnuti plynu. Takže následovala výměna regulátoru tlaku. Teď už je vše v pořádku a vše funguje tak jak má. Cena 7700,-
martinel
Nováček

Re: FoFo 1.6tdci 80kw sporadicky vypne turbo VYŘEŠENO

Příspěvek od martinel »

Zdravím rád bych se zeptal od jaké značky jste daval regulátor tlaku. Řešim ted podobný problém vše je nové (turbo, regulator, egr, podtlakové hadice) a tlak pořád max 0.6 bar.
Odpovědět

Zpět na „Ford“