Mam EGR pryc (nahrazen http://race.dieselpower.cz/Produkty/egr-pipe-kit.php) a chladic spalin pryc, absolutne nevim o DPF, tak jako pred touto upravou.
Jak to je, vadi DPF, kdyz je EGR pryc a chladic spalin?
EGR + Chladic spalin pryc -> vliv na DPF
Moderátoři: šulda, Moderátoři
EGR + Chladic spalin pryc -> vliv na DPF
Superb III 2018 CRLB, Superb II 2015 CFGB, ex-Rapid 2014 CBZB, ex-Passat 3C 2007 BLS,
Re: EGR + Chladic spalin pryc -> vliv na DPF
S tím EGR (případně softem omezeným EGR) vs DPF by mě to taky zajímalo... Neví někdo ?
Octavia 2 08, TDI BLS DPF, ECU úprava TDIfun - EGR off, GT1646V, 324Nm/148 PS
Taky by mě to docela zajímalo, vzhledem k tomu, že momentálně řeším problém s EGR.. Přemýšlím i o EGR OFF - mechanicky zaslepit by nebyl problém, potřeboval bych sehnat někoho z okolí BK, BCE, kdo by byl schopen předělat soft. Ale předtím chci ještě zjistit, jaký dopad by OFF mohlo mít na DPF a další věci..
tdi pd 2,0 BMM MR2010
Mě přijde, že tam jsou protichůdné efekty (ani si neumím všechny představit) a podle toho, jak a kde jezdíš, tak převažují výhody nebo nevýhody, ale jsem laik, proto jsem vznesl dotaz na kluky, kteří auta dělají.
Laicky jako výhodu cítím:
- spaliny se rychleji dostanou na hodnotu, potřebnou k regeneraci DPF,
- menší zanášení DPF při jakýchkoliv otáčkách (spotřeba klesla o 0,2),
- ...?
Laicky nevýhody:
- EGR nezachytí těch 50g bordelu, které jsem v něm viděl při demontáži, takže o bůhvíkolik g větší zátěž pro DPF.
- ...?
Laicky jako výhodu cítím:
- spaliny se rychleji dostanou na hodnotu, potřebnou k regeneraci DPF,
- menší zanášení DPF při jakýchkoliv otáčkách (spotřeba klesla o 0,2),
- ...?
Laicky nevýhody:
- EGR nezachytí těch 50g bordelu, které jsem v něm viděl při demontáži, takže o bůhvíkolik g větší zátěž pro DPF.
- ...?
Superb III 2018 CRLB, Superb II 2015 CFGB, ex-Rapid 2014 CBZB, ex-Passat 3C 2007 BLS,