TURBO

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Děděk
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od Děděk »

Děděk píše:Mám podobný problém,když vypnu motor,tak ještě slyším turbo jak jakoby ještě dohučí,ventilátor topení mám samozřejmě vypnutý.Ještě k tomu,když jde turbo do záběru,tak je slyšet taky nějaké hučení,které jsem donedávna nepozoroval.Zátah ale nikterak nezeslábnul,tak nevím.Nicméně to turbo po vypnutí dohučuje už od doby,co tam je namontované cca 5000km.Zná někdo příčinu? Díky za odpo.
Takže to hučí určitě turbo,když auto chcípnu a poslouchám příznaky,tak to jde 100% od turba,jako když tam něco jakoby škrtá,nebo spíš lehce šoupe.Když nastartuji a okamžitě chcípnu,tak to neudělá,když to nastartuji,počkám,dokud neslyším na volnoběh pískání turba a pak chcípnu tak je to slyšet.To turbo je tam někdy od ledna a bylo čisté.Na výkonu to znát není,jen zvukový projev.Zhruba od 1200 do 2000ot/min je taky slyšet nějaké hučení.Může být něco s naklápěním? (wallbash) (wallbash) (wallbash)
SHARAN AUY 2002
lukee
Přispěvovatel

Příspěvek od lukee »

Děděk píše:
Děděk píše:Mám podobný problém,když vypnu motor,tak ještě slyším turbo jak jakoby ještě dohučí,ventilátor topení mám samozřejmě vypnutý.Ještě k tomu,když jde turbo do záběru,tak je slyšet taky nějaké hučení,které jsem donedávna nepozoroval.Zátah ale nikterak nezeslábnul,tak nevím.Nicméně to turbo po vypnutí dohučuje už od doby,co tam je namontované cca 5000km.Zná někdo příčinu? Díky za odpo.
Takže to hučí určitě turbo,když auto chcípnu a poslouchám příznaky,tak to jde 100% od turba,jako když tam něco jakoby škrtá,nebo spíš lehce šoupe.Když nastartuji a okamžitě chcípnu,tak to neudělá,když to nastartuji,počkám,dokud neslyším na volnoběh pískání turba a pak chcípnu tak je to slyšet.To turbo je tam někdy od ledna a bylo čisté.Na výkonu to znát není,jen zvukový projev.Zhruba od 1200 do 2000ot/min je taky slyšet nějaké hučení.Může být něco s naklápěním? (wallbash) (wallbash) (wallbash)
Dělá mi to taky, když prošlápnu plyn a vypnu hned motor tak jde slyšet zvuk jak když se vypíná vysavač.
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9JTDm 16V
Děděk
Přispěvovatel

Příspěvek od Děděk »

To jo,to je normální,roztočíš tím turbo a to pak musí být slyšet,ale mě to dělá na volnoběh.
SHARAN AUY 2002
Děděk
Přispěvovatel

Příspěvek od Děděk »

Nikdo nic?Ani tušení?Kontroloval jsem ještě záslepku po egr na výfukových svodech,jestli tam neuniká nějaký tlak.
Dělá to až když se motor ohřeje,za studena to nedělá.Fakt nevím po čem jít. (wallbash) (wallbash) (wallbash)
SHARAN AUY 2002
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“