Pravidelně blikající kontrolka dobíjení Octavia

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

ungy
Nováček
Odpovědi: 0

Příspěvek od ungy »

Si nedáte pokoj :D kverulanti..jj v pondeli to vse oznamim mechosovi ...to je jasna :-)
stevocz
Aktivista

Příspěvek od stevocz »

zacala mi obcas blikat kontrolka dobijania, ale je to take nahodne, ked vypnem motor tak prestane a vo vagu uz ziadnu chybu nenajde. Na palubaku pise chyba dobijania.
jedine co som si vsimol ze ked motor vytocim asi do 3500 tak autom trhne a kontrolka zhasne.

remen nepocut tak neviem ci smyka.

je to volnobezka alebo nieco ine?
ungy
Nováček

Příspěvek od ungy »

vag mi taky nic nechytl...ja to ted mam v servise ale asi to byla ta volnobezka..taky mi to poblikavalo a najednou to trhlo autem bylo to docela znat a volnobezka se asi nejak chytla a dobijelo to v poho....ale stejnak jde na repas :D
MadMar
Přispěvovatel

Příspěvek od MadMar »

stevocz píše:zacala mi obcas blikat kontrolka dobijania, ale je to take nahodne, ked vypnem motor tak prestane a vo vagu uz ziadnu chybu nenajde. Na palubaku pise chyba dobijania.
jedine co som si vsimol ze ked motor vytocim asi do 3500 tak autom trhne a kontrolka zhasne.

remen nepocut tak neviem ci smyka.

je to volnobezka alebo nieco ine?
máš zde postup jak to zjistit. řemen slyšíš, volnoběžku vidíš....
Lupo 3L TDI, fše funkční fčetně brzd
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
"Když potkáte v kalahári hyenu, musíte ukázat že jste větší než ona."
stevocz
Aktivista

Příspěvek od stevocz »

volnobezku som skusal a zda sa ze ide dobre. ale to blikanie robi len obcas preto neviem ci je to nou alebo co.
MadMar
Přispěvovatel

Příspěvek od MadMar »

stevocz píše:volnobezku som skusal a zda sa ze ide dobre. ale to blikanie robi len obcas preto neviem ci je to nou alebo co.
možnosti v pořadí pravděpodobnosti:

-sjeté uhlíky, projeté kroužky
-špatný kontakt mezi regulátorem a usměrňoivačem
-špatný samotný regulátor, tedy špatný kontakt v zálivce
-špatný kontakt kabelu kostry baterie - karoserie - motor (změř napětí mezi kostrou motoru a kostrou karoserei, musí být menší jak cca. 0,3V)
-špatný kontakt na pluso od altíku k baterii, opět kontrola napětí mezi plusem baterie a plusem na alternátoru, (motor musí běžet pochopitelně),toto U musí být menší jak těch 0,3V

je blikání kontrolky pravidelné? bliká kontrolka na plný svit nebo někdy i mžourá?
poblikávají ti lehce světla na volnoběh?
pokud ano, je to v nějakém vztahu vzájemném?

závady vylučuj od konce směrem nahoru, tedy obecně vyluč to co jde vyloučit bez rozebírání alternátoru a postupuj k rozborce altíku. Bylo by dobré změřit průchodnost vedení ke kontrolce. vem drát L a ten připoj nejdřív na plus pak na kostru, ale musíš mít zapnuté zapalování.

napíš sem odpovědi na ty moje 3 otázky a pak budem pokračovat.
a pokud máš vag, udělej log palubního napětí od zapnutí zapalování po celou cestu do práce, pošli nám graf a uvidíme.
tipo 1,4 karburátor, opět fše funkční nemám nic off ale zato mám brake pads ON, vzorek na gumách ON, ...
stevocz
Aktivista

Příspěvek od stevocz »

blikanie kontrolky je pravidelne. asi 1s svieti potom zhasne na 1s a tak dokola. robi to az kym motor nevytocim, vtedy autom trhne a uz neblika. zatial mi to tak urobilo len par krat a aj to vtedy ked som musel niekam ist takze nebolo casu niekde odstavit a vtedy merat ci a ak odobija a podobne. akurat ked som raz zastal na semafore a vypol a znovu nastartoval motor tak uz neblikala.

svetla neblikaju alebo to aspon nie je vidiet. a kontrolka blika jasne, palubak stihne napisat chybu a hned sa strati.

a hlavne nerobi to pri kazdej jazde. je to dost nahodne. za 2 tyzdne to urobilo asi 3 krat

skusim osuchat tie kontakty a pomerat napatie.
MadMar
Přispěvovatel

Příspěvek od MadMar »

stevocz píše:blikanie kontrolky je pravidelne. asi 1s svieti potom zhasne na 1s a tak dokola. robi to az kym motor nevytocim, vtedy autom trhne a uz neblika. zatial mi to tak urobilo len par krat a aj to vtedy ked som musel niekam ist takze nebolo casu niekde odstavit a vtedy merat ci a ak odobija a podobne. akurat ked som raz zastal na semafore a vypol a znovu nastartoval motor tak uz neblikala.

svetla neblikaju alebo to aspon nie je vidiet. a kontrolka blika jasne, palubak stihne napisat chybu a hned sa strati.

a hlavne nerobi to pri kazdej jazde. je to dost nahodne. za 2 tyzdne to urobilo asi 3 krat

skusim osuchat tie kontakty a pomerat napatie.
pravděpodobně se s Tebou volnoběžka loučí taky, mnohem méně pravděpodobně je závada v okruhu buzení (regulátor, uhlíky)
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Řeš tu volnoběžku rychle jinak se s tebou rozloučí. V lepším případě jen nebudeš dobíjet a řídit. V horším. ....Viz pár příspěvků výše.Psal to tuším ladas.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
LLeyto
Nováček

Příspěvek od LLeyto »

Ja mam akurat altik po repase, zadne lozisko, regler s uhlikmi + kotva vymenene, namontovane a baterka svieti, ale iba tak jemne. baterka pri vypnutom motore 12,53V, po nastartovani 14,30V. Nevie niekto co s tym?
-=EX Š Octavia combi 1.9 TDi 66kw, rv. 2002 EX=-
VW PASSAT B7 12/2012 2.0 TDI CR CFFB 103KW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“