Čierny dym pomalý nábeh Turba-VYRIEŠENÉ

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

toefuk
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od toefuk »

Chlapi nic v zlom ale pozerate vobec tie logy?
Turbo sice nabieha velmi zle, ale od cca 2500 tlaci az 1,1 baru a napriek tomu to dymi do cierna.
Predvstrek pada od cca 3300rpm a rapidne. To sa asi deje bud kvoli hlinikovym pilinam co sme nasli na regulacnej hlave-tie piliny mozu byt na sytku regulatora predvstreku, alebo tam ide hafo nafty a pada vnutorny tlak a s nim aj predvstrek. Mna napada este premerat kablovacku od cerpadla k ECU: Ci nieje problem v spatnej vazbe nastavovaca N146.
Ci co myslite vy?
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
DirgiEx
Přispěvovatel

Příspěvek od DirgiEx »

Ladas píše:buď je v ní díra a nebo se v ní dokáže udělat i chlopeň a pak to zavře vzduch ;)
Ale divné na tom je že po odpojení váhy vzduchu ide ako elektromobil bez náznaku dymu ,keby tam bola dierka tak by to malo dymit i po vybratí váhy keď od spodu natom budem nakladať 100% plyn či sa mýlim?
Audi A4 Avant 1.6 74kW o----> Exx :)
Audi A4 Avant 1.9Tdi 81kW, EGR Off o---->Actual :]
toefuk
Aktivista

Příspěvek od toefuk »

DirgiEx píše:
Ladas píše:buď je v ní díra a nebo se v ní dokáže udělat i chlopeň a pak to zavře vzduch ;)
Ale divné na tom je že po odpojení váhy vzduchu ide ako elektromobil bez náznaku dymu ,keby tam bola dierka tak by to malo dymit i po vybratí váhy keď od spodu natom budem nakladať 100% plyn či sa mýlim?
pri odpojeni vahy si RJ nahodi nahradnu hodnotu 550mg a MAF smoke limiter ti nepusti viac nafty ako 26-30mg, podla otacok, zatial co pri funkcnej a zapojenej vahe to ide az na 41,5mg paliva...
Checkni este cislo na vahe ci mas 028906461/X
DirgiEx
Přispěvovatel

Příspěvek od DirgiEx »

Ja mám 0 281 002 463 číslo váhy (crazy)
gigidpietro
Přispěvovatel

Příspěvek od gigidpietro »

Z prvního logu z 15.8. při plném zatížení od 3300 ot. padá počátek vstřiku, nedokáže uregulovat. Do 3300 ot dobrý.

Dle hodnot nové váhy by to vypadalo na nějaký problém co popisuje Ladas.

Co se týče limitérů, (můj názor, kdyžtak mne opravte) na orig mapě pro AFN 81 kW, by neměl být vyšší než 41 mg ani jeden a ani požadavek řidiče.

Případně mám orig software pro AFN.
Audi A4 1.9 AFN, 105 kW / 326Nm, MAF+EGR Off
Seat Ibiza 1.9 ASZ, cca 125kW MAF+EGR ON // VCDS 2020
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

gigidpietro píše:Z prvního logu z 15.8. při plném zatížení od 3300 ot. padá počátek vstřiku, nedokáže uregulovat. Do 3300 ot dobrý.

Dle hodnot nové váhy by to vypadalo na nějaký problém co popisuje Ladas.

Co se týče limitérů, (můj názor, kdyžtak mne opravte) na orig mapě pro AFN 81 kW, by neměl být vyšší než 41 mg ani jeden a ani požadavek řidiče.

Případně mám orig software pro AFN.
Limiter pedálu a jde od 51mg a klesá.. soft je origo,takže tam bych chybu nehledal...
Octavia II RS
DirgiEx
Přispěvovatel

Příspěvek od DirgiEx »

Zdravím všetkých problém sme vyriešili výmenou vstrekovacieho čerpadla po prečítaní starších príspevkov môže človek zistiť že sme menili už asi všetko stým spojené ale pekne poporiadku......

1.Fáza

Zohnal som si druhé vstrekovacie čerpadlo

Obrázek

Kompletne som ho rozobral vyčistil a spolu s užívateľom TOEFUK pretesnil a zložil

Obrázek

V druhej fáze sme ho chceli nahodiť aby sme rozoberali čo najmenej na aute začo veľmi pekne Ďakujem TEOFUK-ovi a jeho podomácky vyrobenému náradiu :D

Sťahovanie remenice čerpadla mini-španovákom značky made in home (rofl)

Obrázek

Následne auto ostalo bez "srdca"

Obrázek

Po nahodení nami zrepasovaného čerpadla a nastavení rozvodov dotiahnutie posledných matíc,zapájanie konektorov ...

Obrázek

Sme začali štartovať po dlhšom točení štartéra kvôli vzduchu v čerpadle motor naskočil spoločne s našími úsmevmi na tvári (LOL)

Po nahodení na Vag sme už len pozreli predvstrek a doladili volnobežnú dávku a motor si pekne priadol :)

Následne začala skúška s menom DYM auto som točil do 4000 otáčok pekne odpsodu žiaden dym ,skúsil som aj podradenie s vyšieho prevodového stupňa na nizší a taktiež bez smogu čím sme docielili čo sme chceli s lokomotívy sa stal dopravný prostriedok aj pre GREENPEACE.

Konečná 3.fáza-ČO BOLO NA TOM ČERPADLE VLASTNE ZLÉ?!

Chcel som zistiť dvôvod dymenia tak opäť rozeberačka čerpadla už po zhodení regulačnej hlavy je vidieť piliny čo som očakával

Obrázek

Myslel som si že sú s futra čerpadla kadiaľ behajú rolničky no na moje počudovanie práve s nich boli tie piliny veď posúďte sami

Obrázek

Obrázek

Nakoniec aj čierny piestik(valček) bol pridretý s vrchnej časti a len horko ťažko som ho odtial vyklepol, vôbec nekĺzal a preto tie rolničky podľa mňa sú v takom stave

Obrázek

Tým pádom sa zničilo aj futro čerpadla

Obrázek

Obrázek

Dvôvod chyby nemám známy lebo auto som už také kúpil a neviem ako sa predchádzajúci majiteľ o to staral a čím to krmil ale môže to byť upozornenie pre Vás ostatných nie vždy človek ušetrí ak natankuje lacnejšiu naftu.

Trošku som sa rozpísal tak na záver chcem ešte raz poďakovať užívatelovi tohto fóra TEOFUK-ovi za ochotu,nájdenie času,zručnosti a som rád ze som natrafil na človeka ktorý o VW GROUP motoroch vie viac ako o svojom živote
:worthy:
toefuk
Aktivista

Příspěvek od toefuk »

DirgiEx píše: o VW GROUP motoroch vie viac ako o svojom živote
tak to asi nie, ale diky.
Inak s peknym mlyncekom si jazdil, kks, rotacka nezastavitelny stroj (noteeth)
DirgiEx
Přispěvovatel

Příspěvek od DirgiEx »

toefuk píše:
DirgiEx píše: o VW GROUP motoroch vie viac ako o svojom živote
tak to asi nie, ale diky.
Inak s peknym mlyncekom si jazdil, kks, rotacka nezastavitelny stroj (noteeth)
Presne čo minulé roky dali to terajšie vzali preto si ich treba šetriť :havaj:
Superb2.5TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Superb2.5TDI »

Klobuk dole ! :-)
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

taky bych potřeboval takhle zkouknout jedno čerpadlo (noteeth) ale kdybych ho rozebral tak už ho asi nesložim (rofl)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
DirgiEx
Přispěvovatel

Příspěvek od DirgiEx »

Jarda S. píše:taky bych potřeboval takhle zkouknout jedno čerpadlo (noteeth) ale kdybych ho rozebral tak už ho asi nesložim (rofl)
Na prvý pohľad hotová katastrofa ale pokiaľ máš dobré "črevá" vo vnútri tak to iba pretesníš a je to hlavne si všetko pofotiť čo sa vyberalo v akom poradí s akej strany a ver mi že to pôjde (crazy) ja som mal výhodu že som mal na to človeka ktorý to robil x-krát ale teraz by som sa do toho pustil aj ja sám osobne i keď neviem či by mi fungovalo :D
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

nějakej problém s nim byl, párkrát mi to začlo černě hulit a moc nereagovalo na plyn (noteeth)
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
mareak
Přispěvovatel

Příspěvek od mareak »

Marea 2.4TD cerpadlo jsem mel naprosto stejne poskozene. Piliny v nastavovaci a ve stop ventilu. Rolny (jsou jen 3 je to 5 val) a vacka ometene, presuvnik taky pridreny i poskozeny obal. Praskla jedna pruzina, tak se to vyosilo. Regulacni krouzek se zasekl a slo to jen na "jakysi volnobeh".
gigidpietro
Přispěvovatel

Příspěvek od gigidpietro »

Toefuk & DirgiEx, moc pěkná práce :)
Audi A4 1.9 AFN, 105 kW / 326Nm, MAF+EGR Off
Seat Ibiza 1.9 ASZ, cca 125kW MAF+EGR ON // VCDS 2020
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“