To je neodiskutovatelná skutečnost. Někdy to sedí, ale dost často je to mimo toleranci a to nelze připustit. Kontrola Vagem je nezbytná, jinak to nechrochtá tak, jak má.
a dělal jste i kontrolu před rozvodama?
Novej řemen je i jinak dlouhej než ten starej- vytahanější.
Prostě kontrola na TDi grafu k tomu patří, kamarád to udělal bez ní a pak volal jak to hůř startuje, taky měl počátek vstřiku asi 10...
Pokud se to udělá jak má, může být proti firmě "A JE TO" rozdíl 1/2 litru na 100 a 1 vteřinu 0 - 100, fakt je, že většina lidí to nepozná, nebo si zvyknou, mimochodem přesné nastavení vačky je taky důležité, nedělá se nějakou pásovinou, ale 5mm pravítkem, které se vycentruje pomocí lístkových měrek.
bobG3 píše:Pokud se to udělá jak má, může být proti firmě "A JE TO" rozdíl 1/2 litru na 100 a 1 vteřinu 0 - 100, fakt je, že většina lidí to nepozná, nebo si zvyknou, mimochodem přesné nastavení vačky je taky důležité, nedělá se nějakou pásovinou, ale 5mm pravítkem, které se vycentruje pomocí lístkových měrek.
pokud píšeš o klasickém TDi s VE čerpadlem, tak by mě zajímalo, jak by jsi chtěl seřizovat vačku, když má klínek mezi hřídelí a rozvodovým kolem.Takže nějaký fixační přípravek vačky je na takovou domácí výměnu rozvodů celkem přepych, nemyslíš?
bobG3 píše:Pokud se to udělá jak má, může být proti firmě "A JE TO" rozdíl 1/2 litru na 100 a 1 vteřinu 0 - 100, fakt je, že většina lidí to nepozná, nebo si zvyknou, mimochodem přesné nastavení vačky je taky důležité, nedělá se nějakou pásovinou, ale 5mm pravítkem, které se vycentruje pomocí lístkových měrek.
pokud píšeš o klasickém TDi s VE čerpadlem, tak by mě zajímalo, jak by jsi chtěl seřizovat vačku, když má klínek mezi hřídelí a rozvodovým kolem.Takže nějaký fixační přípravek vačky je na takovou domácí výměnu rozvodů celkem přepych, nemyslíš?
Asi bys měl víc koukat do motoru a nebo se v tom vůbec nehrabat. Kolikrát jsi viděl klínek mezi vačkou a rozvod. kolem? Napsal jsi,že jsi měnil rozvody na 5ti TDi.Doufám, že už další neplánuješ. Také píšeš o domácí výměně rozvodů a to asi vše vysvětluje.
Teda klínek jsem tam ještě neviděl, je to spoj jen sevřeným kuželem.