Upadlé plastové "štelovadlo" sklonu světla

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Z3Ke
Nováček
Odpovědi: 0

Upadlé plastové "štelovadlo" sklonu světla

Příspěvek od Z3Ke »

Ahoj, chci se zeptat jestli někdo náhodou neřešil upadlé plastové "štelovátko" pro seřizování sklonu světla. Jedná se o Octavii předface světla. Potřeboval bych to nějak opravit, protože jinak je parabola uvolněná a nedrží ve své pozici. Nejsem si jistej, jestli ten štelovací šroub jde vůbec vyměnit, protože mi nešel vyšroubovat. Poslední možnost by byla výměna světla což se mi opravdu nechce. Vzhledem k tomu, že jsou to jinak plně funkční originály...
jirka.p
Přispěvovatel

Příspěvek od jirka.p »

kdybys chtel funkcni svetla mam doma obe a jsou v cajku...za hubicku bych ti je nechal oboje...
VW Eos 2.0 TFSI 147kw BWA. 390hp/540nm :)
Skoda octavia 2 1Z - 1752,AL vstriky , C cidlo , 312/286mm ,podvozek komplet rs
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

předface světlo se vyndá z auta rozdělá a opraví ale otázka je zda není jednodušší koupit jiná (ale kupuj jen origa repliky jsou na nic)
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
JeníkRS
Aktivista

Příspěvek od JeníkRS »

Kdyztak mam origo obe stav je ok
-Superb 2 combi 2011 CFFB+MVolesko. Eibach -4cm 19"Aneto
Ex-Octavia I combi 2004 1.9TDi ASV+MVolesko. Puky TT, Mam/Egr/Kat off, xenony, 288mm, Eibach -4cm, triplling on, 17"Spider
-Derbi Atlantis 2T
Zacatky: Tipo,Clio,BX,Felicia,Fabia
xshreck
Přispěvovatel

Příspěvek od xshreck »

lepil jsem vteřiňákem a zapatlal silikonem ... nic moc. Pak jsem dával druhé
Z3Ke
Nováček

Příspěvek od Z3Ke »

Rozebraný jsem to měl ale už jsem toho pak moc nevymyslel... To s tím vteřiňákem jsem chtěl zkusit ale právě se to musí ještě nečím zapatlat (páč ta díra je samozřejmě teď větší). No ještě zítra s tím zkusím něco vymyslet. Jinak se někomu z vás ozvu ohledně jiného světla...
Z3Ke
Nováček

Příspěvek od Z3Ke »

Pánové tak jsem nakonec to pořešil. Místo toho plastového bazmeku jsem u otce našel nějaký neidentifikovatelný předmět (vůbec netušim k čemu to normálně slouží) - takový gumový váleček s dírkou. Na to jsme to narvali a drží to pěkně + se s tím dá i štelovat nemá to vůli. Takže kdyby někdo měl ten samý problém jako já (a nechtělo se mu kupovat nové světlo) tak tu nechám alespoň foto, jak to vypadá po "úpravě". Když by někdo chtěl poptám se někde co to je za gumu. Všem díky za odpovědi, reakce a nabídky! Odkaz na fotku: https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hph ... e=54AA653B
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“