Motor BXE KO! Zlomená ojnice!
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ojnica
Dobry den.
Chcel by som dat vymenit na aute tie ojnicne loziska plus tie sroby a chcel by som mohol by niekto sem dat navod ako to vymenit?
Prezrel som cele forum su tu fotky ale nejaky navod co a ako na to tu nie je.
Popripade aj ako silno dotiahnut tie skrutky?
Chcel by som dat vymenit na aute tie ojnicne loziska plus tie sroby a chcel by som mohol by niekto sem dat navod ako to vymenit?
Prezrel som cele forum su tu fotky ale nejaky navod co a ako na to tu nie je.
Popripade aj ako silno dotiahnut tie skrutky?
Tady máš postup:
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... &start=780
A na straně 59 máš moment.
A pak že to tu není...
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... &start=780
A na straně 59 máš moment.
A pak že to tu není...
Oct asv 2000, DieselPower
Vymena ojnicnych salok
Takze moja skusenost auto VW GOLF 5 variant 1.9 tdi 77kw bluemotion kupeny z Nemecka kde najazdil majitel 159 000km na LL olej Castrol okolo 30 000km ho nechaval.
Ako som kupil auto davam shell helix super 5w 30 kvoli dpf filtru.
Prikladam fotky z vymeny srobov a ojnicnych lozisk.
Je jasne vidiet ze horne dostavali poriadne zabrat dolne boli menej vysuchane.
Po precitani celeho vlakna a rad ktore ste mi poskytli som podla navodu dole olejova vana kopec skrutiek potom dole olejove cerpadlo a potom pekne uz isli dole ojnicne loziska len clovek si vzdy musel potocit s motorom.
Nakoniec som dal silikon olejovej vane pockal okolo 45minut a nechal auto na volnobeh bezat.
Teraz jedine s tym opatrnejsie jazdit a uvidime.

Ako som kupil auto davam shell helix super 5w 30 kvoli dpf filtru.
Prikladam fotky z vymeny srobov a ojnicnych lozisk.
Je jasne vidiet ze horne dostavali poriadne zabrat dolne boli menej vysuchane.
Po precitani celeho vlakna a rad ktore ste mi poskytli som podla navodu dole olejova vana kopec skrutiek potom dole olejove cerpadlo a potom pekne uz isli dole ojnicne loziska len clovek si vzdy musel potocit s motorom.
Nakoniec som dal silikon olejovej vane pockal okolo 45minut a nechal auto na volnobeh bezat.
Teraz jedine s tym opatrnejsie jazdit a uvidime.

Naměřil sem setinu rozdíl mezi novejma a s koukající mědí... To je vrstva kompozice, co?jericho-3 píše:Samozřejmě že ty horní dostávají zabrat, vždyť dostávají tu hlavní ránu..Tohle vypadá, že to má najeto víc, ale kvůli LL je možné vše. Teď to budeš mít v pohodě, zachránil jsi to včas, jakmile kouká měď už je vůle jako prase...
Oct asv 2000, DieselPower
BXE v seat altea facelift 2009 najazdene 190000 kupene ako predvadzacka s 23000 odvtedy olej meneny kazdych 12-14000 vzdy len 5w30 507.00
Pri kupe mi povedali v autorizaku ze podla vin tak su tam uz nove s indexom b a c. Pri vymene zistene ze su tam tie stare a boli odrate tak ze ca 80% plochy bola uz med. Takze vymenu odporucam praca na 2 hodky. Fotky som nestihol nakolko asistent mi ich zosrotoval skor ako som sa umyl.
Pri kupe mi povedali v autorizaku ze podla vin tak su tam uz nove s indexom b a c. Pri vymene zistene ze su tam tie stare a boli odrate tak ze ca 80% plochy bola uz med. Takze vymenu odporucam praca na 2 hodky. Fotky som nestihol nakolko asistent mi ich zosrotoval skor ako som sa umyl.
Motor BLS, pri vymene ojnicnich lozisek najeto kolem 390.000 km
Olej Mobil 1 ESP Formula meneny po 15.000 km, od 140.000 km (auto je dovoz z DE)
Cisla: 045701 a 045701A

Olej Mobil 1 ESP Formula meneny po 15.000 km, od 140.000 km (auto je dovoz z DE)
Cisla: 045701 a 045701A

Naposledy upravil(a) RomanF dne 16 lis 2014, 14:53, celkem upraveno 1 x.
Superb III 2018 CRLB, Superb II 2015 CFGB, ex-Rapid 2014 CBZB, ex-Passat 3C 2007 BLS,
octavia BXE 08/2008 - 173000km.
Spodné mali číslo 045 701 J a vrchné 045 701 H. Do 150 tkm LL každých cca 30tkm. Teraz LL každých 15tkm. Auto bolo servisované v autorizovanom servise.
Spodné mali číslo 045 701 J a vrchné 045 701 H. Do 150 tkm LL každých cca 30tkm. Teraz LL každých 15tkm. Auto bolo servisované v autorizovanom servise.

Naposledy upravil(a) Semak dne 16 lis 2014, 13:53, celkem upraveno 1 x.
-
toth.stefan
- Nováček