mynames píše:myslim si ze zivotnost motoru ktery bezi porad na stejne otacky bude daleko vetsi nez v aute kde dostava pekne zabrat rozhodne mam v planu to udelat kdyby byl zajem muzu poslat na mail prospekty co od nej mam
nomusim uznat ze na domace podmienky je to vyborne spravene.
rozmyslam nad tym spravit si to ako dodatocnu filtraciu po mechanickom prefiltrovani
len som rozmyslal spravit to s niecoho vecsieho aby elektrody mali vecsiu cinnu plochu tym aj toho papiera tam bude viac a dlhsie to vydrzy
nafta je dobra, benzin este lepsi, ale radsej by som to nepil
tak jak jste na tom z bastlením?? nemáte někdo po ruce vysokonapěťovej zdroj? Nebo alespoň vhodné trafo nejlíp z tý TV. Případně pokud bude někdo ochoten zdroj postavit rád zaplatím. Zima na krku, asi se do toho pustim.
Radluk - a co se stalo toho 8.9.??? Že tě to donutilo i v tomto trýdu zeditovat všechny př. na hovadiny??
Každopádně me to opět utvrzuje v tom, že pokud odpovídám, tak jedině s citací, jinak to pak nemá hlavu ani patu.
Edit: jinak to sis asi vyhrál, upravit cca 600 př. na smajíky. Obdivuhodný výkon
Alfagamma píše:Používá ještě někdo tuhle "technologii" nebo upadla kompletně v zapomnění?
tyjo, taky to teď pročítám a nestačím zírat, to jsem nemusel vyrábět centrifugu ze starý ždímačky po mámě. Zbyl mi tu vysokonapěťový pochyst, který jsem chtěl původně použít na urychlení reakce mera, tak něco zkusím, ale ždímačka fachá a nejiskří . DMX
Zdar chlapy chtel bych jen dodat. mam dobry napad na zdroj vysokeho napeti. Myslim ze 23kV
daly by se pouzit balasty ktere se dodavaj k HID sadam xenonum.
co na to rikate??
vidim ze preslo vela rokov a v tejto teme zostalo ticho.
na olej jazdim uz vela rokov, filtrujem samospadom cez filtre na to urcene (v tvare vreca), a chcem si jeho filtraciu urobit efektivnejsiu, preto sa pustam do stavby takehoto filtracneho zariadenia.
uz mam vymyslenu mechanicku cast zariadenia s pouzitim odpadovych rur (vonkajsia 110 a vnutorna 50mm, dlzka zariadenia zatial 60cm), dalej mam pripravene TV-trafo, ale dajaka dobra dusa by mi mohla poradit aky hruby drot mam pouzit na to primarne vynutie?
velmi pekne dakujem.
ja jsem to zkousel, ale nefungovalo to jak ma. Tak jsem to uz tak pred 2 roky cele hodil do srotu i s elektronikou. Nedokazalo to vubec chytit hrubejsi castice (funguje to asi v zavislosti na sile elektrostatickeho pole, pri silnejsim zdroji muze byt vyssi prutok), porad z toho filtru neco plavalo pryc - pritom mely necistoty zustavat na lamelach. No nevim.