Piskaju nove origo brzdy

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Biimbo
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Biimbo »

myslím že kde se co dělá a kdo si co kde nechá dělat je asi těžko dohledatelný a nekoukal bych na to. Bosch, Ate, TRW dělá brzdový systémy ale kotouče a desky nedělá. Jen vím že ATE a TRW už nedám na nic na čem mi záleží a dávám léta Textary kromě OI 280mm,tam jen origo kotouče. Když někdo přijede že mu udělali brzdy a píská to, dám mu desky od Textaru a je po pískání. Kotouče jsou teď často made in china, desky france nebo romania.
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
JozefC
Aktivista

Příspěvek od JozefC »

Jj za mňa Textar tiež.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

tomxass píše:Ako ich môžu mať za 33e so ziskom???
Podľa fotiek vyzerajú ako originál.

Ale môže to byť reálne na cc autodily stoja 36...
Tomu bych někdy rád přišel na kloub, když třeba o.e. olej 5w40 505.01 stojí na netu cca 900kč 5l balení a ve VW nebo Škodě je katalogová cena lehce přes 2 000kč.
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

tam není čemu přicházet na kloub. Pokud to někdo nevynese ze servisu kde místo toho nalil mogul ,tak dostat se na 40% katalogový ceny originálu a mít na tom ještě 20% marži, je legálně nemožný.
Audi A8 3.0 TDI 171kw

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Pepíček
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepíček »

Nehledal bych v tom nic zvláštního. OEM díly, které se dodávají do autrizáků, jsou prostě jen uměle předražený. Kdybysme zjistili, kdo vlastně vyrobil základový olej a kdo ho potom míchal s aditivy, tak bysme se možná hodně divili. Lepší nevědět, protože co oko nevidí, to srdce nebolí ;)

Jednou jsem se dostal v Kolíně do Korama a ve stáčírně plnili do modrých sudů s nápisem Mogul a hned vedle do červených sudů s nápisem Shell. Škoda, že tam bylo zakázáno fotografovat, byla by to zajímavá fotka :)
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Dobře, ale předpokládám že díly s nápisem VW Škoda originál jdou od nějakého výrobce kterému zadají výrobu přes jejich sklad, účetní systém apod. a pak až do nějaké distribuce.
Nikoli, že je za xx% prodejní ceny VW Škoda prodá přímo výrobce kamkoli, komukoli v jejich obalu.
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

Pepíček píše: Jednou jsem se dostal v Kolíně do Korama a ve stáčírně plnili do modrých sudů s nápisem Mogul a hned vedle do červených sudů s nápisem Shell. Škoda, že tam bylo zakázáno fotografovat, byla by to zajímavá fotka :)
Tohle už jsem četl v několika diskuzích. Možná jsi to byl ty, ale už to zavání mysliveckou latinou. :roll:
VW Sharan
1.9 TDI PD
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Co se týká olejů,tak jsou asi 3-4 rafinerie co dělají aditiva, od nich to pak berou výrobci do svých nebo kupovaných základových olejů, takže když se Shell koupí lepší verzi stejně jako třeba zrovna se placl přes kapsu Mogul, protože v určitých letech dodával pro škodovku do prvovýroby, tak je to úplně jedno co si tam člověk naleje. Ale nevěřím že škodovka pustí do světa něco co normálně stojí 2200 za 800. Spíš to má původ zde

https://www.autoweb.cz/fotogalerie-takt ... o-miliard/
Audi A8 3.0 TDI 171kw

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
tomxass
Přispěvovatel

Příspěvek od tomxass »

vas nazor na ferodo?
taka podradna znacka vyraba oem dosky?
hanba, shit koncern setri na vsetkom
piskaju len ked su zohriate, zrejme pribrzduje zadok, prehrievaju sa brzdy, nerozumiem tomu, auto je v servise, ale vraj to pri vymene bolo v top stave vsetko.... (wallbash)

planujem vymenu auta, zrejme za passat/a4 ale odradza ma ta kvalita vsetkeho, mam este toyotu avensis 2006 a to je iny svet
Volkswagen Passat B8 2018 2.0 TDI DFGA 110kW 7DSG Highline Sedan
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

ROMEK píše:Slovacek milos : Mildo Road house,remsa a bosch su z jednej fabriky dokonca RH a Remsa maju rovnake objednavaci kody. Spominal mi obchodak z Elitu ked byli na excurzii v RH spanielsku tak ked prechadzali cez sklad tak si vsimel na regaloch RH druhy rehal Remsa treti Bosch a nejaky regal VW
romane mockrát jsem psal, kotoruče starline desky icer ted už moc nejsou tak RH pokud je auto těžší tak boš, ty RH na dodávky odskoušené nemám ale icer mi jednou na jumpru 8000 a KO sjeté na plech kupuju v kel problém nemám
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ferodo používám na veterány, možná to zní nepatřičně, ale musím říci, že origo obložení s azbestem brzdilo lépe. Ceny se zvedají a i když jsem kdysi zadní pakny dával do feroda , tak už raději je kupuji ala origo v krámě, protože ušetření čehokoliv jsem bohužel už nezaznamenal. Měl jsem je na předních brzdách a už to nechci, a přitom brzdím minimálně a auto je lehké, pouze obyčejné kotouče vpředu .A uvedu příklad ceny- motorka M 72 má 2 lamely identické jako u Š 1000MB , které jsem si vždy sám obkládal, pokud jsem měl navrtané obložení.. Ale už došlo, tak jsem teď přivezl 2 lamely z Feroda a ty stály 1100 kč. Nezdá se to moc, ale cena postupuje nezadržitelně vpřed..A ty lamely nejsou odpérované a v podstatě je jedno, zda hází nebo ne, funkci to neohrozí...
nepropadat panice...
Pepíček
Přispěvovatel

Příspěvek od Pepíček »

jericho-3 píše:...ale cena postupuje nezadržitelně vpřed..
Ceny jsou naprosto v pořádku. To jen peníze ztrácejí hodnotu :)
VW Golf IV 85 kW AJM
Mercedes GLK 320 CDi
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jdou na to psychologicky, dnes vidím klasické syrečky za 24 kč.Tak si říkám, co to? Ve slevě to nebylo , tak jej zvednu zda je to opravdu ten známý syreček a hle..byl to ten samý, ale bohužel místo pěti koleček byly kolečka jen tři... (LOL)
nepropadat panice...
Biimbo
Aktivista

Příspěvek od Biimbo »

Tomu říkáme tatrankový syndrom. Ale třeba lidi o něco zhubnou. Když vidím ty tlustý lidi, z některých ženských se mi zvedá kufr.
Audi A8 3.0 TDI 171kw

Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
tomxass
Přispěvovatel

Příspěvek od tomxass »

V servise všetko rozobrali, namazali, vyčistili, nič nenašli. Strmene sú ako nové, dosky bez skloviny. Kolesá nedrhnu, idú ľahko, nepribrzduje to, brzdy nie sú zavzdusnene, čapy chodia hladko, doštičky idú volne do držiaka. Vysledok servisu = vlastnosť dosiek oem vw ala ferodo, budú pískať, vraj ak mi to vadí, môžeme skúsiť niečo iné, nie vďaka, kupoval som originál aby som mal pokoj, ale je to hovno ako najlacnejšie dosky z Číny za 10e.
Volkswagen Passat B8 2018 2.0 TDI DFGA 110kW 7DSG Highline Sedan
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“