Uniscan -Jak s nim pracovat? Poradíte někdo?

diskutujte o diagnostických prostředcích pro různé značky vozidel

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Bradytec
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bradytec »

Mám problém.Dam připojit jednotku, a napíše to 32=M_TIPO a když to zkusím znovu, s tím že přehodím comy tak to napíše Connect The ECU reader then chceck power supply.
Origoš: neni na tebe icq? Nebo neporadil by jsi nějak osobně?Klidně přijedu.
kecka
Přispěvovatel

Příspěvek od kecka »

Pokud ti to pise toto Connect The ECU reader then chceck power supply.

Tak bych rekl ze ti nekomunikuje interface s pocitacem ( spatne nastavene COM , nebo přerušeni )
taky mi to psalo .......
Fabia II RS 132kw Combi
Clio II 1.2 brutal 43kw
Polo 6R mazel ženy :-)

EX Roomster TDi 184ps
Moravia Tuning soft :-)
Bradytec
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bradytec »

Už jsme to vyřešil. měl jsme přehozené comy.A to jak psalo 32=M_Tipo mi nešlo kvuli české verzy. Na EN to jelo normálně. Bylo to napíchlé na seat toledo.Když jsem měl napíchlé fiat uno tak to zase jelo jen na cz verzi.Ale problém je v tom že mi to zase padá do dosu.Ví někdo co s tím?
lukee
Přispěvovatel

Příspěvek od lukee »

Mám stále problémy napíchnout Uniscanem Feldu. Zkoušel jsem už dvě Feldy (95 - jednobod, 96 - MPI) a ani jedna se nedokázala spojit s diagnostikou. PC vždy napsal, že nemůže navázat spojení s ECU.
Zajímavé je, že když napíchnu např. Alfu tak pro zahájení chce pouze zapnout zapalování, kdežto u Feldy po mě chce ať nastartuju a pak zmáčknu Enter. Umíte někdo poradit, proč nelze nabodnout Feldu?

Taky se chci zeptat, jak s Uniscanem sbíráte live data? Kvůli dvou COM portům jsem vázaný pouze na garáž a na starý stolní PC a vůbec nevím jak udělat, abych mohl sbírat data za jízdy - nastartovat až po načtení chyb z jednotky nebo předtím?
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9JTDm 16V
Botas
Přispěvovatel

Příspěvek od Botas »

Máš několik možností:

Pořídíš si hóódně dlouhý kabely (LOL)

Měnič z 12V/230V a hustokruté cestovní balení tvé PC sestavy s kolečkama (LOL)

Pořídíš si ten správný notebook
stefi
Přispěvovatel

Příspěvek od stefi »

no s tim notebookom to moze byt problem snad pouzit nejaku vhodnu pcmcia kartu z dvoma com portami mne sa to osobne nepodarilo rozchodit na notasi vobec :( co je skoda
rado-st
Přispěvovatel

Příspěvek od rado-st »

mám kartu a na jednom notasi mi to ide ,je to stará toshiba tam mi to ide ale na acer aspire 3000 to nemôžem rozchodiť.Môže byť chyba to že jeden je intel a druhý amd? lebo na amd mi pýta ovladač intel 82365sl .neviem čo s tým ďalej.
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Na některých noteboocích to prostě nechodí, s tím je třeba se smířit. Záleží na tom, jak tvůrce udělal seriový port. Na RU stránkách někde byla úprava biosu na určitý typ notebooku, aby to chodilo. Uniscan je dobrý, ale je to "alchymie". Je potřeba si uvědomit, že autor asi dost věcí vyřešil po svém a v komunikaci nejspíš nedbal na 100% v úvahu všechny normy. Přístup na port může využívat služeb DOSu, služeb BIOSu a nebo lze přistupovat přímo na port a zde asi bude problém, protože to nemohl odladit na všechny notebooky, které v té době existovaly a na ty co teprve vzniknou už vůbec ne. Mně se podařilo ten bazmek rozchodit na Toshibě, na IBM se mi to nepopdařilo. Některé moderní notebooky už nepodporují DOS, ty nejmodernější už nepodporují ani XP. Na Uniscan asi vyhoví jenom ty staré krámy ze šuplíku.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
kecka
Přispěvovatel

Příspěvek od kecka »

tak tak .... stara toshiba a jeste na Dellu C600 mi to funguje..... asus nesel Karta silicom 2xcom
Fabia II RS 132kw Combi
Clio II 1.2 brutal 43kw

EX Roomster TDi 184ps
rado-st
Přispěvovatel

Příspěvek od rado-st »

Mám kartu,msd.exe ju tiež vidí ale na com3 a com4 a nie com1 a com2-nevadí to? a ešte ako tam zmením to baud rate?Je to všetko na toshibe.Na pc to išlo v pohode.Dá sa to ešte nejak nastaviť v uniscane?
rado-st
Přispěvovatel

Příspěvek od rado-st »

Má niekto taký uniscan na ktorom je prepínač? Akú ma funkciu?
kecka
Přispěvovatel

Příspěvek od kecka »

Prepinac je kde ??? primo na tom uniscanu ??? nebude to nahodou na auta FORD ??? ja mam na svem nakreslene ze pri fordu ne musi neco rozpojit..... ale tedka nevim presne co
Fabia II RS 132kw Combi
Clio II 1.2 brutal 43kw

EX Roomster TDi 184ps
rado-st
Přispěvovatel

Příspěvek od rado-st »

Je to priamo na plošnom spoji ,je dvojitý a vyzerá to podľa zapojenia ako spínač na spájanie l- line in s l-line out a ten druhý ako k-line in s k-line out.Je to možné? lebo ani na jednej schéme z netu toto zapojenie neni.
rado-st
Přispěvovatel

Příspěvek od rado-st »

Vie mi niekto poradiť ako zmením rýchlosť na com portoch na pcmcia karte? V ktorom súbore sa to mení presne.Viem že to tu už niekde bolo, ale keby to bolo podrobnejšie.
milanvv
Přispěvovatel

Příspěvek od milanvv »

com port at uy je kdekoli musis vedet cislo a das si ovladaci panely, system spravce zarizeni a objevi se ti tam com das vlastnosti a nastavujes
Odpovědět

Zpět na „Autodiagnostika - Software - Elektro svět“