Uniscan -Jak s nim pracovat? Poradíte někdo?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Pokud ti to pise toto Connect The ECU reader then chceck power supply.
Tak bych rekl ze ti nekomunikuje interface s pocitacem ( spatne nastavene COM , nebo přerušeni )
taky mi to psalo .......
Tak bych rekl ze ti nekomunikuje interface s pocitacem ( spatne nastavene COM , nebo přerušeni )
taky mi to psalo .......
Fabia II RS 132kw Combi
Clio II 1.2 brutal 43kw
Polo 6R mazel ženy
EX Roomster TDi 184ps
Moravia Tuning soft
Clio II 1.2 brutal 43kw
Polo 6R mazel ženy

EX Roomster TDi 184ps
Moravia Tuning soft

Mám stále problémy napíchnout Uniscanem Feldu. Zkoušel jsem už dvě Feldy (95 - jednobod, 96 - MPI) a ani jedna se nedokázala spojit s diagnostikou. PC vždy napsal, že nemůže navázat spojení s ECU.
Zajímavé je, že když napíchnu např. Alfu tak pro zahájení chce pouze zapnout zapalování, kdežto u Feldy po mě chce ať nastartuju a pak zmáčknu Enter. Umíte někdo poradit, proč nelze nabodnout Feldu?
Taky se chci zeptat, jak s Uniscanem sbíráte live data? Kvůli dvou COM portům jsem vázaný pouze na garáž a na starý stolní PC a vůbec nevím jak udělat, abych mohl sbírat data za jízdy - nastartovat až po načtení chyb z jednotky nebo předtím?
Zajímavé je, že když napíchnu např. Alfu tak pro zahájení chce pouze zapnout zapalování, kdežto u Feldy po mě chce ať nastartuju a pak zmáčknu Enter. Umíte někdo poradit, proč nelze nabodnout Feldu?
Taky se chci zeptat, jak s Uniscanem sbíráte live data? Kvůli dvou COM portům jsem vázaný pouze na garáž a na starý stolní PC a vůbec nevím jak udělat, abych mohl sbírat data za jízdy - nastartovat až po načtení chyb z jednotky nebo předtím?
Alfa Romeo 159 Sportwagon 1.9JTDm 16V
- origoš
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
Na některých noteboocích to prostě nechodí, s tím je třeba se smířit. Záleží na tom, jak tvůrce udělal seriový port. Na RU stránkách někde byla úprava biosu na určitý typ notebooku, aby to chodilo. Uniscan je dobrý, ale je to "alchymie". Je potřeba si uvědomit, že autor asi dost věcí vyřešil po svém a v komunikaci nejspíš nedbal na 100% v úvahu všechny normy. Přístup na port může využívat služeb DOSu, služeb BIOSu a nebo lze přistupovat přímo na port a zde asi bude problém, protože to nemohl odladit na všechny notebooky, které v té době existovaly a na ty co teprve vzniknou už vůbec ne. Mně se podařilo ten bazmek rozchodit na Toshibě, na IBM se mi to nepopdařilo. Některé moderní notebooky už nepodporují DOS, ty nejmodernější už nepodporují ani XP. Na Uniscan asi vyhoví jenom ty staré krámy ze šuplíku.