palivové čerpadlo z PD na rotačku

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
r.martinec
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od r.martinec »

JohnnyBOSS píše:tak už mám první závadu :D

Nevím, jestli je to tím podávacím čerpadlem (mám ho týden). ale z ničeho nic, to začalo špatně startovat, respektive chytne to hned, ale po startu vyletí otáčky na cca 1800 a postupně to klesá v doprovodu divnyho rachotu, co je slyšet někde od motoru. Pak po par vteřinách otáčky klesnou na spravnou hodnotu, ale auto nema vykon, má to tak 60 koní, jak kdyby nešlo turbo :D Dle budíku tlaku turba turbo pracuje, ale je problém i při plnym plynu udržet tlak 1Bar.

Takhle divně to startuje jen když je to teplý, nebo aspon trochu zahřátý. Studený to startuje normálně, výkon to ale taky nemá (noteeth)
a podávačka běží? :-)
mirulu
Přispěvovatel

Příspěvek od mirulu »

Tohle mi dělal ventil odpojení paliva na hlavě čerpadla
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

mě toto dělala špatná vnitřní podávačka v čerpadle, tzn nízkej vnitřní tlak.
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu

Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
JohnnyBOSS
Aktivista

Příspěvek od JohnnyBOSS »

furt to samý právě. Dneska jsme vytáhli ten ventil N109 na odpojovaní paliva, pry se tam občas dostane bordel a pak to dělá přesně to, co mi to dělá. Vyčistili to a jel jsem to projet. Jelo to dobře, všechno fungovalo a asi po 2km jsem to zkusil nastartovat znovu a vpohodě. tak jsem si říkal asi ok.

Pak jsem jel 20km po dálníci za kamarádem, jelo to pořád dobře. když jsem to u něj vypl a zase zkusil nastartovat, zase to zvedlo otáčky a začalo rachotit. stejně jako předtím. akorát i přes to to auto jelo dobře.

celkem mě to nasralo tak jsem to pak dalších cca 10km po dálníci podržel na čtyřku pod plným. přijel jsem domů, vypnu to, nastartuju a najednou to bylo ok :D start jak víno. donesl jsem z domu diagnostiku, smazal závadu, která tam zase vyskočila (ventil N109 chybná funkce) a jel jsem to projet zase. asi 10x jsem to zdechl a pokaždy to nastartovalo dobře a jelo to dobře.. tak nevim :D
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
Superb II 3,6 V6 FSI - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
toefuk
Aktivista

Příspěvek od toefuk »

ja mam tych ventilov plny suflik, vymenit ho je to najmensie ak to je tym
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
JohnnyBOSS
Aktivista

Dal jsem tam z druhyho cerpadla však, takže musi byt chyba ještě jinde
Toledo 1M ALH >> FB PP764 stage 2, 12mm Zexel, podávačka AXR, ATD, VR6, EWT, 230FMIC/60mm, VB, 288/232mm a pár věcí z ARL. 177PS 399Nm, chip od benzínky (noteeth) - PRODÁNO
VW Touran 1.9 TDi 74kW
toby66kw
Aktivista

Příspěvek od toby66kw »

Pajšl ventilu tam vůbec nedávej, ale je to odcházejícím čerpadlem jak píše smoke .

Tlak v čerpadle můžu změřit.
G5 TDI - 66KW - 3X OFF + VB + čip a Plusko jede líp

G5+ko TDI -77KW + 3X OFF + Oleg Hybrid = 142 MAHA kw Mvolessoft
JohnnyBOSS
Aktivista

dělali to kluci v práci, už to je :D

Jinak dneska jsem ještě byl ráno na zkušebce a všechno OK. Starty normál, závada žádná, výkon tak jak má být. Nastavoval jsem předvstřik, takže jsem to zdechl opět několikrát a vždycky vpoho. Zítra jedu do Prahy na soft, beru s sebou i druhý čerpadlo, kdyby náhodou (noteeth)

Tak na ten tlak se kdyžtak domluvíme, do Vyškova to mám cca 20km :)
VW Touran 1.9 TDi 74kW
JohnnyBOSS
Aktivista

tak poslušně hlásím, že čerpadlo stále funguje, kupodivu přežilo i brzdu :-D
VW Touran 1.9 TDi 74kW
Sayllo
Aktivista

Příspěvek od Sayllo »

Smoke píše:mě toto dělala špatná vnitřní podávačka v čerpadle, tzn nízkej vnitřní tlak.
Teraz mam rozobratu jednu rotacku AFN, lopatky podavacky zostavali zaseknute, skratka sa ten vejar nerozovieral. Lamelky som musel doslovaka vyklepat...Prejavy boli velmi podobne ako pises, az na to ze skor to dochlo a vykon nikde...
Passat V6 bdh 180hp 4motion Chip by Kitpower.fr 206hp, Chip by Dynatec.fr 218hp
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

Chci si taky instalovat do afn podávačku, pač ve vyšších otáčkách kolísá dodávka nafty. Zkoumal jsem jakým tlakem nasává nízkotlaká část čerpadla a dočetl jsem se okolo 3bar. A podávačka z PD má tlak 0,5bar. Tudíž se ptám, jestli to takhle může fungovat.
A ještě jedna otázka - je podávačka z PD průchozí, ikdyž neběží? Aby nějaka rapidně nebrzdila průtok, když by neběžela. Má to někdo odzkoušené?
Audi A6 Avant 3.0 tdi ASB
JohnnyBOSS
Aktivista

je a není :D když to s vyplou podávačkou jen nastartuješ tak ti to po chvilce chcípne, to stejný když jedeš třeba jen po parkovišti na 1200 otáček. když jedeš normálně tak to jede, ale po té, co vypneš motor tak už nenastartuješ a musíš to odvdušnit, popř potrápit baterku. Už jsem si to několikrát zapomněl zapnout a dopadlo to tak, jak jsem psal (noteeth)
VW Touran 1.9 TDi 74kW
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

JohnnyBOSS píše:je a není :D když to s vyplou podávačkou jen nastartuješ tak ti to po chvilce chcípne, to stejný když jedeš třeba jen po parkovišti na 1200 otáček. když jedeš normálně tak to jede, ale po té, co vypneš motor tak už nenastartuješ a musíš to odvdušnit, popř potrápit baterku. Už jsem si to několikrát zapomněl zapnout a dopadlo to tak, jak jsem psal (noteeth)
Takže ty máš taky podávačku z pd? v nízkých otáčkách bude mít malý tlak i podávací čerpadlo v rotačce, tak proto to po chvilce chcípne..ale jak se tomu daj otáčky, takto nasaje i přes vypnutou podávačku v nádrži..možná by to šlo udělat, tak že se podávačka dá přes téčko na hadici - nejlíp až u filtru..aby byly dvě cesty k filtru..
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Podávačka z PD je po vypnutí neprůchozí. Už sem dával odkaz na to, jak to obejít. Mám to tak udělaný a je to celkem v klidu.
http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... =lift+pump
Oct asv 2000, DieselPower
arlie
Přispěvovatel

Příspěvek od arlie »

Pája 19 píše:Podávačka z PD je po vypnutí neprůchozí. Už sem dával odkaz na to, jak to obejít. Mám to tak udělaný a je to celkem v klidu.
http://forums.tdiclub.com/showthread.ph ... =lift+pump
Koukal jsem na to, ale nechápu, proč tam má ten zpětný ventil. Jakou stranou je průchozí? Na fyziku moc nejsem, ale kdyby tam nebyl a čerpadlo tlačilo naftu, tak tím téčkem půjde nafta kam? Když bude moct, tak do filtru a nebo většina odejde zpět do nádrže?
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“