jak na zlepseni TD

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
turbo kamna power
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od turbo kamna power »

Milo75 píše:když to všechno vemu kolem a kolem tak SMOKE má pravdu :)

spletl sem se

abych si to ujasnil:
tím, že přidám šroubem bohatosti směsi zvětším dávku nafty jen v max otáčkách?
a tím, že zbrousím přidavač, docílím toho, že naftu dám do motoru ve větším množství, kvůli většímu množství/tlaku vzduchu?
nene, je to jinak
1) když přidáš naftu šroubkem, tak v jde do motoru víc nafty v celém spektru otáček. Např. při 2000ot. tam jde stejně nafty jako v serii při 2200ot., při 3000ot, tam jde stejně nafty jako v serii při 3200ot.
2) když zbrousíš přidavač, přibližuješ se vlastně tomu, jako kdyby tam žádný přidavač nebyl... jak řekl smoke, přidavač je spíš omezovač, než přidavač. Když tlačíš tlak nula, jazýček je zasunutý=půl plynu i když máš plnej, když tlačíš plný tlak, jazýček je vysunutý=plný plyn (tzn. jako kdyby tam žádný přidavač nebyl)
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Milo75
Přispěvovatel

Příspěvek od Milo75 »

1) když přidáš naftu šroubkem, tak v jde do motoru víc nafty v celém spektru otáček. Např. při 2000ot. tam jde stejně nafty jako v serii při 2200ot., při 3000ot, tam jde stejně nafty jako v serii při 3200ot.
2) když zbrousíš přidavač, přibližuješ se vlastně tomu, jako kdyby tam žádný přidavač nebyl... jak řekl smoke, přidavač je spíš omezovač, než přidavač. Když tlačíš tlak nula, jazýček je zasunutý=půl plynu i když máš plnej, jazýček je vysunutý=plný plyn (tzn. jako kdyby tam žádný přidavač nebyl)[/quote]

1/jo to už říkal smoke jen sem to asi špatně řekl, myslel sem, že když dosáhneš max otáček tak oproti serii tam jde víc nafty
ohledně toho jazejčku: sem myslel, že začne fungovat v tu chvíly kdy začne turbo tlačit(nevím ted jestli je to od půl plynu, ale asi ano)
Alfa Romeo 75 3,0V6
alfetta GT 1,8 1976
alfa 159 2,4JTDM TI
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

prostě jde víc nafty v celém spektru jen na plnej.
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu

Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
zablc
Nováček

Příspěvek od zablc »

čaute chlapaci mam lagunu 2.2dt 83kw jde stim neco treba jak se bavite o tlaku turba atd...díkec Vyškov:)
JohnyFlat
Přispěvovatel

Příspěvek od JohnyFlat »

Smoke píše:tady to máš nakresleno a já ti to už několikrát řekl.
jázíček je jen doraz, prostě bez turba máš jen půl plynu i když máš nohu na podlaze, chápeš? pak už jen šlapeš na ,,pružinu´´ s rostoucím tlakem se posunuje ta tyčka a podle zešikmení povoluje posun toho jazíčku, kterej dělá doraz.
můžeš si zkusit jak se bude chovat když vyděláš pružinu nebo tu tyčku na obr. č.2 a č.3
to co říkáš není pravda, seřizoval jsi čerpadlo na stolici někdy? Tam se nastavuje základní dodávka jako pro atmosférický motor, to je stejný jako u D a pak se nastavuje velikost korekce pro turbo(to je pro TD, ale ne všechny jí maji) to je nafta navíc přidaná s ohledem na tlak turba. Z toho plyne, že ten doraz je tam pro tu základní dodávku, když by jsi odpojil turbo, tak ti to nebude hulit a pojede to jako klasickej D. Když turbo natlačí tlak, posune vačku na korekrou, která podune doraz, pustí ti to plynovku dál a dá to tak víc nafty s ohledem na tlak. Čím větší, tím víc nafty. Když šlápneš plnej a nemáš tlak jede to normálně v základu, když šlápneš a máš tlak, je posunutej doraz a dá ti to víc než je základ. Proto se to přece předělávalo na ty turbínový dvojkový golfy bez korekce třeba, je tam ta regulece lepčí ;)

Já bych řek, že si to vykládáš obráceně, dalo by se říct, že to tak funguje, ale není to tak. Funguej to jak píšu, jen ty si myslíš, že normální dodávka D a dodávka s korekcí u TD jsou stejný a ta korekece jí jen brzdí do natlačení tlaku turba, ale je to opačně, nastavuje se základ "stejnej". Tím myslím dodávku D a dodávku u TD po ten doraz. U TD se pak ještě podle natlačení přidává nafta tou korekcí.

zapřemýšlej nad tím ;)
Octavia TOUR 1.9 TDI ALH
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

milí johnyflat, měl jsem čest seřizovat čerpadla na stolici, to co jsi napsal je stejné co já, jen jinak podáno, z toho soudím, že jsi mě asi nepochopil. ano čerpadlo je D a kolektor navíc na turbo.
při tlaku 1b jde o 100% více paliva, tudíš jak jsem psal, bez tlaku čerpadlo dává jen púl dávky ;) a pokud znáš TD čerpadla tak to víš sám
spíš zapřemýšlej nad svou reakcí (třeba zvova přečíst)

opr. jména (crazy)
Naposledy upravil(a) Smoke dne 29 říj 2009, 19:35, celkem upraveno 2 x.

JohnyFlat
Přispěvovatel

Příspěvek od JohnyFlat »

Smoke píše:milí kornoute, měl jsem čest seřizovat čerpadla na stolici, to co jsi napsal je stejné co já, jen jinak podáno, z toho soudím, že jsi mě asi nepochopil. ano čerpadlo je D a kolektor navíc na turbo.
při tlaku 1b jde o 100% více paliva, tudíš jak jsem psal, bez tlaku čerpadlo dává jen púl dávky ;) a pokud znáš TD čerpadla tak to víš sám
spíš zapřemýšlej nad svou reakcí (třeba zvova přečíst)
Já jsem to nemyslel nijak špatně ;) jen si myslím, že není dobře používat pojem, že to dává půl plynu (teď jsi napsal půl dávky, ale není to tak úplně pravda) Rozumím ti, co myslíš, taky jsem psal, že to myslíš asi dobře, ale je to trochu jinak. Pořád to dává plnej, ale s ohledem na množství nasátého vzduchu. Ty bereš plnej plyn s uplně otevřenou korekcí, proto řkáš, že to dává půl plynu(půl plynu to neni ale tejme tomu). Ale ono to dává plněj pořád, jen korekce ti udává rozsah plnýho plynu pro danej stav (bez tlaku, s malým tlakem nebo plným tlakem turba) Navíc, jestli jsi seřizoval čerpadlo, tak víš, že třeba u golfa2 je základní dodávka 4 kubíky a když máš plnej tlak turba, tak ti to přidá 1 kubík, normálně teda golf ten uvedenej 1 bar netlačí, ale i když by jsi ho tam na stolici pustil do korektoru, tak ti to nedá jednou tolik ani náhodou. Nikdy jsem nezkoušel teda, jestli je tam dost velkej chod, aby to vůbec dalo. Proto když to nekouří nahoře při tlaku turba se ta vačka korektoru vybrušuje, aby se ten rozsah zvětšil a ono si to zakouří a jede to líp. Proto si jen myslím, že používat pojem, že to nedává plnej není dobře, toť vše. Nebudu se s tebou hádat, ale vidim ty pumpy dnes a denně ;) Buď věříš, nebo ne, mě to je funk, jen jsem se snažil :)
Octavia TOUR 1.9 TDI ALH
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

ok, proto jsem dal příklad, orig by měl tlačit 0.8b 51kw, 0.9b 59kw. ano orig nepřidává půlku ale méně, ale upravené (resp. já na golfu jsem měl až 1tolik nafty.
je fakt že ty máš plnej, ale čerpadlo dává menší dávku (u upraveného kolektoru polovinu), dokud není tlak.

Milo75
Přispěvovatel

Příspěvek od Milo75 »

:)

dnes sem si jel pro motor TDi a když jsem přijel tak jsem zjistil, že je to jen TD :o bohužel pán ani nevěděl kterej typ zrovna má, takže budu muset hledat dál něž najdu nějakej UAZ s vysněným motorem :)

jen tak na okraj: podařilo se mi zjistit, že můj motor váží 262 kilo
jak je an tom s váhou VW koncern?? popřípadě IVECO???
Alfa Romeo 75 3,0V6
alfetta GT 1,8 1976
alfa 159 2,4JTDM TI
golf_tdi
Nováček

Příspěvek od golf_tdi »

(LOL) (LOL) to mi neřikej, že si nepoznal TDI od TD (LOL) (LOL)
Milo75
Přispěvovatel

Příspěvek od Milo75 »

ten pro motor co sem pro něj jel se kupodivu vyráběl jako TDi i TD, to že existuje TDI jsem z jistil s fotek a následně ujištění od majitele UAzu, když sem volal různě po firmách an UAZy tak sem narazil na paána, kterej tvrdil, že má motor TDi, kterej montovali do UAZA, jen že když sem přišel tak to byl jen TD, pořád ještě uvažuju že ho vemu, uvidím až dopočítám na kolk by mě vyšla GO mého stávajícího motoru
Alfa Romeo 75 3,0V6
alfetta GT 1,8 1976
alfa 159 2,4JTDM TI
Milo75
Přispěvovatel

Příspěvek od Milo75 »

zdravím a mám tu zase dotaz:

na kolik se dá vyladit VWmotor 1,9 mTDI???? cca max180HP????
Alfa Romeo 75 3,0V6
alfetta GT 1,8 1976
alfa 159 2,4JTDM TI
wr8
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wr8 »

Milo75 píše:zdravím a mám tu zase dotaz:

i víc :D
Milo75
Přispěvovatel

Příspěvek od Milo75 »

wr8 píše:

a kolik to tak asi je??? ten golf od dieselpower má cca260hp, ale to nejni mechanika?? nebo jo??
Alfa Romeo 75 3,0V6
alfetta GT 1,8 1976
alfa 159 2,4JTDM TI
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

Milo75 píše:
wr8 píše:

a kolik to tak asi je??? ten golf od dieselpower má cca260hp, ale to nejni mechanika?? nebo jo??
to je PD :-D ale myslím že Holz má v broukovi mechaniku a přes 220hp...
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“