Heelp-Megane 1,9D; Lucas EPIC -> mech. Bosch VYRIEŠENÉ
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Oni sice mají značku na kole, ale možná úplně jinde..Je tam kolo čerpadla, které má na sobě značky B a R - B je čerpadlo Bosch a R je Roto diesel/Lucas/. Takže to číslo /značka/ platí pro to které čerpadlo.Ale Ty nemáš čerpadlo origo do Renaulta, nebo ano? A jak tady hoši psali , Lucas má vždy jinou polohu vstřiku vůči klínku. Na druhou stranu, když Tě tak poslouchám, má čerpadlo dost nafty? Je po natočení /když sundáš tu malou přepadovou hadičku na přepadu/ souvislý proud nafty? Připadá mi, aby bylo zahlcené čerpadlo a problém může být také v tom, zda nebylo dlouho někde na sucho..Ale začni 100% upevněním čerpadla, protože může vibrovat a mění se předvstřik. Jednou jsem se takhle věšel na Peugeotu , kouřil bíle jako hovado, vandroval /čerpadlo bylo po opravě/ a nakonec jsem málo utáhl matku na kole a to přesně nesedělo na kuželu a byla to katastrofa... 

nepropadat panice...
- Ferrari1980
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Je to čerpadlo z Megana 1,9D, staršia verzia, takže by to mohlo pasovať. Kolo čerpadla je origo z tohto Boscha, dokonca sa tuším ani nedávalo dole (to ešte preverím).jericho-3 píše:Ale Ty nemáš čerpadlo origo do Renaulta, nebo ano?
Ten prepad vyskúšam, dík. Neviem, či má dosť nafty, neviem. Ono asi dlho na suchu bolo...aj keď teda, ešte z neho nejaká tá nafta šla...
S tým upevnením je to trochu problém, lebo sú tam 2 typy úchytovpr. držiakov a ja neviem, ktorý mám kúpiť. Ale hlavný držiak (tam, kde je rozvodové kolo) je OK a je aj pevne uchytený.
Njn, škoda, že mám mechanika, ktorý vie robiť, ale už ťažšie pritom rozmýšľa...
- Ferrari1980
- Přispěvovatel
No no to nejde v podstate nijak, iba na voľnobeh, takže to bude úplne zle. Otázka je, ako to teda nastaviť, to nebude len jeden zub. Treba to voči tomu Lucasu isto natočiť, ale o koľlko? O 90 st?
Ako to vlastne je, na jednu otočku kola čerpala sa vstrekne do všetkých valcov, hej?
A na jednu otáčku kľuky sa vstrekuje do 2 valcov?
Budem sa musieť zamyslieť.
Ako to vlastne je, na jednu otočku kola čerpala sa vstrekne do všetkých valcov, hej?
A na jednu otáčku kľuky sa vstrekuje do 2 valcov?
Budem sa musieť zamyslieť.
Ano na jednu otočku čerpadla se vstřikne do všech válcu. Ja když jsem to šteloval tak jsem nemněl žadne značky. Zjistil jsem kde je na čerpadle první vstřik=první valec z leva. První válec byl v horní uvrati mněl zrovna zapalovat. Natočil jsem čerpadlo zub za vstřiknutí do první válce dal řemen a hotovo.
Naposledy upravil(a) burton.b22 dne 18 kvě 2012, 09:21, celkem upraveno 1 x.
- Ferrari1980
- Přispěvovatel
- Ferrari1980
- Přispěvovatel
Dá se na 1. válec uřízlá trubka natočí na horu, navleče se na ni umělohmotná hadička a otáčí se motorem, až se hadička naplní a pak se pomalu točí a AŽ SE HLADINA začne ZVEDAT , /je třeba to sledovat,/to začíná počátek vstřiku.. To znamená, že je píst před Hů .. Chtělo to, označit si setrvák, kdy stříkalo to staré a je to..Ale jelikož to běží, zkus o zub čerpadlo dopředu, tohle je kolikrát pěkné laborování.. 

nepropadat panice...
- Ferrari1980
- Přispěvovatel
Som tak nad tým meditoval na rybačke a síce je pravda, že Bosch má o 90 st, pootočené vývody (mám fotky usporiadania) ale zasa ak ryska na remenici ukazuje napr. hornú úvrať 1. valca, tak potom by malo byť jedno, ako má čerpadlo vývody, proste tesne pred HU 1. valca by to malo streknúť do 1. valca...no ale uvidíme, asi bude dobre skúšať o jeden zub, čo to urobí,,,dúfam, že to nebude piplačka na 3 dni...
PS - kukám, že aj Bracho Etzold píše čosi o B a R...musím zajtra poštudovať...

PS - kukám, že aj Bracho Etzold píše čosi o B a R...musím zajtra poštudovať...

- Ferrari1980
- Přispěvovatel
Njn, ale ja si pamätám, že na tom kole bola tuším len jedna značka a tuším zvýraznená modrou farbou...a kukám, že B a R značky sú od seba o 120 st., tak sa mi zas nezdá, žeby to bolo tak veľmi mimo...no uvidíme.
Skúsim aj ten prepad, čo odtiaľ ide nafta, resp. dosť nafty.
EDIT - teraz som práve odchytil toho známeho, zasa sme odpojili ten el. predvstrek, auto normálne chytilo, aj bez problémov reagovalo na pridávanie plynu = tým to naozaj nebude.
Skúsim aj ten prepad, čo odtiaľ ide nafta, resp. dosť nafty.
EDIT - teraz som práve odchytil toho známeho, zasa sme odpojili ten el. predvstrek, auto normálne chytilo, aj bez problémov reagovalo na pridávanie plynu = tým to naozaj nebude.
- Ferrari1980
- Přispěvovatel