Zadní dveře - jak otevřít?? OI

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

PeSko
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od PeSko »

tak se mi dnes povedlo bez poškození i přes zalockovaný dveře sundat zevnitř tapec a dostat se k zámku, po pobouchání zámku začal reagovat na zamyk/odemyk ale jen asi na 3 cykly a pak zas nic takže předpokládám že zámek bude před smrtí, díky moc všem kteří mi dali drahocenné rady, ještě mám 2 dotazy
1) neví někdo OEM číslo zámku LZ dveří OI r 03 - je tam už ten zelený
2) na foto sem zaznačil místo kde se domnívám má být zaháknuté lanko od vnější kliky ( může mi to někdo potvrdit (nebo vyvrátit) díkyObrázek
Obrázek
OIII-DDYA
1T3-CAYC (Ex) soft: zatím "cinklej=DG"
OI-ASZ-L&K (Ex) soft:DP ( prodáno :(
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

JJ to je lanko venkovní kliky sundej to normálně venku na te klice jak otevřeš tak to vydlubni. Ještě zkus na ten konektor na té ploche straně přidělat žárovku na drátkach myslím PIN 1a2 a zamkni jestli blikne. Nemusí byt KO zámek
Seat toledo rv04 66kw rotačka
PeSko
Přispěvovatel

Příspěvek od PeSko »

ahoj, myslíš ten konektor na foto.č.2 ? tam sem multimetrem pichnul a meril na pinech pri stisku zamyk a impuls tam jde v pohode, rikam, na chvili se mi podarilo normalne odemykat zamykat a po chvili uz to zas nejelo
OIII-DDYA
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

jo ten co je na zámek jestli to máš proměřené tak KO zámek od pohledu vypadá stéjně jak mám Já v toledu jestli je zelený nebo černý ale budou stejný nejlepe vymontovat a porovnat pozor si dej při koupi nového na tu zastrčku máš ji taky na jedné straně l a na druhe ) jde do obloku.
davemo
Přispěvovatel

Příspěvek od davemo »

V tom vapol.cz to bude stejný zámek a levněji nekoupiš taky jsem hledal než jsem koupil tam
starec
Sběrač informací

Příspěvek od starec »

PeSko píše:ahoj, myslíš ten konektor na foto.č.2 ? tam sem multimetrem pichnul a meril na pinech pri stisku zamyk a impuls tam jde v pohode, rikam, na chvili se mi podarilo normalne odemykat zamykat a po chvili uz to zas nejelo
Ahoj PeSko, podľa uvedeného správania sa zámku bude na 99% studený spoj vo vnútri (na plošnom spoji). Keby bol KO, tak sa Ti ho nepodarí rozbehnúť ani na chvíľu.
Obrázek
Obrázek
Passat 1,9TDI, 81kW, 1998, AFN
PeSko
Přispěvovatel

Příspěvek od PeSko »

tak chlapci chtěl sem ještě jednou všem poděkovat za rady a fotodokumentaci, včera se mi povedlo zámek kompletně rozebrat, zkontroloval semi jestli neni studenákm nic sem nenašel jediný co byl vevnitř lehce nadzvedlej ten plastovej šněk a tím padem povyskočil na ten mikrospínač a to způsobilo problém, sice nechápu jak se to v uzavřeném zámku mohlo stát ale stalo se, zámek sem prostříkal WD a sešrouboval zpět, za pomoci bratranka sme to včera dali vše dohromady a všechno maká jak nový :)) samozřejmě netuším na jak dlouho ,ale doufejme že to nějakej čas vydrží, pokud ne tak další rozebírání určitě dělat nebudu neboť je to hrozný sraní a hlavně sundavat tapec zevnitř když jsou dveře zaSAFEvaný
OIII-DDYA
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

jde to dobře....povolit madlo a šroubek u maleho repráčku ..pak vycvaknout tapicír nahoře u okna i s lištou směrem nahoru a potom velkym dlouhym šroubovákem vycvakat plastíky ze dveří
603917329
M4rt4s
Přispěvovatel

Příspěvek od M4rt4s »

Čau chlapy mám taky problém :) nejni zásadní, ale když o něm vim tak mě to štve :) nejde mi od spolujezce odemykat ani zamykat klíčem, klíč v zámku chodí ale vypadá to jako by chodil na prázdno . . . je možný že to origo prostě funguje jen od řidiče ? (centrál) chtěl sem se na to podívat, ale narazil sem na problém, když sem sundal ten plastovej kryt ze dveří tak u všech aut pod nim byla přilepená nějaká folie, ale muj Golfík 4 r.v.99 tam má přišroubovanej plech. Když sem vyndal všechny šrouby tak sem zjistitl že na tom drží i "rolety" od srahování oken takže nevim jak se tam dostat jsou přinejtovaný a nechci je odvrtávat nebo neco poničit.
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Pokud se ti protáčí zámek, tak je K.O. vložka. Lze ji vyměnit během minuty bez rozebírání dveří, ale chce to cvik.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
M4rt4s
Přispěvovatel

Příspěvek od M4rt4s »

asi sem to špatně popsal . . . zámek se točí jako u dveří řidiče, ale nic se neděje vložka bude asi OK. . . bude tam asi zlomený nějaký táhlo nebo něco . . . právě nevim jak to tam vypadá když sem se k tomu nedostal(už sem viděl nějakej návod že se má otočit klíčkem a vyšroubovat šroubek pak se vytáhne klíč i s vložkou ?) . . . klidně udělam fotku nebo video.
delong

Příspěvek od delong »

M4rt4s píše: Když sem vyndal všechny šrouby tak sem zjistitl že na tom drží i "rolety" od srahování oken takže nevim jak se tam dostat jsou přinejtovaný a nechci je odvrtávat nebo neco poničit.
Tam máš take velké gumené záslepky musíš ich otvoriť (vypáčiť) a nastaviť šróby čo držia okno v sťahovačke do tých otvorov.Kľúčom č.10 povolíš tie šóby a okno ťaháš ručne hore ako keby si ho chcel zatvoriť.Potom ho prilepíš páskou aby ti nespadlo dole a môžeš rozoberať ten "plech" :-) .Obrázek
Obrázek

A takto sa rozoberá zámok http://forums.vwvortex.com/showthread.php?1542461 dúfam že ti to pomôže.
M4rt4s
Přispěvovatel

Příspěvek od M4rt4s »

krásná práce :) díky :D
M4rt4s
Přispěvovatel

Příspěvek od M4rt4s »

tak sem na to dneska vlítnul a povolil ten šroub co má držet vložku zámku celej ho vytočil až jako přeskakoval závit když se povoluje pak ho o pul otáčky zatočil aby šroub nevypadnul strčil tam klíč otočil snim a bral za něj . . . . snahu má ale nechce se mu co s tim ? má to jít i s tim černým plastem okolo vložky ? má tam nalepený na klíkách ty střibrný plastíky . . .
delong

Příspěvek od delong »

Ten šróbik otáčaš (asi 11-12 otáčok od dotiahnutia) a súčasne ťaháš aj tú vložku zámku aj s plastom.Ona sa pomali uvolnuje a výjde von treba na to cit a poťahovať ju von.
Robil som raz Fábiu (ten istý princíp) chlapík to "domrvil tiež" ťahal až mu to preskakovalo a vložka nešla von. Musel som odpojiť konektor a dostať sa dnu a šróbovákom opatrne ten pliešok tlačiť smerom tam kde je ten šróbik. Blbá práca ale šlo to.
Skús ho dotiahnúť a znovu pootočiť ten Thorx (asi tak 11-12 otáčok) a súčasne ťahaj vložku von. Musí to ísť len ten šróbik (Thorx čo je pod tou gumenou krytkou) otáčaj ale nie tak jak si to robil že sa ti pretáčal už na konci. To cítiš keď je koniec tak prestaň s ním točiť a poťahuj vložku aj z tou umelou hmotou von. Ak nejde tak si aj ty domrvil ten pliešok. Ale dá sa to vybrať len je tam blbý prístup. Niekedy netreba používať násilie a hrubú silu :-D . Neviem jak ti to ešte vysvetliť ale dúfam že si to pochopil aj z tých obrázkov.Obrázek

A ak vybereš tú vložku tak tam nájdeš lanko (posvieť si dnu ťažko ho vidieť) musíš ho vytlačiť s kľučky von až bude voľné. Žiadne veľké násilie nabudúce :-D .
A takto to vyzerá z druhej strany keď to vyberieš tak jak sa má aj zo zámkom. Ten zámok sa dá od toho plechu oddeliť ale všetky tiahla od kľučiek a konektor musíš rozpojiť. Ale na to isto prídeš .
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“