Praskající žárovky ve Sharanu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

váha
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od váha »

vilik píše:Jestli je zevnitř černá, svědčí to spíše o tom, že v té žárovce není to, co by mělo být. Do baňky se dává inertní plyn, který má zabránit přepálení vlákna vlivem oxidace.
Hledal bych to spíše v žárovkách a zkusil třeba jiného výrobce.
Někdy se zkrátka nepovede, nebo odflinkne série a je velká pravděpodobnost, že prasklou nahradíš jinou ze stejné série. Bohužel se to nedá jednoduše poznat.

A jestli jsou ostatní žárovky v pohodě, tak to jenom potvrzuje to co tady píšu. Není snad ani technicky možné, aby na jedné straně zadku auta bylo napětí správné a žárovky držely a na druhé bylo jiné. :?
Aha,sem nějak přehlídnul že praská jen na jedné straně (LOL) to pak jo...to byhc potom jen tka pro zajímavost zkusil ty žárovky prohodit,z dobrý strany na špatnou a naopak co to udělá
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
laurin.clement
Přispěvovatel

Příspěvek od laurin.clement »

Tak dnes jsem měnil opět žárovku v zadním koncovém světle,ale tentokrát to byla pravá pro změnu.Hned jsme vyměnil obě dvě a dal jsem osram tak jsem zvědav jak dlouho vydrží.Sám jsem na to zvědav….Napětí v pohodě 14.2V
Stříbrná Alhambra 2.0 CR,
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Měl jsem s tim na sharanu taky problém.Je v to nějaký zakopaný pes.Asi nejaký bludný proudy.Haha.Nezjistil jsem čím to je.Napětí bylo vždy v pohodě a praskaj jen žárovky v zad.lampách,jinde ne. :)
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
001marcus
Přispěvovatel

Příspěvek od 001marcus »

váha píše:mylsim že u fábky se to řeší odporem (LOL)
a když mi u fabie praská neustále H 7 ,...dá se to taky vyřešit odporem? například loni jsem kupoval 4 žárovky,už ,...
Vag-com byl je a bude :-)
001marcus
Přispěvovatel

Příspěvek od 001marcus »

zdenace píše:No já je taky často měním na těchto značkách, ale asi to bude tím práskáním zad. dveří.
skuste dát větší watáž ,..třeba 5w žárovku nahradit 10 w ,..samozřejmě že ne 21w,..to by se roztekl plast
tím, že jsou otřesy zadních dveří to nejspíš nebude,..vemte si, kolik musí trpět otřesů žárovky na spz :-) a ty jsem zatim ještě neměnil,..abych pravdu řekl u žádného auta,co sem kdy měl,....a další rada,..choďte na vrakáče a vybírejte staré dobré tesly,....například jsem měl zákazníka,..kterému každý měsíc praskala žárovka ,..dal jsem tam teslu 5w a ještě jsem mu dal dvě náhradní,..zákazník spokojen :-)
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Ochadzanie žiaroviek v osvetleni ŠPZ

Příspěvek od Johny_RS »

Ja by som tiež potreboval poradiť.
Mal som tam najprv klasiky sulfid,potom som kupil LED.Potom som tam kupil modre ledky,ktoré držali polroka(ešte stale funkčne).Vymenil som ich za tu istu značku, ale za biele(6 led diód v sulfidke).(Dôvod vymeny=>poškulovanie policajtov po mojom aute (noteeth) ) Tie po cca tyždni začali preblikovať,teraz blika už len jedna diodka v sulfidke.Na druhej strane vydržala cca deň,potom ju odpalilo.Dal som tam klasiku sulfid 5W na tej strane kde preblikuje LED vydržala a na tej strane kde ju odpalilo za deň ju vypalilo po tyždni.Kde bude pes zakopany. Tieto LED nemaju predradeny odpor v banke.
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
001marcus
Přispěvovatel

Re: Ochadzanie žiaroviek v osvetleni ŠPZ

Příspěvek od 001marcus »

Johny_RS píše:Ja by som tiež potreboval poradiť.
Mal som tam najprv klasiky sulfid,potom som kupil LED.Potom som tam kupil modre ledky,ktoré držali polroka(ešte stale funkčne).Vymenil som ich za tu istu značku, ale za biele(6 led diód v sulfidke).(Dôvod vymeny=>poškulovanie policajtov po mojom aute (noteeth) ) Tie po cca tyždni začali preblikovať,teraz blika už len jedna diodka v sulfidke.Na druhej strane vydržala cca deň,potom ju odpalilo.Dal som tam klasiku sulfid 5W na tej strane kde preblikuje LED vydržala a na tej strane kde ju odpalilo za deň ju vypalilo po tyždni.Kde bude pes zakopany. Tieto LED nemaju predradeny odpor v banke.
6 led by bylo riskantní bez odporu,.vždyt na 1 led je cca max 1,2 V ( ale jak na kterou,... já osobně mám 1 supersvítivou led a odpor 470 ohmů a je to naprosto OK
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

001marcus píše:
6 led by bylo riskantní bez odporu,.vždyt na 1 led je cca max 1,2 V ( ale jak na kterou,... já osobně mám 1 supersvítivou led a odpor 470 ohmů a je to naprosto OK
Ved rozmyšlam,že si aj ja take niečo zbastlim,vysokosvietivu ledku bielu + rezistor a buchnem to tam.Ja som sa pytal,že či čo to aspon vydrži,že malo by.Len mi to nešlo do hlavy,nema to odpor a pri da sa povedať kolisani napätia to tam dlho nevydrži.Niekto odporušuje SMD ledky,že tie niečo vydržia.Inač tam su ale mini vysokosvietive ledky.Ale su zapojene paralelne,takže malo by to niečo vydržať,ale kedže tam nie je odpor tak poklesi a narasty to odpalia. Tie modre čo som tam mal,mali odpor tie ani nepreblikavali ani nič.Potom som kupil take iste aj s predradenym rezistorom,jednu odpalilo a druha svietila.Vratil som a dali mi teraz bez rezistora a už su K.O. Asi tam dam vysokosvietivu ledku s odporom.Len neviem ako to tam dať.Rozmyšlal som rozbiť banku na sulfidke a na konci čo su tie plechy tak na to,to pripajkovať.Len pri vysokosvietivej ledke nie je taky rozptyl svetla na ŠPZ,lebo ledna svieti do 45st.uhla teda luč ma 45 stupnov.
Naposledy upravil(a) Johny_RS dne 07 úno 2011, 21:08, celkem upraveno 1 x.
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
picus16
Přispěvovatel

Příspěvek od picus16 »

Jednou jsem to řešil na audině ,pořád praskaly na jednom světle a bylo to špatnou kostrou.Od té doby je klid
001marcus
Přispěvovatel

Příspěvek od 001marcus »

Johny_RS píše:
001marcus píše:
Ved rozmyšlam,že si aj ja take niečo zbastlim,vysokosvietivu ledku bielu + rezistor a buchnem to tam.Ja som sa pytal,že či čo to aspon vydrži,že malo by.Len mi to nešlo do hlavy,nema to odpor a pri da sa povedať kolisani napätia to tam dlho nevydrži.Niekto odporušuje SMD ledky,že tie niečo vydržia.Inač tam su ale mini vysokosvietive ledky.Ale su zapojene paralelne,takže malo by to niečo vydržať,ale kedže tam nie je odpor tak poklesi a narasty to odpalia. Tie modre čo som tam mal,mali odpor tie ani nepreblikavali ani nič.Potom som kupil take iste aj s predradenym rezistorom,jednu odpalilo a druha svietila.Vratil som a dali mi teraz bez rezistora a už su K.O. Asi tam dam vysokosvietivu ledku s odporom.Len neviem ako to tam dať.Rozmyšlal som rozbiť banku na sulfidke a na konci čo su tie plechy tak na to,to pripajkovať.Len pri vysokosvietivej ledke nie je taky rozptyl svetla na ŠPZ,lebo ledna svieti do 45st.uhla teda luč ma 45 stupnov.
no jestli tam sou ledky paralelně a bez odporu,..tak to se nedivim,..že praskaj,.....
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

zaměřil bych se na ukostření světla. předpokládám, že kostřící bod bude někde poblíž, tak aspoň rozdělat, očistit a uvidí se. případně multimetrem proměřit odpor kostřícího drátu patice žárovky-kastle
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Ledky ti tam asi taky prasknou i když později a jsou dražší.Dej ta na 24V žárovku,svítí o malinko méně ale nikdy nepraskne.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

martinsidlo píše:Ledky ti tam asi taky prasknou i když později a jsou dražší.Dej ta na 24V žárovku,svítí o malinko méně ale nikdy nepraskne.
Me taky na B4 odchazej jen koncový, vždy je vysvícena, čili černa banka. Osram vydží tak 5 mesicu. Jednou sem koupil na benzince, ta vydržela 5dní a byla černá, takže pokud je do mesice černa banka= kšunt žarovka. SPZ mam ledky a pohoda.
vilozx6
Aktivista

Re: Praskající žárovky ve Sharanu

Příspěvek od vilozx6 »

Filas píše:Mám VW Sharan TDI 2002 a mám problém, že mi neustále praská obrysová žárovka v pravém zadním světle.Vydrží vždy tak asi 1-3 měsíce. Nesetkal jste se někdo s touto závadou, nebo nevíte, čím by to mohlo být
? Díky.
cca 14,4V je dobíjanie baterie,skús odmerať napätie na tom zadnom svetle,čo ti to vypáľuje.Môžeš mať aj slabú kostru a spôsobuje ti to výkyvy napätia.
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Na LEDce má být cca necelé 4V, takže 4 do série a nemusí být odpor.
G3 Variant synchro
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“