propadajici se pedal brzdy
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Hlásím se do řady, po opravě zadních brzd - byly na tom celkově dost špatně a prakticky nebrzdily... Repas třmenů, nové válečky gufera, mechaniku ručky ve třmenu jsem neměnil, pouze tu vnitřní co je v pístku jsem přehazoval do nového pístku, všechna mechanika se jeví supr... Po klasickém odvzdušnění (hadička s ventilkem) auto brzdí parádně.. Ale při zaplém motoru pedál padá.
ABS se mi přes VAG a klony kabelů co mám k dispozici nepodařilo pořešit, tak jsem smykoval na štěrku.
Jediné co se povedlo bylo spuštění akčních členů a tam se pumpa sice rozběhla, ale pokud tlačila do pedálu, nevytlačila mi ho nahoru, ani z povolených odvzdušňováků na předku nic nešlo, jakoby byla slaboučká.. Přitom ABS funguje i na asfaltu.
Zkusím pojezdit a hlídat brzdovku.. Nikdo na nic nového nedošel?
ABS se mi přes VAG a klony kabelů co mám k dispozici nepodařilo pořešit, tak jsem smykoval na štěrku.
Jediné co se povedlo bylo spuštění akčních členů a tam se pumpa sice rozběhla, ale pokud tlačila do pedálu, nevytlačila mi ho nahoru, ani z povolených odvzdušňováků na předku nic nešlo, jakoby byla slaboučká.. Přitom ABS funguje i na asfaltu.
Zkusím pojezdit a hlídat brzdovku.. Nikdo na nic nového nedošel?
Abs se hlavne aktivuje az pri rychlosti nejakych 7km za hodinu. Pokud by bylo aktivni stale a upoustelo tlak aby se neblokovaly kola jak by asi auto zastavilo uplne?GeneHawkins píše:Já myslím, že tohle je zcela chybná úvaha. ABS u stojícího vozidla musí vyhodnotit, že všechna kola stojí a tak není třeba nijak zasahovat. ABS vyhodnocuje rozdíl otáčení kol a pokud ho zjistí, tak zasahuje.OťasTDi píše:tak on ten pedál má pomalu sjíždět,když auto stojí.jak píše jericho.na vině je abs/esp,které vyhodnocuje,že jsou "zablokovaná kola" a upouští tlak...