renovace xenony o1

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Slavkov
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od Slavkov »

Ta položka se u ACI jmenuje:
"př. světlo XENON D2S+H1+H3 s mlhovkou (pouze obal bez žárovek, krytek...) L"
Tudíž pouze levé světlo 8)
GIV Variant TDi ???kW
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

je to za jedno světlo a pokud budeš kupovat přes někoho kdo od nich bere tak jedno světlo se dá koupit za 2295kč takže obě za 4590 a jsou to kopie.

Originály poznáš dle označení

Depo jsem odmítl z dávných špatných situací
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
favo
blázen

Příspěvek od favo »

DEPO jsem koupil jako nové na svoje G4 a po pár měsících ježdění jsem raději koupil originál Hella. Sice stály cca 14000,- ale svítí kam mají. Depo svítili všude jen né na silnici. Zpracování uvnitř světel jako i rozvod el. je proti Hellám katastrofa. Parabola dálkového světla byla větší jak prostor před ní, takže část světla se na silnici ani nedostala. Né nadarmo se jim říká slepá světla už z výroby. Motorky ovládání sklonu tam pořádně ani nepasovaly a docházelo ke kolizi s parabolou při sklopení. To je asi tak vše co Ti mohu k Depům napsat. Jediný jejich pozitivum je cena.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Wajzzy »

jen mi ted neni panove jasne... jak zjistim, ze je to Depo ci Hella? Na mich svetlometech je napsano czech republik a cislo dilu, ale to mi nerikejte, ze to neni i na Depo svetlech? Da se to nejak urcit, kdyz dam vedle sebe Hella a Depo? Podle oznaceni to asi nepujde poznat....nebo se milim ?!
Wajzzy
Přispěvovatel

Příspěvek od Wajzzy »

panove a tohle jsem nepochopil.,.. zde jsem nasel jak Depo, Hella a potom original? Original je kdo? :-D

http://www.autokelly.cz/#|Y33buV4cvEnkJ ... rQOBRQSS0=

nedari se mi z toho udelat link :(
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

originál je myslím AL pak to dělal AUTOPAL a pak cizinci
favo
blázen

Příspěvek od favo »

Wajzzy píše:jen mi ted neni panove jasne... jak zjistim, ze je to Depo ci Hella? Na mich svetlometech je napsano czech republik a cislo dilu, ale to mi nerikejte, ze to neni i na Depo svetlech? Da se to nejak urcit, kdyz dam vedle sebe Hella a Depo? Podle oznaceni to asi nepujde poznat....nebo se milim ?!
Minimálně bude někde logo nebo štítek Made In xxx
Jinak Hella má továrnu i v české republice.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
Přispěvovatel

Příspěvek od Wajzzy »

Tak jsem kontaktoval tuto firmu: http://www.sbazar.cz/xenony/detail/1748 ... nove-obaly ... clovek rekl, ze je to druhovyroba (poradne jsem nepochopil, co si pod timto nazvem mam predstavit, ale original to nebude). Vychazi to nejlevneji... neni ochotny to poslat postou, a tak pri predani si to poradne prohlidnu. Jine reseni me zatim nenapada, i kdyz si myslim, ze ty skla az tak moc poskrabane nemam, a tak by stacila vymena cocek...
Do prahy pojedu cca za 14 dni, a tak mam jeste cas vymyslet jine reseni :)
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Ja xenonum moc nerozumim,co jak muze byt poskozeno ale pokud je musis vymenit tak bez urcite do origo dilu.V tom aci jsem videl za 4000 kus.Vim ze je to jednou tolik ale pri montazi,serizeni a pak hlavne pri jizde ve tme ty penize navic proste poznas.Ja uz nejake svetla depa montoval a na svoje auto bych to nedal.Zadek je v celku jedno ale ve predu chcu videt hlavne na cestu.Sam jsem si koupil “kvalitni“druhovyrobu na passata pac dat 14 tisic za svetla na auto ktere tu hodnotu ani nema by asi nebylo to prave,ale stejne mi asi nezbude nez nechat znovu pokovit paraboly a dat dohromady origo svetla,pac to sviti vsude jen ne na cestu,rosi se a seridit to byl nadlidsky vykon.
pokud mas nejakeho znameho co bere v aci tak si myslim ze by ti dokazal nejakou slevu vyhandlovat.
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
marena tdi
Aktivista

Příspěvek od marena tdi »

u originálních Xenonu u OC I jsou parabolky plastove.pokud auto jezdi i prez den se zapnutyma svetlama a venku je 30 C' tak rychle prohoří jejich horni část . tak ze takto poskozeny dil nemá smysl renovovat ( pokovenim ) muselo by se to nahradit nejakou nerezovou destickou , ale ted zalezi co s tim bude delat teplo. Funkci by to mělo zlepsit . Pokoveni dovedu zajistit,nove original celni plexi taky ,ale dily do OC I xenonu neumim. Tyto svetla se delaji uz jen na zakazku a dily k nim nejsou .
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
Wajzzy
Přispěvovatel

Příspěvek od Wajzzy »

panove hruza... kdyz se rozhodnu, ze koupim neoriginalni (druhovyrobu) dil... hned napisete dva prispevky...oba prispevky negativni na neoriginalni... Mam prave strach abych nepresel z originalnich svetel na neoriginal a nebylo to horsi ci stejny... jeste vam vyfotim jak mi to sviti at vidite :)
Jinak mam pridavne denni sviceni a tak by nemel byt problem s tou plastovou parabolou, ale pokud bys dokazal vytvorit nejakou kovovou za rozumnou cenu... nebudu se branit a hned bych si ji koupil... protoze ten plast fakt nebylo stastne reseni(ale vyrobce si pekne mne ruce...)
Zde ( http://www.cc-autodily.cz/svetlomet-xenon-pravy-1_1 ) je to levnejsi nez v aci... napsal jsem, zda nedostanu mensi slevicku a uvidim tedy...
Lu82
Přispěvovatel

Příspěvek od Lu82 »

ty s cc-autodíly mohu doporučit, jedna se o original žádna náhražka ala Depo, sám sem tyhle originál světla kupoval právě v cc-autodílech
Octa TDI ALH S764,VA,EGR off,KAT off,GGU + jednohmota,spojka HDS,brzdy RS powered by TDIfun 155PS/373nm
Wajzzy
Přispěvovatel

Příspěvek od Wajzzy »

favo
blázen

Příspěvek od favo »

No pokud ty vrata od garáží nejsou zkroucený jak paragraf, tak je jasný že paraboly už to maj za sebou.
T-ROC 2.0 TSI 4Motion
Golf IV 1.9 TDi ASZ
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

ale už tu mám mnohem horší a lidi dokud kvůli nehodě nedostali nový světla tak ani nevěděli že by to mělo svítit lépe. (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“