hrdza
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
-
- Přispěvovatel
jo,ale za rok máš zase práci,ten plech už je načatej,jednou ná do práce přivezli nějakej ošetřovač na plechy, jmenovalo se to SCHELADE,natřela se slabá vrstva a po uschnutí to bylo fialovo-černý a plechy jso na hangáru 25 let a nikde rez,to bych tam tak dal,ale jestlise ještě vyrábí,byl to docela utrejchJarda S. píše:výrobce (body) uvádí nanášet na nazákladovaný povrchmiraspetrowski píše:body nejlíp na čistej odmaštěnej plech ,i tu základovku to po čase zvedne a je to o to horší,proto že je to dlouho schovaný a vyleze to když je to dost v pr...li,dobrá malá pískovačka do ruky za 800,- a nadělá to parády až ažJarda S. píše:drátěnej kartáč do rozbrusky -> základovka -> zalejt body 950 (přelakovatelný) dělá se černý, bílý, šedý
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
-
- Přispěvovatel
-
- Přispěvovatel
Niekedy je menej viac.
Mám skúsenosť , kedy kolegovi po havárii vymenili kasňu a tá bola len v základe a bez akejkoľvek údržby vydržala 6 rokov.
Odporúčam predovšetkým očistiť do čistého kovu . Niekedy nestačí drôtená kefa a treba použiť škrabák alebo špachtľu . Iste najúčinnejšie je pieskovanie , ale nie všade sa dá použiť .
Základný náter je treba nechať vyzrieť ( za najspoľahlivejší považujem mínium ) a ďalšie nátery by mali povrch spoľahlivo uzavrieť . Na miesta vystavené mechanickému namáhaniu - kamienky , aplikovať BODY , alebo iný pružný náter.
Mám skúsenosť , kedy kolegovi po havárii vymenili kasňu a tá bola len v základe a bez akejkoľvek údržby vydržala 6 rokov.
Odporúčam predovšetkým očistiť do čistého kovu . Niekedy nestačí drôtená kefa a treba použiť škrabák alebo špachtľu . Iste najúčinnejšie je pieskovanie , ale nie všade sa dá použiť .
Základný náter je treba nechať vyzrieť ( za najspoľahlivejší považujem mínium ) a ďalšie nátery by mali povrch spoľahlivo uzavrieť . Na miesta vystavené mechanickému namáhaniu - kamienky , aplikovať BODY , alebo iný pružný náter.
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
plech som mal očistený do strieborna a aj tak nepomohlo ... ten epoxidový základ by mohol byť dobrí ... a na falce blatnikou čo použiť? .. celkom pekná diskusia sa tu začla na tuto tému a určite má veľa ludi stýmto problém ... kedysik sa dutiny škodouky vystrikavali vazelinou A00 zriedenou z benzinom a tie prahy držali dlhé roky alebo bola ešče lacnejšia varianta a striakol sa do dutin riadne prepálený olej a bolo 

VW Bora 4motion 1.9 tdi ajm rv2000
-
- Přispěvovatel
už jsem to psal plech je načatej povrchová tvdost je pryč a pak to jede ať tam naplácáš,co se dáTDiKubo píše:plech som mal očistený do strieborna a aj tak nepomohlo ... ten epoxidový základ by mohol byť dobrí ... a na falce blatnikou čo použiť? .. celkom pekná diskusia sa tu začla na tuto tému a určite má veľa ludi stýmto problém ... kedysik sa dutiny škodouky vystrikavali vazelinou A00 zriedenou z benzinom a tie prahy držali dlhé roky alebo bola ešče lacnejšia varianta a striakol sa do dutin riadne prepálený olej a bolo
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
keď to raz začne kvitnúť tak je to v prdeli ... chcem aby auto pojazdilo minimálne ešče dalšie dva tri roky tak ho nenechám zhrdzavieťmiraspetrowski píše:už jsem to psal plech je načatej povrchová tvdost je pryč a pak to jede ať tam naplácáš,co se dáTDiKubo píše:plech som mal očistený do strieborna a aj tak nepomohlo ... ten epoxidový základ by mohol byť dobrí ... a na falce blatnikou čo použiť? .. celkom pekná diskusia sa tu začla na tuto tému a určite má veľa ludi stýmto problém ... kedysik sa dutiny škodouky vystrikavali vazelinou A00 zriedenou z benzinom a tie prahy držali dlhé roky alebo bola ešče lacnejšia varianta a striakol sa do dutin riadne prepálený olej a bolo
VW Bora 4motion 1.9 tdi ajm rv2000
Re: hrdza
Nič ti nepomôže ak to nebude 100% bez hrdze. Všetky vodičky, kokotinky sú reklamné ťahy. Neviem či sa ešte vyrába Euroxy, to jediné mám odtestované s fakt super výsledkom, no je to cca 15 rokov dozadu. Som neveriaci Tomáš a keď sme robili Feldu, zobral som guľatinu natrel Euroxym a hodil to na záhradu. Po 5 rokoch - teplo, voda, dážď, mráz bola gulatina v takom stave, ako keď som ju tam dal pred 5 rokmi.TDiKubo píše:Zdravím
nevie te mi pradiť čim natrieť prahy aby auto nehrdzavelo ? už druhý rok to iste v lete sa stým babrem aby to bolo na zimu nachystane a začne zima a je to v p....

vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
-
- Přispěvovatel
Iste nechceš čítať siahodlhý elaborát o chemických väzbách , ale je overené , že niektoré látky reagujú s hrdzou a zastavujú ju . Medzi takéto patrí napr. kyselina fosforečná , ktorú obsahuje známy odhrdzovač . Iste to poznáš - skorodovaný povrch ofijalovie . To však nestačí , pretože ak nezabrániš prístupu kyslíku , bude hrdza pokračovať . Je teda potrebné použiť prípravok na báze vosku ( Rezistín ML ) .
Odporúčaný postup :
1. Vyčistiť dutiny - najlepšie tlakovou vodou zo saponátom. Nezabudnúť uvolniť prepadové kanáliky , aby voda mala kade vytiecť . Vysušiť .
2. Streknúť dutiny odhrdzovačom . Vytekajúci zachytiť a znova použiť .
3 . Nastriekať dutiny rezistínom ML
Odporúčaný postup :
1. Vyčistiť dutiny - najlepšie tlakovou vodou zo saponátom. Nezabudnúť uvolniť prepadové kanáliky , aby voda mala kade vytiecť . Vysušiť .
2. Streknúť dutiny odhrdzovačom . Vytekajúci zachytiť a znova použiť .
3 . Nastriekať dutiny rezistínom ML
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
[quote="senioring1"] ML vosk používam aj ja na dutiny - super vec. Keď som predával favorit, tvrdili, že som vymenil predný a zadný kufor. No treba to použiť keď je to bez korózie. Tu riešime ako zastaviť, opraviť hrdzu z vonku. či?
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm