přiškrcení čerpadla na rotačce.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Ked chces ist vyslovene po spotrebe, skor by som to decentne chipol, aby si mal posadeny krutak este trochu nizsie a mozes prezivat prave spotrebove orgie pri 4tke na 1500 ot v meste. Motor ani spojka a prevodovka ti vdacna nebude ale na spotrebe to spoznas.
Apropo: na zamylsnie by stalo pohranie sa s prevodmi. Znizenym vykonom objektivne nicomu nepomozes.
Apropo: na zamylsnie by stalo pohranie sa s prevodmi. Znizenym vykonom objektivne nicomu nepomozes.
Passat Variant B5 99, AFN 81kW
jo, to je přesný..jericho-3 píše:Jak píše romanseat, 3,6 l/100 je sen pro nové vozy renomovaných automobilek a já bych řekl, že jsou to "povídačky naší Kačky" /bez urážky/ a mezi národem jsou šířeny bludy, že TDI je tak ůžasný stroj, který při troše umu a lehké nohy dokáže naftu dokonce vyrábět...
přidám jeden příběh - borec u nás si koupil novej Roomster Htp, ve snaze ušetřit co nejvíce za každou cenu tam nechal kdesi u stodolářů dát plyn, a v tom to začlo, auto nešlo do otáček, pak to zase nemělo výkon, pak to blbě startovalo, na najezdil se tam na reklamace jakože dost.
Pak se mu podpálily ventily,páč to měli prý napiču seřízený že to bylo moc chudý
no ty patálie ho přišly min na 50 000,- , kdyby jezdil na benzin a nehrabal do toho tak za ty prachy jezdí dodnes..
ale tím nemysleli kombinovanou asi? To by mimo město museli jezdi za 2,5jericho-3 píše:Mimochodem, včera jsem četl test Octy GreenLine, kde se koncern vysírá, že jezdí za 3,3 l/100km..Skutečná spotřeba v testu je okolo 5 litrů..To už je lepší, a na tak velké auto je to vlastně úspěch..
Za ideálních podmínek, bez extra kopců když budeš dodržovat rychlost a řadit podle toho nesmyslu na displeji, tak se pod ty 4 s greenem dostat dá jako prd
Audi A8 3.0 TDI 171kw
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Volvo XC90 2.4 D5 136kw Executive
Prodáno:
Volvo S80 2.4 D5 136kw
Audi A8 4.2 MPi V8 Quattro
OII Combi 1.9 TDI BXE 4x4
Allroad 2.5 tdi V6
OI 1.9 TDI
Najeli 600km,polovina po dálnici,jinak 2 a 3 silnice, město, skoro 8 hodin jízdy, průměrná spotřeba 4,7 l/100km. Ale údajně lze jezdit za 4 litry...Hoši ze SM se ani jednou pod 4 litry nedostali, ale motor byl údajně syrový a měli zimní gumy. Já s mojí jízdou bych byl na šesti , protože jediný klad diesela je když táhne do kopce a auto visí na turbu..Jinak je to jízda vlakem.. 
nepropadat panice...
Re: přiškrcení čerpadla na rotačce.
Asi si to este nezistil ale cerpadlo sa priskrcuje plynovym pedalom...HerFlick píše:Zdarec. Má někdo zkušenosti nebo postup s přiškrcením čerpadla na rotačce? Jde mi o menší spotřebu, je mi jasný že výkon půjde též dolů.

Mercdes C cdi
Re: přiškrcení čerpadla na rotačce.
Já s tím zkušenosti mám. Výrobce umožňuje nastavit vstřikované množství paliva na volnoběhu /volnoběžnou dávku/ u Tvého motoru v rozmezí 3-9 mg/H. Fabrické nastavení při 903 ot. bývá kolem 4.5 mg/H. Chceš-li směs chudší, nastavuješ voln. dávku k vyššímu číslu a naopak. S chudší směsí motor pomaleji akceleruje a hůře jede v zatížení a naopak. Mám vyzkoušeno, že rozdíl ve skutečné spotřebě mezi nastavením voln. dávky na hraniční hodnoty je asi 0.5 l/100 km ve prospěch chudé směsi. Takových výsledků však můžeš dosáhnout jen pokud nebudeš za autem tahat nějaký přívěs, budeš jezdit většinou sám nebo ve dvou a budeš jezdit plynule a převážně mimo město.HerFlick píše:Zdarec. Má někdo zkušenosti nebo postup s přiškrcením čerpadla na rotačce? Jde mi o menší spotřebu, je mi jasný že výkon půjde též dolů.
Jedná-li se Ti však o ekonomické ježdění, je třeba učinit více úprav.
V první řadě nesmíš mít AGR-OF /spíše ho ještě více pootevřít/. Pak je vhodné snížit voln. otáčky/níž než 882 Tě to však asi nepustí/. Také je dobré udržovat co nejvyšší teplotu motoru/teplejší termostat/. Předvstřik nenastavovat výše než je střed povoleného rozmezí /nejlépe o něco nížší, aby byl ventil N 108 schopen nastavit skutečný předvstřik co nejblíže požadovanému při jízdě s "lehkou nohou" a nižších otáčkách/.
Důležité jsou pneumatiky /s nízkým valivým odporem/. Pokud je nemáš tak alespoň o něco přifouknout stávající tak, aby se stejnoměrně sjížděli po celé šíři dezénu /většinou to bývá kolem 2.6 baru ve předu a 2.4 vzadu, pokud jezdíš převážně sám/.
Octavia I 1.9TDI 81Kw AHF r.v.2000
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Octávia I 1,9TDI ASV r.v. 2003 chip
Panečku, to ušetří litr na sto.
A jinak, když už jsme u toho rozboru co a jak, napiš nám ještě HerFlick kolik peněz proházíš v hracích automatech, kolik alkoholu vypiješ za měsíc a jestli ti stačí krabka cigaret denně a jaká je to značka.
Kolega prka ti třeba poradí i v této věci.
PS: prka proti tobě nic ve zlém. Vím, že jsi odpověděl parádně. To jen ta zvláštní otázka a porovnání úspory 800kč za měsíc s proházenou výplatou v auťáku v bufáči pod vlakáčem.
A jinak, když už jsme u toho rozboru co a jak, napiš nám ještě HerFlick kolik peněz proházíš v hracích automatech, kolik alkoholu vypiješ za měsíc a jestli ti stačí krabka cigaret denně a jaká je to značka.
Kolega prka ti třeba poradí i v této věci.
PS: prka proti tobě nic ve zlém. Vím, že jsi odpověděl parádně. To jen ta zvláštní otázka a porovnání úspory 800kč za měsíc s proházenou výplatou v auťáku v bufáči pod vlakáčem.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
Richi, pokud vam uspora 800,- za mesic, takze nejakych 9600,- za rok na provozu auta prijde jako neco, nad cim lze mavnout rukou, zaokrouhlime to na hezkych 10,000 a poslu vam cislo uctu, at vas ty prachy zbytecne netizi?
Ja uz pro ne nejake smysluplne vyuziti najdu a slibuji vam, ze je neutratim za auto, ani v bufaci pod vlakacem
Ja uz pro ne nejake smysluplne vyuziti najdu a slibuji vam, ze je neutratim za auto, ani v bufaci pod vlakacem
Tak pro ty pomalejší názorně.
Při nájezdu 36k km za rok a velmi idealistické úspoře 1/L na 100 km je to úspora řekněme 12.000 kč za rok, tedy z cca 73.000kč na 61.000kč za naftu.
Jestli 30.000kč za rok prokouříte, je rozjímání nad možnou úsporou 12.000kč za pohonné hmoty jen marná ztráta energie a času.
Pokud přesto věříte, že takový přístup k životním prioritám má svou logiku, doporučuji návštěvu odborníka.
A jestli 100.000kč nenaházíte do bedny vy, neznamená to, že to tak nedělají ani ostatní.
Při nájezdu 36k km za rok a velmi idealistické úspoře 1/L na 100 km je to úspora řekněme 12.000 kč za rok, tedy z cca 73.000kč na 61.000kč za naftu.
Jestli 30.000kč za rok prokouříte, je rozjímání nad možnou úsporou 12.000kč za pohonné hmoty jen marná ztráta energie a času.
Pokud přesto věříte, že takový přístup k životním prioritám má svou logiku, doporučuji návštěvu odborníka.
A jestli 100.000kč nenaházíte do bedny vy, neznamená to, že to tak nedělají ani ostatní.
Oc1 81kw. Už není mezi námi.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
Oc2 BKD ve výslužbě.
Passat 140/160kw od DP.
I kdybych 30,000kc prokouril, 50 prochlastal, 70 dal za kurvy a kilo nahazel do bedny, tech 12,000 porad usetrim relativne "zadarmo" a muzu si za to doprat vic kuriva, chlastu, kurev, nebo cinkani v bedne.
Pro nekoho je to cela mesicni cista mzda, takze znovu opakuji, jestli pro vas 12,000 rocne nic neznamena, poslu vam cislo uctu, zadejte trvaly prikaz a budeme vsichni spokojeni
Pro nekoho je to cela mesicni cista mzda, takze znovu opakuji, jestli pro vas 12,000 rocne nic neznamena, poslu vam cislo uctu, zadejte trvaly prikaz a budeme vsichni spokojeni