Alfa 159 jtdm 110kw chyba tretieho vstreku
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ted sem mel alfu,kde chlapkovi vymenily 3x vstrikovac behem 10 tis kvuli tomu,ze to napsalo chyba 3 vstrik. smaozrejme byla to kabelaz primo do vstriku. tak sem mu vymenil vstrik co mu lezel za horsi 4rku a motor slape jak hodinky. stacilo napruzit a vycistit kontakty,ale samozrejme to muze byt aj nekde na trase.
ex fiat punto 1,4 GT turbo 96 kw
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
ex fiat tipo 1,7 D 42 kw
ex fiat brava 1,6 - 76kw
ex fiat bravo JTD 105 95 kw
chip 285 Nm +
ex fabia 1,9 TDI PD jen malicka uprava odhad 85-90 kw max,ale jede pekne
lancia lybra 2,4 JTD 132 kw 420 Nm
Tri problemy:jurki888 píše:A co ti to vlastne robi??
1. Studeny start - je horsi, no nie je to katastrofa. Najhorsie je, ked sadnem do auta ( studeny start ) prejdem asi do 1km, dam si kavu v kaviarni ( cca 30 minut ) a chcem nastartovat - vtedy je to najhorsie a nezriedka mi to nechyti na prvy raz.
2. Auto je v otackach do 2000 uplne lenive a pohnut sa do kopca je dost problem. Po dosiahnuti 2000, ked sa prejavi turbo je to uz ok.
3. Vykonova diera - ak na zaradenej 4, 5 alebo 6-tke prudko slapnem na plyn tlakomer turba vyleti az skoro k 1,6 auto zacne akcelerovat ako ma, no vzapati tlakomer klesne az k 0,8 a auto prestane tahat. Tlakomer zachvilu znovu vyleti a 1,6 a auto zas ide, samozrejme to zachvilu spadne k 0,8 a auto zas nejde - a tak stale dokola. Ak nezoslapnem plyn naplno, auto ide plynule. Do nudzoveho rezimu nepada, chybova pamat prazdna.
Ako som pisal hore, zaslepenie EGR nic nezmenilo, auto sa chova rovnako. Mal som podozrenie na softver, ale teraz som bol na dlhsej trase a auto regenerovalo DPF, takze so softverom sa nik nehral ( asi ). Sanie na motore bolo rozobrane a vycistene, nebolo velmi spinave a klapky boli hore fujarou takze isli do prdele.
Pokiaľ to má kolesá alebo kozy, tak s tým budú čoskoro problémy...
vycistil by som turbo, podla toho co popisujes sa pri plnom plyne zasekne v urcitej polohe a riediaca jednotka sa to snaží zregulovať, kedže je zaseknuta tak plynulo sa jej to nedarí tak taha regulaciu vacsou silou az povolí a padne ti to na 0,8. vycistil by som turbo , skontroloval funkčnosť podtlakovej banky a zmeral podlak. to sa týka problemu 2,3. 4o sa týka prveho problemu ake máš korekcie na vstrekovačoch?
Fiat Bravo 1,9JTD GT- velky IC,vyfuk,Turbo I.H.I RHF5 1,1-1,5 Bar, 235 dvojhmota+ kovokeramika,Vacsie kotuce v predu v zadu, soft BH motor 160ps 360Nm
Fiat Bravo II 2007 1,9 JTDM 88 KW+Sharkan Chip. BMW E91 2012 325D 150Kw
Fiat Bravo II 2007 1,9 JTDM 88 KW+Sharkan Chip. BMW E91 2012 325D 150Kw
Povedal by som, ze tie chyby sposobuje jeden faktor a turbo na studeny start by vplyv mat nemalo, takze to zatial nebudem riesit. Osobne som tipoval zasrate sanie alebo vyfuk alebo EGR. Realny tlak v RAIL-i je podla pozadovaneho. Trysky boli na testeri a su ok, korekcie na jednom valci do 2, na ostatnych menej. Technik, ktory riesil trysky povedal ze palivovu sustavu ako celok nemusim riesit, je ok. Vahu vzduchu som zatial nepozeral, no po odpojeni sa nic nezmeni. Vaha by vsak na studeny start nemala mat vplyv.
Uvazoval som o EGR a DPF off + nierny chip, ale najskorej potrebujem vyriesit toto.
Edit: aj zhavice boli vonku a zhavia strasne pomaly takze su v prdeli, budem ich menit, no pokial nemrzne auto aj tak nezhavi, takze tam chyba tiez nebude.
Uvazoval som o EGR a DPF off + nierny chip, ale najskorej potrebujem vyriesit toto.

Edit: aj zhavice boli vonku a zhavia strasne pomaly takze su v prdeli, budem ich menit, no pokial nemrzne auto aj tak nezhavi, takze tam chyba tiez nebude.
Pokiaľ to má kolesá alebo kozy, tak s tým budú čoskoro problémy...