Ten samý motor i turbo jako ty Marku a defakto kromě 3x zatuhlých lopatek o turbu nevím. Kilometrově jsem někde 250t km+.
Vzduchovej filtr měním s každým olejem po 10t km, nově přecházím ze základního hydrokraku na syntetický PAO
Motorově jsou ty auta super, ale karoserii už soudruzi v NDR nedomysleli
kamarád na toledu AHF má 480000km a turbo původní je to první majitel koupeno v ČR. Nechápu to jak to je možné protože dáva autu čočku olej mění když si zrovna vzpomene naftu bere jakoukoliv a náky dochlazování nebo naopak pomalé ohřívaní motoru na to si vůbec nehraje. Na tom motoru se dělají pouze rozvody a jednou hydra a spojka jinak vše původní hold má štěstí
Já sehnal origo kousek 117tis km,,absolutně bez vůlí..namontoval a cca po půl roce je celá prdel auta od oleje...jezdí s tím kámoš,leje pouze značkové oleje,,dával castrol,,nyní dal shell..ale jak sám říká,,nemá čas ohřívat a dochlazovat,takže životnost neřeší..
Ladas píše:odpověď je jednoduchá posledních 10km to nervat jako debil a prostě dochladit
Jenže znáš to, valíš to po dálnici a najednou zastav tady, chce se mi čůrat ...Tak zaklapneš a jde se čůrat.
tak to nechám běžet a zůstanu v autě....
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
libor.98 píše:kamarád na toledu AHF má 480000km a turbo původní je to první majitel koupeno v ČR. Nechápu to jak to je možné protože dáva autu čočku olej mění když si zrovna vzpomene naftu bere jakoukoliv a náky dochlazování nebo naopak pomalé ohřívaní motoru na to si vůbec nehraje. Na tom motoru se dělají pouze rozvody a jednou hydra a spojka jinak vše původní hold má štěstí
Taky tomu nerozumím, teď rušil Passata 1,9TD kvůli korozi, ale agregát v cajku a turbo na tom motoru má to co auto, neskutečné km a to jezdil na 15W 40. a ke konci snad jen doléval../protože jezdil ke mně a o oleji ani slovo/....Pak člověk leje olej ze zlatých plechovek za cenu, kterou má pokladní v supermarketu a turbo odejde..To jsou ty paradoxy..
kamarád octa agr trysky 81kw + chip necelích 100 kw turbo origo , najeto má 380 tis km on 140 tis km , honí to jak může , neohřívá nedochlazuje , jezdí nato co je mastný , když mu odešel N75 jezdil tři měsíce s tlakem co to dalo a turbo furt drží , nechápu
G4 ARL chip Reesha , turbo - Oleg turbopower (2,... bar )
140 KW 435 nm ( na ježdění do práce ideál )( bude na prodej )
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD náhrada za G4
mám na galaxy AFN 402tkm turbo furt puvodní nedavno jsem ho kontroloval vule jsou standartní, vzduch. fitr menim s každym olejem, jeden taxi co ke mě jezdí má 612tkm sup 96kw a taky turbo puvodní .... je pravda že je to starej dedek co jen škube lidi a moc to nehoní
jericho-3 píše:
Taky tomu nerozumím, teď rušil Passata 1,9TD kvůli korozi, ale agregát v cajku a turbo na tom motoru má to co auto, neskutečné km a to jezdil na 15W 40. a ke konci snad jen doléval../protože jezdil ke mně a o oleji ani slovo/....Pak člověk leje olej ze zlatých plechovek za cenu, kterou má pokladní v supermarketu a turbo odejde..To jsou ty paradoxy..
Nebo ten olej zvládnul najet více km než součastnej s novější výkonnostní třídou API (byť pro diesel se uvádí skoro stále ta samá), kde už jsou ty jeho vlastnosti už dávno vyčerpané... Zimní číslo u oleje udává jen jeho čerpatelnost za mrazu, olej je defakto pořád stejný, tj těch Xw-40
Jirka Kužel píše:mám na galaxy AFN 402tkm turbo furt puvodní nedavno jsem ho kontroloval vule jsou standartní, vzduch. fitr menim s každym olejem, jeden taxi co ke mě jezdí má 612tkm sup 96kw a taky turbo puvodní .... je pravda že je to starej dedek co jen škube lidi a moc to nehoní
To je další otázka, zda ten, kdo jezdí jako s hnojem okolo 2000 otáček a turbo se jen převaluje, nebo ten kdo tomu dává čočku. Samozřejmě natáčecí turbo má čočku nejraději, ale obyčejné ...?