Stránka 2 z 5
Napsal: 16 úno 2015, 14:15
od meeiro
Kluci a jak se maji uskladnovat ?? teplotu myslim... museji byt v lednicce ?? taky se to naucim... a jeste babicka dela takovej domaci chleba k tomu a to je lahoda...jak k ni pojedu vyfotim

Napsal: 16 úno 2015, 14:51
od sniper--
Já je dávám do sklepa, ale lednice je taky ok
Napsal: 16 úno 2015, 14:58
od fuzzyi
Napsal: 16 úno 2015, 18:21
od Forest
"...nene ja nemusim, ja uz ho vidim!"...aneb tip pro majitele ultrazvukove cisticky: staci cerstve udelane utopence hodit na max. 20 minut do cisticky a jsou jako po tydnu ulozeni

To same plati i pro hermelin, nakladanou zeleninu (neni treba sterilovat) apod.
Napsal: 16 úno 2015, 18:54
od bombastiq
s tim ultazvukem to prej funguje i slivovici , dá se chlastat hned jak schládne

Napsal: 16 úno 2015, 19:37
od ROMEK
.. ale s tu ultrazvukovu vaňu si robíte srandu

Napsal: 16 úno 2015, 19:50
od Tomas-Oaza
nen taky sem o tom cetl uz nekdy dva roky zpet

Napsal: 16 úno 2015, 20:06
od Forest
bombastiq píše:s tim ultazvukem to prej funguje i slivovici , dá se chlastat hned jak schládne

Potvrzuji. Kdyz jsme delali tu letosni tak jsme jen tak z hecu zkusili tu lonskou a kdyz to proslo tak byla vyrazne lepsi. Jinak ta letosni po ultrazvuku samozrejme lepsi nezli "archivni" petileta.
ROMEK píše:.. ale s tu ultrazvukovu vaňu si robíte srandu

Ani v nejmensim. Uvedom si jaky je princip a pochopis sam.
Jak rikame, nejlepsi stroj na zahradniceni je UNC (BobCat) tak nejlepsi pristroj gurmana je ultrazvukova cisticka

Napsal: 17 úno 2015, 00:33
od A6TDI
Napsal: 17 úno 2015, 09:56
od A6TDI
třeba na prachy ...?

Napsal: 18 úno 2015, 08:34
od Forest
A6TDI píše:třeba na prachy ...?

Ano, zasle, hnusne mince vycisti ze jsou jako nove - bez nutnosti cideni ci jineho mechanickeho "usili". Otec je numismatik takze jsem to videl nekolikrat v praxi.
Jen podotykam, ze zalezi na zpusobu pouziti - prima vs neprima lazen, druh kapaliny v pripade neprime lazne):
http://www.hw.cz/teorie-a-praxe/dokumen ... vukem.html
http://www.agronavigator.cz/default.asp ... 24&ids=421
Jinak dalsi recept - na medovinu:
1l slivovice (50%+, muze byt i hnusna, cisticka se s tim popere)
0,5kg medu (podotykam medu, ne sracek z Ciny nebo Polska)
cerstve vymackana stava z 1kg citronu
(ja pridavam do "koupele" maly kousek nemlete skorice protoze mi chutna, ostatni ji nemuseji, neni soucasti receptu, je jen "tuning" z me strany)
Chce to delat tak 1 hodinu (dobre nechat 15 min. po uplynuti max. provozni doby cisticku odpocinout). Doporucuji nechat prirozene vychladnout, da se to po vychladnuti pit ale nejlepsi je to pak po dni v lednicce.
... receptu tu mam v zasobe jeste dost, jak rikam - UZcisticka do kazde kuchyne!
pozn.: jen mam obavy az tohle prectou kluci z DP, zda se nezvysi dodaci lhuta u repasovanych a opravovanych vstriku
@A6TDI: vis, cemu se rika "posthunter"? Premyslej nad tim, nezli odesles svuj prispevek pripadne pouzivej funkci edit ... kdo ma ty tvoje sracky cist?!
Napsal: 18 úno 2015, 08:58
od tuner
to je spis slivovina, medovina je z medu a koreni prece
Napsal: 18 úno 2015, 13:47
od Kajman1
Zpátky k těm utopencům - já ještě oloupaný a naříznutý špekáček vevznitř natřu hořčicí. Do prokládací cibule sem tam zamíchám kousek feferonky n. pálivého kozího rohu. Zalévám postupně čistým octem (nesvařený) a sklennku natláčím postupně, co nejvíc, chce to napěchovat, aby tam zůstalo co nejmíň vzduchu. Obsah usí být všechen ponořený v octu.
Zrát nechám dva dny při pokojové teplotě pro urychlení, a pak dozrát v lednici cca ten týden... ale málokdy tam vydrží
Napsal: 18 úno 2015, 15:40
od A6TDI
no jestli tě ty moje moje sračky foreste přimějou znovu držet hubu aspoň zase na rok , tak ne...
zkus použít ultrazvuk i na ten svůj mozeček ..
Napsal: 18 úno 2015, 21:18
od Bugs.Bunny
Forest píše: i na zahradniceni je UNC (BobCat) tak nejlepsi pristroj gurmana je ultrazvukova cisticka

Nam se na zahradniceni osvedcil starej Poclain.

Manzelce ho zapatkuju u zahonku a za chvilku ma zorano
