Aditivum VIF a kvalita nafty

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

šulda
Moderátor
Odpovědi: 0

Příspěvek od šulda »

Ale jo, že je nafta z Rakouska jiná a Shell u nás na prd je všeobecně známo. Zajímavej poznatek by podle mně ale byl pokud bys dosáhl toho co popisuješ nahoře jen s naftou z Rakouska bez VIFu ;) Maxx sem tankoval jen kdysi, když byly mrazy kolem -30°C a nebyla po ruce Verva. Spotřeba s Maxxem byla v poho ale kultivovanost PD už ne, kvůli tomu ho netankuju stejně jako naftu od Türmol.
To téma z odkazu už jsem tenkrát četl, jsou jich tuny a bohužel se pořád zakládají nová. Ten Italskej příběh je sice hezkej ale vůbec nemusí znamenat že by se mu to s VIFem nestalo. Pokud by byla voda v tý naftě tak při natankování do zpola plné nádrže by jí bylo tolik že by to ani aditivum nespasilo. Problém s vodou mohl tedy být úplně jinde a bez znalosti detailů to je o ničem. Btw, jak ohlásí diagnostika vodu v palivové soustavě?
Člověk se pořád učí.
JHBullit
Přispěvovatel

Příspěvek od JHBullit »

takze doporucujete lejt vif i do noveho cr motoru s dpf?
STIB
Přispěvovatel

Příspěvek od STIB »

JHBullit píše:takze doporucujete lejt vif i do noveho cr motoru s dpf?
Do CR obzvláště.
Naposledy upravil(a) STIB dne 02 bře 2015, 12:15, celkem upraveno 1 x.
OCTAVIA- ALH
JHBullit
Přispěvovatel

Příspěvek od JHBullit »

parada za dva tejdny si dem vyzvednout do skodovky funglovku tak to tam hned od nova soupnem :)
sharik4x4
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sharik4x4 »

Pokud nechceš řešit přidřený vysokotlaký čerpadlo,tak to tam lej.
Oprava vyvažovacích hřídelí na 2,0TDI a jiné pomsty od VW Group,www.vyvazovaky.cz
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Já dávám VIF celoročně, pravidelně už několik let a mohu jen doporučit. Začal jsem to přidávat jen kvůli přimazávání, protože českým pumpařům jednoduše nevěřím.

Jednoznačné zlepšení vidím dále v měkčím chodu motoru, prakticky nulové kouřivosti a výborných startech.

Netankuju "značkovou" naftu, na to nemám prostředky, abych jen proto, že se jmenuje She.. nebo OM. platil o mnoho peněz víc. VIF mi udělá prémiové palivo z jakékoli nafty.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Tankuju kde se dá ( Čepro, Slovnaft, Benzina... ), normální naftu žádný prémiový řady který jsou akorát tak dražší, leju VIF už několik let a zatím fakt problém nebyl, se žádným autem, samozřejmě pravidelně paliváče atd., vyhýbám se nejlevnějším proflálým benzinkám ( Unicorn ), zvlášť když vím že tam problémy byl s benzinem i naftou, jednou jsem tam vzal do motorky a málem nedojel domů, kuckala,hulila chuděra...no děs :(
Tomikbeik
Přispěvovatel

Příspěvek od Tomikbeik »

A co kdyz mam na vicku od nadrze napsano : No aditiv/biodiesel. Stane se neco kdyz to tam budu lejt? resil to nekdo?
ASZ combi 03,TS180,HDS,egr off,SMIC Darkside,180 PS/420Nm - prodáno
BMW e61 525d LCI 250PS/530Nm - prodáno
Passat B5,5 2004 74kw AVB
tribit
Přispěvovatel

Příspěvek od tribit »

Nestane se nic, aditiva jsou zakázána asi ve všech návodech ;)
AMF; M47/T2
Jelito
Přispěvovatel

Příspěvek od Jelito »

Ja tankuju jen maxxe a do toho ještě vif. Předtím verva. Maxx mi přijde nejlepší. Verva nebyla špatná, ale příšlo mi že motor byl takový neklidnější.
Jen čas ukáže zda to k něcemu bylo, ale aspoň pro klid duše.
Jo jak by tady bylo krásně kdyby člověk nemusel řešit kvalitu nafty a šel by jen tam kde je nejlevnějc … :-D
Vw caddy 1,9 Tdi 77 kw BLS 06
šulda
Moderátor

Příspěvek od šulda »

Tankovat prémiový a ještě do toho lejt VIF. Tomu říkám echt jistota (noteeth)
Člověk se pořád učí.
cin
Aktivista

Příspěvek od cin »

Davam VIF uz taky par let a rozdil jsem na rotacce poznal skoro hned - motor se hodne zkidnil , sel ohodne tišeji, hlavne za studena a celkove kultura byla lepsi a hulil min, spotřeba zustala stejna. Ted do PD davam taky + beru Vervu a naprosta pohoda, jede pekne, motor jen prede a nehuli. Vervu davam taky proto, ze v Jihlave mají cenu na skurvenym Shellu za jejich obyčejnou sracku 31,90 , ostatní blbci OMV a podobne samozrejmne mají to samy, vyjedu kilak za město a na Benzine je Verva za 31,20 , takze není co resit. Na ONO uz s PD nejezdim, i když mají o 2 kacky levneji, ale jistota je jistota. I když na druhou stranu, když vidim denodenne ty fronty aut na ONO, v nichž je spousta novych s CR, ale i PD a hodne novych kamionu, tak ta nafta asi tak spatna nebude. Kdyby někdo něco zadrel z ONa , urcite by to hned dali nejmíň do TV Nova :roll:
O1 ASZ - 200 ps 436 Nm SW TDI Fun HW Marena TDI
Jawa 250 - 353 Normandie
Zetor 25A
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

cin píše:...Na ONO uz s PD nejezdim, i když mají o 2 kacky levneji, ale jistota je jistota...
dík za pobavení. naivita lidí opravdu nemá hranic... (rofl)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Tom89
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom89 »

tady se řeší kvalita nafty a když jedete(me)na Jih za mořem tak ste(me) rádi že kolikrát natrefíme na benzínku kde natankujeme a neřeší se kvalita nafty.U české nafty taky občas přidám vif,když je po ruce :D
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Ta (ne)kvalita nafty u nás je bohužel prokazatelná,v německu,francii málem ani neřeší vykurvené vstřiky,čerpadla apod...
Vim to od technika ze znackovyho servisu kdyz meli rocni setkani dealeru ohledne garanci... :(
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“