Zjištění Immo pinu bez klíče

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

vagus
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od vagus »

HanZ píše:
vagus píše:
HanZ píše:2 vagus: Zamčená? Není náhodou kód uložen v eeprom procesoru? Eepromka se dá přečíst i bez odemčení flash paměti upou...
No to se rozumí, že mám na mysli eeprom v procesoru. Externí tam není. Externí je v novějších, tzv. 10-pinových boxech, které začínají 1X0... To je uvnitř úplně jiná jednotka. Ta ale bohužel po kabelu nejde.
A tato eeprom zamčená proti čtení/zápisu není,že?

BTW. Čteš SZ? posílal jsem ti snad už 3 za poslední měsíc a bez odpovědi...
Ta eepromka v 6X0... je tuším nějaká obyč. 24Cxx nebo tak něco, takže žádný problém, ale jak říkám, to se týká jen late modelů s Imoboxem.

Je třeba rozlišovat:

-Imobox SIEMENS 1H0953257 ... (např. Felicia) = PIN je v zamčeném procesoru, ale zato lze mou utilitou načíst pohodlně po kabelu

-Imobox VALEO 6X0953257 ... PIN je v externí eepromce, ale po kabelu načíst nelze.

Umístění eepromky v 6X0:

Obrázek
SCULLY
Přispěvovatel

Příspěvek od SCULLY »

V popisu je psáno že to podporuje Ford galaxy ale mě to nejde. Proč?

gde najdu v galaxy2002 immo box? půjde tímto programem?
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

SCULLY píše:V popisu je psáno že to podporuje Ford galaxy ale mě to nejde. Proč?

gde najdu v galaxy2002 immo box? půjde tímto programem?
2002 už je relativně nový typ, načti si VAG-COMem identifikaci Imobilizéru (jednotka 25) a uvidíš. Ukáže-li se ti 1H0 953 257 = máš vyhráno.
Ford Galaxy - s MPM odzkoušeno na několika autech, nicméně vesměs r.v. <2000.
ondratdi
Přispěvovatel

Příspěvek od ondratdi »

A opravdu ten pin program nefunguje s hex-canem? A co jde s tou demo verzí udělat?
Octavie 81kw AHF S764 egr+kat off, jednohmota/organika, přepínač pamětí, soft by Brouk
laurin.clement
Přispěvovatel

Příspěvek od laurin.clement »

Nevím jak dlouho ten klíč dělali ve skutečnosti,ale já jsem se jich ptal jestli to zvládnou do hodiny a oni mi řekli,že ano,měl jsem jinou práci a vyřizování.Dali mi odpověď na co jsem se jich ptal.A poruchovost to nevím možná jsem se trefil na dobrý kus,ale mě klíč fungoval bez problémů a cena ta byla v té době byla 650 Kč,tak to nebylo zas tak drastické.Pak zjistili,že je to docela dobrý artikl klonovat klíče tak tomu přizpůsobili cenu.Je to otázka trhu a co jsou lidi ochotni za takovou službu dát.
Stříbrná Alhambra 2.0 CR,
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

ondratdi píše:A opravdu ten pin program nefunguje s hex-canem? A co jde s tou demo verzí udělat?
HEX-CAN-COM ---> funguje
HEX-CAN-USB ---> nefunguje
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

laurin.clement píše:Nevím jak dlouho ten klíč dělali ve skutečnosti,ale já jsem se jich ptal jestli to zvládnou do hodiny a oni mi řekli,že ano,měl jsem jinou práci a vyřizování.Dali mi odpověď na co jsem se jich ptal.A poruchovost to nevím možná jsem se trefil na dobrý kus,ale mě klíč fungoval bez problémů a cena ta byla v té době byla 650 Kč,tak to nebylo zas tak drastické.Pak zjistili,že je to docela dobrý artikl klonovat klíče tak tomu přizpůsobili cenu.Je to otázka trhu a co jsou lidi ochotni za takovou službu dát.
Nyní je obvyklá cena za naklonovaný klíč 1.000,- Kč a jak výše uvedeno, je to takové 1/2 řešení. Jedinou výhodou tohoto způsobu je to, že klíčař má vyděláno, aniž by viděl auto.

Poctivé, plně funkční a přitom nenákladné řešení:
Prázdný klíč s místem pro čip ti vyřežou už za 70-150,- a čipů z klíčků ze starých Felicíí, Golfů3 atd. mají na každém vrakovišti plno, s tím, že cena se pohybuje 0-50,- Kč. Nový klíček s čipem tak máš do 200,- Kč a přitom se nejedná o klon toho prvního. Znáš-li PIN imobilizéru, tak si klíček přizpůsobíš a máš to.

Nevím přesně kolik u nás stojí nové orig. čipy do Immo1, ale v Německu se na eBay prodávají okolo 4,- EUR / ks, což se mi zdá přijatelné.

Jistě, kupovat program za tisícovku, abys zjistil PIN imobilizéru na jediném autě a přizpůsobil jediný klíč asi není účel. Ale při druhém klíči už to máš zaplacené, takže ať se na mne nikdo nezlobí, ta utilita není předražená!
laurin.clement
Přispěvovatel

Příspěvek od laurin.clement »

Já se tím neživým ....tak jsem psal jak jsem to řešil já.A mě to moje očekávání splnilo.Je to můj koníček a jak říkám,když něco potřebuji tak si to prostě koupím a na cenu se nedívám je mi jasné,že někdo do toho výrobku vložil svoje peníze a nějaký čas tak si za svoji práci zaslouží odměnu.Taky bych nebyl rád,kdyby mi někdo bral práci a pak si na ní postavil živnost a trvdě na ni začal vydělávat.
Stříbrná Alhambra 2.0 CR,
janny
Nováček

Příspěvek od janny »

Zdravím, nenašel by se někdo kdo by mi byl schopen nakódávat čip k imobilizeru z jiné felicie(mám doma) do mé felicie 1.3MPi. Jsem z Brna. Díky
Mireck
Přispěvovatel

Příspěvek od Mireck »

U niektorych feldach sa da vycitat pin aj vagtachom. Ja som konkretne vycital vagtachom 2.2. Ovsem bez funkcneho kluca to nejde. A dost casto sa stava ze sa immobox neda nacitat vobec a nenajde ho ani VAG-COM. skusane s HEX-CAN aj KKL. Pritom je immo v aute a je funkcny.
BMW E32 735i 155kW / 305Nm
janny
Nováček

Příspěvek od janny »

Já jeden funkční klíč mám, jde mi o náhradní. A nechce se mi dávat za nový 1000. Kabel nemám.
autovtip
Přispěvovatel

Příspěvek od autovtip »

ked dam do feldy druhy imobox ku ktoremu mam aj pin a nakodujem kluč tak mi ho rj motora zoberie alebo aj tam preba niečo prisposobit?
vwphun
Přispěvovatel

Příspěvek od vwphun »

autovtip píše:ked dam do feldy druhy imobox ku ktoremu mam aj pin a nakodujem kluč tak mi ho rj motora zoberie alebo aj tam preba niečo prisposobit?
Ještě vymazat adaptační hodnoty, kanál 00.
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“